Híreink & bejegyzéseink

Mi az a GDPR és hogyan érinti a weboldalakat? blog OG kép

Mi az a GDPR és hogyan érinti a weboldalakat?

A személyes adatok a modern internetes világ legfontosabb „fizetőeszközei”, ezért nem meglepő, hogy egyre szigorúbb törvények próbálják meg szabályozni kezelésüket, illetve felhasználásukat egyaránt.

3702264 domainnel zárja a 2022-es évet az EURID blog OG kép

3702264 domainnel zárja a 2022-es évet az EURID

A napokban az EURid közzé tette a 2022 negyedik negyedévi jelentését1 a regisztrát domain nevekről, amelyben 186 117 új domainnév regisztráció szerepel. Luxemburg vezeti a regisztrációs növekedés tekintetében az országok listáját +15,9%-kal, míg az általános megújítási arány 78% maradt.

Támadók aktívan kihasználják a javítatlan CWP hibát blog OG kép

Támadók aktívan kihasználják a javítatlan CWP hibát

Rosszindulatú hackerek elkezdték kihasználni a CVE-2022-44877 kritikus sebezhetőséget a CentOS Web Panel (CWP), egy népszerű ingyenes, zárt forráskódú web-hosting felület nem javított verzióiban.

Az európai ccTLD-k iránti kereslet nőtt 2022 harmadik negyedévében blog OG kép

Az európai ccTLD-k iránti kereslet nőtt 2022 harmadik negyedévében

Megjelent a CENTRstats Global TLD Report 3/2022-es kiadása1. A jelentés az összes felső szintű domain (régi gTLD-k, új gTLD-k és ccTLD-k) globális helyzetét és regisztrációs trendjeit mutatja be, különös tekintettel az európai ccTLD-piacra.

  1. https://stats.centr.org/stats/global 

Mik azok az SSL tanúsítványok blog OG kép

Mik azok az SSL tanúsítványok

Talán már észrevette, hogy a webcímeken gyakran a HTTP protokoll helyett a HTTPS protokoll jelenik meg, és a böngészője egy lakatot jelenít meg az URL-cím előtt, jelezve, hogy a kapcsolat biztonságos. Bár ez a biztonság érzetét kelti, felmerül a kérdés, hogy ez pontosan mit is jelent, és hogyan védi a kapcsolatot.

A legfontosabb kiberbiztonsági fenyegetések 2023-ban blog OG kép

A legfontosabb kiberbiztonsági fenyegetések 2023-ban

A technológia fejlődése nem csak a társadalom számára nyújt lehetőségeket, hanem a kiberbűnözők számára is új támadási módokat biztosít. Nemcsak minden új technológiának vannak sebezhető pontjai, amelyeket ki lehet használni; a hackerek maguk is kifinomult technológiát használnak fel bűncselekményeik végrehajtásához. Itt megvizsgálunk néhányat a legfontosabb biztonsági fenyegetések közül, amelyekre 2023-ban érdemes odafigyelni.

Linux backdoor malware fertőzi a WordPress-alapú weboldalakat blog OG kép

Linux backdoor malware fertőzi a WordPress-alapú weboldalakat

A Dr. Web csapata felfedezte a Linux.BackDoor.WordPressExploit.1 nevű, a WordPress CMS-en alapuló weboldalfeltörő eszközt. A program a WordPress különböző bővítményeiben és témáiban található 30 sebezhetőséget használja ki.

Hogyan épülnek fel a webcímek blog OG kép

Hogyan épülnek fel a webcímek

Ha új vagy a világhálón, vagy nem ismered annyira a világháló működését és a vonatkozó nyelvezetet, akkor azt gondolhatod, hogy a világháló csak weboldalakból áll. Nyilvánvaló, hogy ennél egy kicsit összetettebb. Internetes alapismeretek sorozatunkban elmagyarázunk néhány alapismeretet, ma pedig azt nézzük meg, hogy mit írsz be a böngésződbe. A nyelv fontos, és még itt a Dataprovider.com-nál is, ahol naponta foglalkozunk mindennel, ami a webhez kapcsolódik, néha még mindig összezavarodunk: mi az a domain? Mi az a hostnév? Weboldalnak, hosztnévnek vagy domainnek nevezzem?

Megjelent a CloudLinux OS 9 blog OG kép

Megjelent a CloudLinux OS 9

A CloudLinux csapata elérhetővé tette a CloudLinux OS 9 verzióját, azonban ez a verzió egyelőre még nem támogatott cPanel vagy hasonló panelek alatt. Az új verzió elég sok újdonságot hoz, azonban a szokásos módon alapvetően a Red Hat / Almalinux 9-es verziójára épül.

