Híreink & bejegyzéseink

Menedzselt vagy nem menedzselt tárhely, melyik a megfelelő az Ön számára? blog OG kép

Menedzselt vagy nem menedzselt tárhely, melyik a megfelelő az Ön számára?

Ha keresett már webtárhely megoldást, akkor kétségtelenül látott már néhány csomagot, amelyet menedzselt tárhelyként írnak le. Ha nem tudja, mi az a menedzselt tárhely, miben különbözik a nem menedzselt tárhelytől, és hogy ez a megfelelő választás-e az Ön számára, ez a bejegyzés remélhetőleg választ ad Önnek.

5+1 fontos dolog, amit domain név regisztráció előtt tudni kell 2024-ben blog OG kép

5+1 fontos dolog, amit domain név regisztráció előtt tudni kell 2024-ben

Egy vállalkozás életében különösen kritikus pont a megfelelő domain név kiválasztása. Sok esetben tovább tart megtalálni az ideális címet, mint összeállítani a kapcsolódó weboldal szerkezetét, ami nem véletlen!

Webtárhelyekről pár szóban blog OG kép

Webtárhelyekről pár szóban

Osztott tárhelynek azt a webtárhely-szolgáltatást nevezzük, amely egyszerre több weboldalnak biztosít hátteret. Ilyenkor egy szervergép teljesítménye minden tekintetben osztódik a felhasználók között, ami rendkívül költséghatékony megoldás.

Webtárhely regisztráció hogyan hozzuk létre weboldalunkat blog OG kép

Webtárhely regisztráció hogyan hozzuk létre weboldalunkat

Egy saját weboldal elkészítése még akkor is nagyon sok lépcsőfokból áll, ha a munka oroszlánrészét megbízásos alapon egy képzett webfejlesztő végzi el, hiszen ilyen esetekben ugyanúgy ismerni kell a legfontosabb lépéseket, amelyek ehhez szükségesek.

Webtárhely: mi az és hogyan működik? blog OG kép

Webtárhely: mi az és hogyan működik?

Amennyiben valaki weboldalt szeretne magának vagy vállalkozásának, ahhoz a megfelelő domain név mellé webtárhelyre is szüksége lesz. Ez biztosít helyet ugyanis a honlap tartalmának, illetve segíti a működéshez kapcsolódó igények kiszolgálását.

Megjelent a CloudLinux OS 8.9 blog OG kép

Megjelent a CloudLinux OS 8.9

Örömmel osztjuk meg, hogy a CloudLinux OS legújabb, 8.9-es verziója már elérhető! Az AlmaLinux OS legutóbbi verziókiadásának fényében a CloudLinux csapata nem is lehetne boldogabb, hogy tesztelheti és fokozatosan bevezetheti ezt a frissítést minden értékes ügyfelünk számára.

Honlapkészítés: az első lépés a webtárhely-választás blog OG kép

Honlapkészítés: az első lépés a webtárhely-választás

Saját honlapot szeretnénk készíteni vagy készíttetni? Akkor a megfelelő domain név kiválasztása és lefoglalása mellett a megfelelő webtárhely kiválasztása az első lépések egyike. Utóbbi különösen fontos ahhoz, hogy leendő honlapunk maximálisan kiszolgálja vásárlóink és ügyfeleink igényeit.

Megjelent a Rocky Linux 8.9 blog OG kép

Megjelent a Rocky Linux 8.9

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Rocky Linux 8.9 hivatalosan is megjelent és letölthető. Ez a legújabb verzió támogatja az x86-64 és az aarch64 architektúrákat is. Nagyon ajánljuk a Rocky Linux dokumentációban található kiadási megjegyzések átolvasását, mivel azok döntő fontosságú részleteket tartalmaznak az ismert hibákról és a kiadásban végrehajtott jelentős változásokról.

Megjelent a Rocky Linux 9.3 blog OG kép

Megjelent a Rocky Linux 9.3

Megérkezett a Rocky Linux 9.3, amely jelentős biztonsági fejlesztéseket és frissített fejlesztői és rendszerkezelői eszközöket hoz magával. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon az új funkciókról!

