Mi az a HTML nyelv?

A HTML jelentése HyperText Markup Language, amely a weboldalak fejlesztésének szabványos jelölőnyelve. Ez a webfejlesztés alapvető és létfontosságú lépése. Megvilágítja a weboldalak felépítését és szerkezetét. A HyperText a “szöveg a szövegben” kifejezésre utal. A szöveg egy linket tartalmaz. Ha rákattint egy linkre, amely egy új weboldalra vezet, akkor hipertextre kattintott. Ez egy módszer két vagy több weboldal (HTML-dokumentum) összekapcsolására. Markup nyelv beszél egy számítógépes nyelv, amely arra vállalkozik, hogy elrendezés a hatás és a formázási konvenciók egy szöveges dokumentum. Ez a nyelv a szöveget dinamikusabbá teszi. A szöveget táblázatokká, képekké és linkekké változtathatja.

A weboldal egy olyan dokumentum, amely HTML nyelven van megfogalmazva, és a webböngésző végzi a fordítási munkát. Egy weboldalt egy URL megadásával lehet felismerni. Két típusa van, nevezetesen a statikus webdesign vagy a dinamikus webdesign. A statikus weboldalakat a weboldalak támogatásával lehet létrehozni.

A HTML egy sor elemet tartalmaz, és ezek kommunikálnak a böngészővel a tartalom megjelenítéséről. Az elemei olyan tartalmi elemeket csatolnak, mint például “ez egy címsor”, “ez egy bekezdés”, “ez egy link” és mások. A mellékelt címkék egy szót vagy képet hiperhivatkozássá tehetnek egy másik helyre, és dőlt betűvel kiemelhetnek szavakat, vagy a betűtípust ennek megfelelően nagyobbá vagy kisebbé tehetik. A záró tag elmulasztása a kezdetekben az egyik szokásos hiba, és különböző eredményeket eredményezhet.

A HTML elemek két típusa

Szerkezeti elemek

Ezek azok a HTML elemek, amelyek egy weboldal tartalmát rendezik. Az olyan szerkezeti elemeket, mint a <div> és a <span> a rendszer figyelembe veszi a blokkszintű tartalom (olyan tartalom, amely a „tárolója” vagy az oldala teljes szélességét használja), szemben a soron belüli tartalommal (olyan tartalommal, amely csak a címkéi közötti szóközt használja). , míg az olyan elemek, mint a <header> egy oldal fejléc tartalmát tartalmazzák, a <footer> a lábléc tartalmát tartalmazza.

Meta elemek

Ezek olyan HTML-elemek, amelyeket a felhasználók nem tekintenek meg, amikor egy weboldalra érkeznek, de a webböngészőnek további információkat nyújtanak az oldalról, például a dokumentum szerzőjét, kulcsszavakat, az utolsó módosítás időpontját és dátumát stb. elsősorban egy hivatalos naplóhoz használják, amelyet a SEO szolgáltató oldalán vezetnek, vagy a webhely futtatására a keresőmotorok találataiért, így a Google keresőjébe kerül, amikor valaki a webhelyhez kapcsolódó kulcsszavas témában keres.

Az attribútumokat a nyitó címkében említik. Ezek az attribútum nevéből, egy egyenlőségjelből és egy dupla idézőjelben lévő értékből állnak. Ezek olyan útmutatások, amelyeket bele lehet foglalni a HTML-címkékbe, amelyek további részleteket adhatnak az elemekről. Például: <p align="right">Ez az én bekezdésem!</p> Egy HTML-elem, például egy bekezdés, rendelkezhet egy attribútummal az igazításhoz (balra, középre vagy jobbra).

A HTML kód egyszerű szöveges HTML-dokumentumként írható bármilyen szövegszerkesztőben vagy szövegszerkesztő programban, amely alapvető fontosságú, és végül HTML-fájlként kerül mentésre .html-vel. A szabványos számítógépen kívül nincs szükség speciális hardverre. Ezek a .html fájlok ezután a webhely egyedi oldalainak alapjává válnak, és digitálisan, élő webhelyként kerülnek elhelyezésre a webtárhelyként ismert módszer segítségével. A HTML oldalakkal foglalkozó webböngészők képesek lefordítani a címkéket és a szöveget, és lehetővé teszik azokat a végtermékké a látogatók képernyőjén.

Sokkal több programozási nyelvre és technikára van szükség ahhoz, hogy a statikus weboldalakon túl hatékony eredményeket érjünk el (olyan szolgáltatások, mint az interaktív űrlapok, animált grafikák és fényképes diavetítések).