Híreink & bejegyzéseink

Webtárhely biztonság: Hogyan védjük az oldalunkat? blog OG kép

Webtárhely biztonság: Hogyan védjük az oldalunkat?

Bár a webtárhely szolgáltatók már mindent megtesznek azért, hogy felhasználóik a lehető legmagasabb biztonságban tudják weboldalaikat, azonban nem lehetünk elég óvatosak, hiszen a hackerek is folyamatosan dolgoznak az újabb és újabb módszereken.

Domain típusok: minden tudnivaló egy helyen blog OG kép

Domain típusok: minden tudnivaló egy helyen

Korábban már több cikket is készítettünk azzal kapcsolatban, hogy milyen az igazán jó domain név, hogyan válasszunk, milyen végződéssel rendelkezzenek, azonban egyelőre nem volt még szó a domain típusokról.

Webtárhely növekedéshez: így válassz, ha továbblépnél a vállalkozásoddal! blog OG kép

Webtárhely növekedéshez: így válassz, ha továbblépnél a vállalkozásoddal!

Egy vállalkozás növekedését ma már alapvetően meghatározza az online jelenlét. Emiatt nagyon fontos lehet a továbblépéshez, ha biztosítjuk hozzá a szükséges hátteret. Ehhez gyakran teljesen új honlapra, máskor csak egy új tárhelyre van szükségünk.

Több mint 3,6 millió .eu domain nevet regisztráltak 2023-ban blog OG kép

Több mint 3,6 millió .eu domain nevet regisztráltak 2023-ban

Az EURid nyilvánosságra hozta 2023-as éves jelentését, amiből kiderült, hogy milyen változások történtek a korábbi esztendőkhöz viszonyítva a domain nevek piacán.

Reseller webtárhely: Kereskedj webtárhelyekkel! blog OG kép

Reseller webtárhely: Kereskedj webtárhelyekkel!

Mióta minden vállalkozás számára alapvető fontosságú az online jelenléthez a saját weboldal – a közhiedelemmel ellentétben a közösségi oldalak ehhez nem elegendőek –, azóta egyre nagyobb kereslet mutatkozik a weboldalakat kiszolgáló tárhelyek iránt.

Mindent a .hu és .eu domain kapcsolattartói szabályzatokról blog OG kép

Mindent a .hu és .eu domain kapcsolattartói szabályzatokról

A domain nevek kapcsán számos szabályozás él, amelyek jelentős részét egyáltalán nem ismerik a felhasználók. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy gyakran egészen mások a szabályok a .hu és a .eu domain nevek kapcsán.

Miért előnyös webtárhelyről intézni a levelezést? blog OG kép

Miért előnyös webtárhelyről intézni a levelezést?

Egy vállalkozás sikerét manapság alapvetően meghatározza az internetes jelenlét. Lényeges odafigyelni példának okáért a megfelelően felépített, gyors és megbízható weboldalra, a közösségi oldalak menedzsmentjére, a SEO-ra, a minőségi tartalmakra, de a levelezésre is.

Webtárhely földrajz: Hol van az oldalunk? blog OG kép

Webtárhely földrajz: Hol van az oldalunk?

Amennyiben egy saját weboldalt készítünk vagy programozunk, és a kapcsolódó fájlokat, valamint programkódokat kizárólag a számítógépünkre mentjük el, akkor azt alapesetben csak mi láthatjuk majd, nem lesz elérhető senki másnak.

Mit kell tudni a domain nevekről? blog OG kép

Mit kell tudni a domain nevekről?

A domain név elengedhetetlen kellék egy weboldal indulásához. Ugyanolyan fontos szerepe van ebben, mint például a webtárhelynek vagy a megfelelő tartalomkezelő rendszer telepítésének, illetve szakszerű használatának.

Mindent a webtárhely működéséről blog OG kép

Mindent a webtárhely működéséről

Egy saját weboldal minden vállalkozás számára presztízskérdés. Hogy elkezdődhessen a fejlesztés, illetve publikálható legyen a honlap, ahhoz alapvetően két fontos dologra van szükség: egy jól megválasztott domain névre, valamint egy webtárhelyre.

3+1 dolog, ami elengedhetetlen a sikeres weboldal elkészítéséhez  blog OG kép

3+1 dolog, ami elengedhetetlen a sikeres weboldal elkészítéséhez

Aki saját weboldal készítésén töri a fejét, az minden bizonnyal alapvető célként tűzte ki maga elé a sikert. Nem véletlenül, hiszen egy jó honlap tökéletesen kiszolgálhat bármilyen vállalkozást, hozzájárulhat annak sikeréhez, miközben megalapozhat a jövő számára is.

Webtárhely sebesség: Miért fontos az oldalunk számára? blog OG kép

Webtárhely sebesség: Miért fontos az oldalunk számára?

Egy sikeres weboldal minden esetben biztos alapokon nyugszik. Felsorolni is nehéz lenne ennek a biztos fundamentumnak az összetevőit, de kétség sem férhet hozzá, hogy a webtárhely sebessége egyaránt ide sorolható.

A domain regisztrációs folyamat lépésről-lépésre blog OG kép

A domain regisztrációs folyamat lépésről-lépésre

Egy saját weboldal elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy a megfelelő webtárhely mellett egy domain is a rendelkezésünkre álljon. A domain név az, amelyet a böngésző címsorába kell gépelni ahhoz, hogy a látogatók eljuthassanak honlapunkra.

Webtárhely tárhelyméret: Mennyi kell az oldalunkhoz? blog OG kép

Webtárhely tárhelyméret: Mennyi kell az oldalunkhoz?

Egy honlap elkészítéséhez alapvetően két fontos elemre van szükség: domain névre és webtárhelyre. Ezek kiválasztása minden esetben többlépcsős folyamat, aminek minden egyes lépcsőfoka rendkívül lényeges ahhoz, hogy leendő weboldalunk sikeres lehessen.

Hogyan lehet kezelni az e-mail fiókokat a cPanel felületén? blog OG kép

Hogyan lehet kezelni az e-mail fiókokat a cPanel felületén?

A cPanel azért rendkívül hasznos egy webtárhely kezelésében, mert nemcsak az alapvető beállítások elvégzését könnyíti meg, hanem olyan hasznos extra funkciók elérését is, mint például az e-mail címek beállítása és kezelése.

Ezek a trendek uralják 2024-ben a domain nevek piacát blog OG kép

Ezek a trendek uralják 2024-ben a domain nevek piacát

A megfelelő domain név kiválasztása mindig komoly fejtörés. Ennek az oka, hogy maga a piac állandó változásban van, így nagyon nehéz most megmondani, hogy milyen domainnel lehetünk sikeresek még évek múltán is.

Hogyan járul hozzá a domain név a márkaépítéshez? blog OG kép

Hogyan járul hozzá a domain név a márkaépítéshez?

Bár megoszlanak róla a vélemények, a legtöbben még mindig meg vannak győződve róla, hogy az online világban a márkaépítés és a SEO alapja a megfelelő domain név kiválasztásával kezdődik.

Hogyan javíthatja a VPS a weboldal teljesítményét? blog OG kép

Hogyan javíthatja a VPS a weboldal teljesítményét?

Különösen az üzleti célú weboldalak esetén nagyon gyakran felmerül a kérdés, hogy osztott tárhelyet vagy inkább VPS-t válasszunk?