.com áttekintés blog OG kép

.com áttekintés

Míg a .com eredetileg a “commercial” szóból származott, kereskedelmi weboldalak, cégek számára, mára a kereskedelmi fókuszon túl mindenféle weboldal használja ezt a végződést. Ahhoz, hogy jobban megértsük, hogyan használják jelenleg a .com tartományt, először is rögzítjük a választ, amelyet egy adott hostnév visszaküld. A több mint 160 millió regisztrált weboldalból körülbelül 40% elérhető weboldal, a maradék 60% pedig vagy átirányít (15%), megtagadja a hozzáférést (29%) vagy nem észlelhető (16%), ami azt jelenti, hogy a domain névnek nincs NS szervere regisztrálva, vagy nincs A rekordja - így csak parkoltatják a domain nevet.

7 ok amiért a WordPress még mindig az no1 választás blog OG kép

7 ok amiért a WordPress még mindig az no1 választás

A WordPress továbbra is a legnépszerűbb módja a weboldalak készítésének és a vállalkozók számára számos rendkívül hasznos eszközt kínál a weboldal működésének javítására. Ráadásul ingyenesen használható, könnyen kezelhető, és népszerűsége azt jelenti, hogy az interneten enciklopédikus tudásbázis áll rendelkezésre, amely minden tekintetben segítséget nyújt. Íme az okok, amiért ez az első számú választás az üzleti életben.

MBR partíciók átalakítása GPT formátumra blog OG kép

MBR partíciók átalakítása GPT formátumra

A Master Boot Record (MBR) partíció formátumot az újabb GUID Partition Table (GPT) szabvány váltja fel, de az MBR-t még mindig széles körben használják alapértelmezett formátumként. A GPT formátum a partíciós táblák számára számos előnnyel jár az MBR-rel összehasonlítva. A jelentősen nagyobb méretű (2T+) lemezek támogatása mellett gyorsabb és stabilabb rendszerindítást tesz lehetővé.

Munkaszüneti napok 2023 blog OG kép

Munkaszüneti napok 2023

A munkaszüneti nap olyan nap, amikor a dolgozóknek nem kell dolgozniuk, és az adott országban általában törvényileg kötelező érvényű. Az ilyen napok általában nem dolgoznak az üzletek, az irodák és más munkahelyek sem.

Biztonságos az FTP? blog OG kép

Biztonságos az FTP?

Világszerte naponta mintegy 30 000 hacker tör be weboldalakra, és 2021-ben a vállalatok 64%-a tapasztalt legalább egyfajta hacker támadást. Nem csoda, hogy megkérdezi, biztonságos-e az FTP. Többféle fájlmegosztási lehetőség közül választhatunk - FTP, SFTP, FTPS, HTTPS, SCP, többek között.

Affiliate marketing: Mi ez és hogyan kezdhetsz el pénzt keresni? blog OG kép

Affiliate marketing: Mi ez és hogyan kezdhetsz el pénzt keresni?

Keresi a módját annak, hogyan tudja pénzzé tenni weboldalát és pénzt keresni könnyedén? Ha igen, akkor az affiliate marketing, azaz partnerprogram lehet a tökéletes megoldás az Ön számára.

Mennyire népszerűek az új TLD végződések? blog OG kép

Mennyire népszerűek az új TLD végződések?

2012-ben az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) elindította az új általános felső szintű tartományok (új gTLD-k) programját a domain névtér bővítése érdekében. A TLD-k a webcímek fontos részét képezik, és a domain név és a pont mögötti betűket jelentik.

6 dolog, amit tudni kell domain név regisztrálása előtt blog OG kép

6 dolog, amit tudni kell domain név regisztrálása előtt

A legjobb domain név kiválasztása vállalkozása számára kritikus, de gyakran kihívást jelentő döntés. Ha jól választja meg, sok látogatót vonzhat a weboldalára, és javíthatja online jelenlétét. Mielőtt azonban végleges döntést hozna, számos dolgot figyelembe kell vennie, és ebben a bejegyzésben megnézzük, melyek ezek és elmagyarázzuk, miért fontosak.

Ki tudsz szúrni egy Tech Support átverést? blog OG kép

Ki tudsz szúrni egy Tech Support átverést?

Látott egy felugró figyelmeztető üzenetet a számítógép képernyőjén? Talán egy kéretlen e-mail volt, amely vírusra vagy a számítógépével kapcsolatos problémára figyelmeztetett? Vagy talán egy telefonhívás, amely azt állította, hogy az Apple-től vagy a Microsofttól jött? Ezek közül bármelyik lehetett műszaki támogatási csalás. De hogyan lehet biztos benne? Mit kell tennie, ha műszaki támogatási csaló a célpontja?