AlmaLinux 8.9 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 8.9 elérhető

Az AlmaLinux OS Alapítvány örömmel jelenti be az AlmaLinux OS 8.9, kódnevén “Midnight Oncilla” várva várt kiadását.

Webtárhely szolgáltatások: melyiket válasszam? blog OG kép

Webtárhely szolgáltatások: melyiket válasszam?

Saját honlapot szeretnénk, de nem tudjuk, hogy melyik webtárhely-szolgáltatót válasszuk hozzá? Amennyiben jól akarunk dönteni, elengedhetetlen tisztában lenni azzal, hogy egyáltalán mit kell tudnia egy jó webtárhelynek! Ezek ismeretében sokkal egyszerűbb lesz a választás:

Megjelent a CloudLinux OS 9.3 blog OG kép

Megjelent a CloudLinux OS 9.3

A CloudLinux OS csapata örömmel jelenti be új 9.3-as verziónk megjelenését, amely számos frissítést és fejlesztést tartalmaz ügyfeleink számára. Külön örömünkre szolgál, hogy bevezették a cPanel támogatását ebben a verzióban, amely minden eddiginél egyszerűbbé teszi a felhasználók számára fiókjaik és webhelyeik kezelését.

AlmaLinux 9.3 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 9.3 elérhető

A RHEL 9.3 kiadását követően az AlmaLinux 9.3 is megjelent, amely a fokozott biztonságra, valamint a fejlesztői és rendszereszközök frissítésére összpontosít.

Hogyan készítsünk egy WordPress weboldalt? blog OG kép

Hogyan készítsünk egy WordPress weboldalt?

A CMS rendszerek közül a WordPress magasan kiemelkedik a sorból. Ha valaki egy megfizethető, könnyen kezelhető, mégis nagyon sokoldalú megoldásra vágyik, akkor ez a tartalomkezelő rendszer kiváló választás lehet.

Mi az SSL tanúsítvány és miért van rá szükségünk? blog OG kép

Mi az SSL tanúsítvány és miért van rá szükségünk?

Az SSL a Secure Sockets Layer rövidítése. Egy olyan biztonsági tanúsítványról van szó, ami biztosítja, hogy a weboldalt kiszolgáló szerver, valamint a látogató böngészője közötti kapcsolat, illetve adatáramlás titkosított legyen.

Minden, amit tudni kell az AlmaLinux operációs rendszerről blog OG kép

Minden, amit tudni kell az AlmaLinux operációs rendszerről

Az AlmaLinux egy stabil és ingyenes Linux-változat, amelyet a CentOS közvetlen utódjaként terveztek. Az AlmaLinux érdekes operációs rendszer vállalkozások és magánfelhasználók számára, mivel elkötelezett közösséggel rendelkezik, és binárisan kompatibilis a Red Hat Enterprise Linuxszal.

Mit kell tudni az e-kereskedelmi oldalak készítéséről? blog OG kép

Mit kell tudni az e-kereskedelmi oldalak készítéséről?

Az utóbbi években elképesztő iramú növekedést mutatott Magyarországon belül az online kereskedelem. Egyre többen szeretnének maguknak saját vállalkozást és webshopot, ami nem véletlen, hiszen az e-kereskedelem az egyik legkényelmesebb és legjövedelmezőbb formula.

Hogyan készítse fel online áruházát a Black Fridayre blog OG kép

Hogyan készítse fel online áruházát a Black Fridayre

A Black Friday az év egyik legfontosabb vásárlási napja, amely lehetőséget ad arra, hogy rekordértékesítéseket és új vásárlók áradatát lássuk. Ahhoz azonban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a lehetőségekből, aprólékos előkészületekre van szükség. Nemcsak a készletet és az üzletet kell felkészítenie; arról is gondoskodnia kell, hogy webhelye kezelni tudja a webes forgalom és a tranzakciók megugrását. Annak érdekében, hogy webhelye felkészült legyen a nagyszerű vásárlási élmény nyújtására, íme néhány fontos lépés, amelyet meg kell tennie, hogy webáruháza készen álljon a fekete péntekre.