Hogyan használhatom már meglévő SSL tanúsítványomat?

Az SSL-tanúsítványt általában egy évre állítják ki. Ha például félúton úgy dönt, hogy tárhelyszolgáltatót vált, akkor a tanúsítványt az új szerverre is áthelyezheti.

Ha az aWh-hoz költözik, és most vásárolt nálunk csomagot, ingyenesen átvisszük a weboldalát. Ha azonban az áthelyezés kézzel történik, ez nem tartalmazza az SSL-tanúsítványok áthelyezését.

Ebben az esetben az SSL-tanúsítványt manuálisan kell áthelyezni, és ebben szívesen segítünk Önnek, ha ezt kéri a technikai ügyfélszolgálatunkhoz küldött jegy benyújtásával.

Mégis, ha biztos benne, hogy meg tudja oldani az áthelyezési eljárást, itt a két lehetőség, ami valószínűleg rendelkezésére áll:

  • Szerezze be az SSL-tanúsítvány mindhárom részét - magát a tanúsítványt (CRT), a privát kulcsot (KEY) és a tanúsítvány láncot (CA-csomag). Ha nem rendelkezik legalább az első kettővel (CRT és KEY), NEM lesz képes a harmadik féltől származó tanúsítványt telepíteni a nálunk létrehozott tárhelyfiókjára. Megkérheti korábbi szolgáltatóját, hogy bocsássa rendelkezésére ezeket.
  • Generáljon egy vadonatúj CSR-t, és adja át azt az SSL-szállítójának, új tanúsítványt kérve a domainjéhez.

Ha már rendelkezik az SSL-tanúsítvány szükséges részeivel, akkor készen áll a telepítésre.