CloudLinux OS komponensei

CloudLinux OS több komponensből áll össze, kezdve a kerneltől a magasabb szintű alkalmazásokig, kezelőfelületekig.

CloudLinux Manager

Az LVE egy Lightweight Virtualized Environment (Könnyű virtualizált környezet). A CloudLinux Manager lehetővé teszi, hogy finomhangolt ellenőrzést tartson fenn az erőforrások felett, beleértve a CPU-t, az IO sebességet, a memóriát, az inode-okat, a folyamatok számát és az egyidejű kapcsolatokat, amelyeket bármelyik fiók használhat. Mostantól korlátozhatja az erőforrással való visszaélést, miközben a jó ügyfelek azt használhatják, amire szükségük van.

CageFS

A CageFS egy virtualizált, felhasználónkénti fájlrendszer, amely egyedileg kapszulázza az egyes ügyfeleket, megakadályozva, hogy a felhasználók lássák egymást és megtekinthessék az érzékeny információkat. A CageFS számos támadást megakadályoz, beleértve a legtöbb jogosultságnövelő és információfeltáró támadást. Teljesen átlátható az ügyfelek számára, nem kell megváltoztatniuk a szkriptjeiket.

MySQL Governor

Megjegyzés: Ez a komponens nem érhető el a CloudLinux OS Solo és Admin kiadásában.

A MySQL Governor valós időben követi minden felhasználó CPU- és lemez IO-használatát, és a MySQL-lekérdezéseket LVE-korlátok segítségével fojtja meg. A dbtop segédprogram használatával lehetőség van az adatbázis-használat ügyfélenkénti megtekintésére, így biztosítva, hogy a rendszeradminisztrátor mindig tudja, mi történik.

PHP Selector

A PHP Selector lehetővé teszi a végfelhasználók számára, hogy kiválasszák a PHP adott verzióját. Végső rugalmasságot biztosít azáltal, hogy a PHP minden népszerű verzióját kínálja, és több mint 120 PHP-bővítmény közül választhat.

Ruby Selector

A Ruby Selector lehetővé teszi a végfelhasználók számára, hogy kiválasszák az alkalmazások Ruby verzióját, és további modulokat telepítsenek az alkalmazási környezetbe. A Ruby Selector a mod_passenger-t használja az optimális teljesítmény érdekében.

Python Selector

A Python Selector lehetővé teszi a végfelhasználók számára, hogy kiválasszák a Python verziót az alkalmazásokhoz és további modulokat telepítsenek. A Python Selector a mod_passenger-t használja a Python alkalmazások optimális teljesítményének eléréséhez.

Node.js Selector

A Node.js Selector egy CloudLinux OS Shared komponens, amely lehetővé teszi az egyes felhasználók számára, hogy egyszerűen hozzanak létre Node.js alkalmazásokat, válasszák ki a Node.js verziót és az alkalmazások egyéb paramétereit az igényeik alapján.

Apache mod_lsapi PRO

A mod_lsapi PRO a leggyorsabb PHP kezelő az Apache számára. A SuPHP, az FCGID, a RUID2 és az ITK helyettesítője. Alacsony memóriaigénnyel rendelkezik, és megérti a .htaccess PHP direktívákat.

Viszonteladói korlátozások

A viszonteladói limitek egy olyan funkció, amely lehetővé teszi a tárhelyszolgáltatók számára, hogy korlátokat állítsanak be az egyes viszonteladók által működtethető erőforrásokra vonatkozóan. A szerver adminisztrátor azt is szabályozza, hogy az egyes végfelhasználók milyen erőforrásokkal rendelkezzenek. A hosztoló által beállított viszonteladói limitek korlátozzák a viszonteladók végfelhasználói által összesen felhasználható erőforrások mennyiségét.

Ha a hosztoló viszonteladói limiteket állított be az adott viszonteladó számára, akkor lehetőséget biztosít a viszonteladónak arra, hogy a viszonteladói felületen belül korlátokat állítson be a végfelhasználói számára.

LVE-stats 2

Az LVE-stats 2 összegyűjti az LVE használati statisztikáit (CPU, memória, lemezterület használat), és lehetővé teszi a használati adatok gyűjtését.