Híreink & bejegyzéseink

A domain regisztrációs folyamat lépésről-lépésre blog OG kép

A domain regisztrációs folyamat lépésről-lépésre

Egy saját weboldal elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy a megfelelő webtárhely mellett egy domain is a rendelkezésünkre álljon. A domain név az, amelyet a böngésző címsorába kell gépelni ahhoz, hogy a látogatók eljuthassanak honlapunkra.

Webtárhely tárhelyméret: Mennyi kell az oldalunkhoz? blog OG kép

Webtárhely tárhelyméret: Mennyi kell az oldalunkhoz?

Egy honlap elkészítéséhez alapvetően két fontos elemre van szükség: domain névre és webtárhelyre. Ezek kiválasztása minden esetben többlépcsős folyamat, aminek minden egyes lépcsőfoka rendkívül lényeges ahhoz, hogy leendő weboldalunk sikeres lehessen.

Hogyan lehet kezelni az e-mail fiókokat a cPanel felületén? blog OG kép

Hogyan lehet kezelni az e-mail fiókokat a cPanel felületén?

A cPanel azért rendkívül hasznos egy webtárhely kezelésében, mert nemcsak az alapvető beállítások elvégzését könnyíti meg, hanem olyan hasznos extra funkciók elérését is, mint például az e-mail címek beállítása és kezelése.

Ezek a trendek uralják 2024-ben a domain nevek piacát blog OG kép

Ezek a trendek uralják 2024-ben a domain nevek piacát

A megfelelő domain név kiválasztása mindig komoly fejtörés. Ennek az oka, hogy maga a piac állandó változásban van, így nagyon nehéz most megmondani, hogy milyen domainnel lehetünk sikeresek még évek múltán is.

Hogyan járul hozzá a domain név a márkaépítéshez? blog OG kép

Hogyan járul hozzá a domain név a márkaépítéshez?

Bár megoszlanak róla a vélemények, a legtöbben még mindig meg vannak győződve róla, hogy az online világban a márkaépítés és a SEO alapja a megfelelő domain név kiválasztásával kezdődik.

Hogyan javíthatja a VPS a weboldal teljesítményét? blog OG kép

Hogyan javíthatja a VPS a weboldal teljesítményét?

Különösen az üzleti célú weboldalak esetén nagyon gyakran felmerül a kérdés, hogy osztott tárhelyet vagy inkább VPS-t válasszunk?

Hogyan lehet bejelentkezni a cPanel felhasználói fiókba? blog OG kép

Hogyan lehet bejelentkezni a cPanel felhasználói fiókba?

A cPanel kezelőfelületnek köszönhetően ma már szinte bárki lehetőséget kaphat arra, hogy egy teljesen egyszerű grafikus adminisztrációs fülről kezelje saját webtárhelyét, domain címeit, illetve a weboldalához vagy levelezéséhez kapcsolódó beállításokat.

AlmaLinux 8.10 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 8.10 elérhető

Az AlmaLinux OS Foundation örömmel jelenti be az AlmaLinux OS 8.10, más néven “Cerulean Leopard” megjelenését. Ez jelenti a legújabb operációs rendszerfrissítésünk általános elérhetőségét, és örömmel osztjuk meg közösségünkkel. Köszönjük támogatását, és reméljük, hogy élvezni fogja az AlmaLinux OS új funkcióit és fejlesztéseit.

Hogyan ellenőrizhető, hogy egy hu domain név elérhető-e? blog OG kép

Hogyan ellenőrizhető, hogy egy hu domain név elérhető-e?

Szeretnénk egy új weboldalt indítani, azonban nem tudjuk, hogy a kiszemelt domain név foglalt-e vagy sem? Nagyon fontos kérdéskör, hiszen mielőtt nekiállnánk a komplett koncepció kidolgozásának, netán a honlap felépítésének és dizájnjának, a megfelelő domain beszerzése elengedhetetlen.

Hogyan alakítják át a webtárhelyeket a biztonsági mentési megoldások? blog OG kép

Hogyan alakítják át a webtárhelyeket a biztonsági mentési megoldások?

Képzelje el, milyen hatással lenne a weboldalára, ha az összes adat elveszne - nemcsak a tartalom, hanem a szoftver, a konfigurációs fájlok és a felhasználói adatok is. Sajnos ez a rémálomszerű forgatókönyv nap mint nap megtörténik a webhelytulajdonosokkal, általában kibertámadás, emberi hiba, szoftverhiba vagy hardverhiba következtében.

Mi a különbség a cPanel és a Plesk között? blog OG kép

Mi a különbség a cPanel és a Plesk között?

A tárhelykezelő felületek között Magyarországon különösen nagy népszerűségnek örvend a cPanel, de ez nem jelenti azt, hogy nincs más alternatíva, amit alkalmazhatnánk webtárhelyünkön.

AlmaLinux 9.4 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 9.4 elérhető

Az AlmaLinux csapat örömmel osztja meg, hogy az AlmaLinux 9.4 stabil verziója, más néven “Seafoam Ocelot” hivatalosan is megjelent és használatra kész.

Miért érdemes a cPanelt választani? blog OG kép

Miért érdemes a cPanelt választani?

A cPanel az egyik legegyszerűbb megoldás abban az esetben, ha weboldalunkat és tárhelyünket felhasználóbarát módon, egy grafikus kezelőfelület segítségével kezelnénk – akár külső segítség nélkül is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő dedikált szervert? blog OG kép

Hogyan válasszuk ki a megfelelő dedikált szervert?

A legnagyobb nehézséget a dedikált szerver kiválasztásakor a széleskörű specifikációk kínálata jelenti. A kapható modellek különböző tárolókapacitásokkal, tárolási technológiákkal (pl. HDD, SSD, NVMe), memóriaméretekkel, CPU-kkal, magokkal és portsebességgel rendelkeznek.

Hogyan lehet védjegyet szerezni a domain névre? blog OG kép

Hogyan lehet védjegyet szerezni a domain névre?

Amennyiben egy sikeres vállalkozást szeretnénk indítani az interneten, ahhoz nem elegendő csak egyszerűen domain nevet és tárhelyet regisztrálni, gyakran szükséges a megfelelő védjegy levédetése is annak érdekében, hogy később elkerüljük az esetleges jogi problémákat.

Mi a kapcsolat a domain nevek és a tárhely között? blog OG kép

Mi a kapcsolat a domain nevek és a tárhely között?

A domain név és a webtárhely között megkerülhetetlen kapcsolat van. Dacára annak, hogy különálló entitások, mégis nagyon fontosak ahhoz, hogy egy saját weboldalunk, illetve webáruházunk legyen.

Hogyan lehet megtalálni a megfelelő domain nevet? blog OG kép

Hogyan lehet megtalálni a megfelelő domain nevet?

Bár SEO szempontból ma már nincs akkora súlya a domain névnek, mint egykoron, azonban vállalkozásunk renoméja, felfuttatása és marketingje szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy mit választunk magunknak.

Mi a különbség az OTP, TOTP és HOTP között? blog OG kép

Mi a különbség az OTP, TOTP és HOTP között?

Az alkalmazásokhoz és a felhőalapú szoftverekhez való biztonságos hozzáférés biztosítása állandó kihívást jelent a vállalatok számára minden iparágban. A felhasználók egyszerű, de megbízható biztonsággal való ellátása kritikus fontosságú a felhasználói információk és az érzékeny vállalati adatok védelme szempontjából.