CloudLinux OS kiadások

A CloudLinuxból több fajta kiadás létezik, melyeknek más az ára és a funkciók is különböznek amit tartalmaznak. Az alábbiakban látható egy áttekintő táblázat ezekről.

Funkció CloudLinux OS Solo CloudLinux OS Admin CloudLinux OS Shared CloudLinux OS Shared Pro
Maximum fiókszám 1 5 korlátlan korlátlan
Resource Limits (LVE) Nem Igen1 Igen Igen
Cage FS Igen Igen Igen Igen
MySQL GoverNemr Nem Nem Igen Igen
PHP Selector Igen Igen Igen Igen
Egyébb programnyelvek (Python, Nemde.js, Ruby) Nem Nem Igen2 Igen2
HardenedPHP Igen Igen Igen Igen
Apache mod_lsapi PRO Igen Igen Igen Igen
SecureLinks Nem Igen Igen Igen
Website monitoring tool Igen Igen Igen Igen
Website monitoring értesítő Igen Nem Nem Nem
Slow Site elemző Igen Igen Igen Igen
PHP X-Ray Igen Igen Nem Igen
Központi monitoring Nem Nem Nem Igen
AccelerateWP Igen Igen Nem Igen

CloudLinux OS Solo

A CloudLinux OS Solo VPS vagy VDS szerverekre történő telepítésre készült. Ennek a kiadásnak jelentős eltérései vannak a többihez képest, ezért a részletes dokumentációt itt kell keresni.

CloudLinux OS Admin

A CloudLinux OS Admin olyan megosztott tárhelyszolgáltatók számára készült, akik hibátlanul szeretnék a nagy megosztott tárhelyes ügyfeleiket egyéni VPS-re migrálni ugyanazokkal a CloudLinux funkciókkal, mint a megosztott tárhelyen. Ugyanakkor képes leszel arra, hogy szükség esetén elkülönítsd az ilyen felhasználó weboldalait, és a hatékony és extra biztonság érdekében CageFS-szel elkülönítsd őket.

Szintén alkalmas lehet egy kis szerverre, amelyen kevesebb, mint 5 ügyfél van, de vigyázzon, nem áll rendelkezésre migráció a Shared kiadásra.

A CloudLinux OS Shared legtöbb funkciója elérhető ebben a kiadásban is, apró eltérésekkel:

(a CloudLinux Managerben bármikor módosítható). A MySQL kormányzó nem érhető el ebben a kiadásban. maga a licenc nem engedélyezi 5-nél több felhasználó hostolását a szerveren.

CloudLinux OS Shared (Pro)

A CloudLinux OS Shared a megosztott tárhelyszolgáltatók számára készült. Minden ügyfelet külön “Lightweight Virtualized Environment”-be (LVE) izolál, amely minden egyes webtárhely bérlő számára kiosztja és korlátozza a szerver erőforrásokat, mint például a memória, a CPU és az egyidejű kapcsolatok száma. Ez biztosítja, hogy a bérlők nem veszélyeztethetik a szerverek stabilitását, ami az összes webhely lassulását vagy akár leállását okozhatja. A CloudLinux OS Shared a biztonsági rések elkerülése érdekében a bérlőket is “ketrecbe zárja” egymástól. Így az instabil szkriptek vagy rosszindulatú programok nem tudnak szétterjedni az ügyféloldalakon, súlyos károkat okozva.

A CloudLinux OS Shared Pro licenc megvásárlása még több hasznos funkcióval bővíti a CloudLinux OS Shared funkcióit.


  1. A korlátok alapértelmezés szerint le vannak tiltva. 

  2. A Python/Node.js/Ruby Selector csak a cPanel, DirectAdmin szerverek és a saját integrációval rendelkező egyéni panellel rendelkező szerverek esetében érhetőek el.  2