Változások a .hu domain szabályzásban

Július elseje két lényegi és egy kisebb változást hoz az ISZT Domain Regisztrációs Szabályzatának módosítása, amely mindenkire kihatással lehet aki .hu domaint regisztrál, vagy regisztrálna.

Az első, fontos változás, hogy mostantól minden email címet ellenőrizni, validálni kell (tulajdonosi vagy kapcsolattartói email cím), tehát a megadott email címnek élőnek kell lennie, hogy arra tudjuk fogadni a megerősítést. A nálunk történő megrendeléseknél ezt mi minden esetben (már korábban is) elvégeztük, amely akár egyszerű elgépelésből is származhat. Meglévő domain nevekez ez a módosítás nem érinti, azaz nem kell visszamenőlegesen jóváhagyni (legalábbis jelenleg) az email címeket. Azonban mindenképp érdemes átnézni adatainkat, hogy mind a cím és a többi elérhetőség naprakész legyen.

A második, fontos változás pedig, hogy ezentől nem a sikeresen domain regisztráció után kell fizetni, hanem már az igény megindításáért. Egyszerűsítve ez azt jelenti, hogy akár rajtunk kívül álló okokból nem történhet meg a domain regisztráció, akár csak hibásan kerül valamely adat rögzítésre, a regisztrációs díj nem jár vissza, vagy nem használható fel másik domain regisztrációjára.

Harmadik, kisebb változtatás, hogy mostantól lehetséges technikailag nem működő állapotban is domain nevet regisztrálni, azaz a “regcheck” már nem követelmény, nem kell működő névszervereket használni a regisztrációhoz.