Dubaiban megnyílik a világ legnagyobb napenergiával működő adatközpontja

Shaikh Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum hivatalosan is elindította a Data Hub Integrated Solutions LLC zöld adatközpontját, amelyet a Guinness World Records a világ legnagyobb napenergiával működő adatközpontjának nevez.

A Data Hub Integrated Solutions LLC zöld adatközpontját Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum sejk, Dubai trónörököse és a dubaji végrehajtó tanács elnöke nyitotta meg. A létesítmény a Mohammed Bin Rashid Al Maktoum Solar Parkban található, amely a világ legnagyobb egy helyszínen működő napelemparkja, és a Guinness World Records elismerése szerint a világ legnagyobb napenergiával működő adatközpontja.

Guinness World Records elismerés a Data Hub Integrated Solutions adatközpontjának

Az avatóünnepségen szerződéseket írtak alá a Moro Hub és legfontosabb technológiai ügyfelei és partnerei, köztük a Dell, a Microsoft, a Huawei és a VMware között.

A zöldebb jövőért Dubaiban

Hamdan sejk a megnyitó után tájékoztatást kapott a felhő- és tárhelyszolgáltatásokról, a kiberbiztonságról, az intelligens városokról, a tárgyak internetével (IoT) kapcsolatos szolgáltatásokról, a professzionális és menedzselt szolgáltatásokról, valamint a ChatGPT technológiával működő Moro szolgáltatásokról. Saeed Mohammed Al Tayer, a Dubai Electricity & Water Authority ügyvezető igazgatója/vezérigazgatója elmondta:

A világ legnagyobb napenergiával működő adatközpontjának fejlesztését Őfelsége Mohammed Bin Rashid Al Maktoum sejk, Dubai alelnöke, miniszterelnöke és uralkodója fenntartható fejlődésre vonatkozó elképzelése vezérelte. Az új központ egy újabb eredmény, amely növeli az Egyesült Arab Emírségek mint a fenntarthatóság és a zöld gazdaság előmozdításának vezető globális szereplője szerepét.

A világszínvonalú, napenergiával működő, alacsony szén-dioxid-kibocsátású informatikai infrastruktúrával az adatközpont támogatja a Dubai Clean Energy Strategy 2050 és a Dubai Net Zero Emissions Strategy 2050 célkitűzését, hogy 2050-re az energiatermelési kapacitás 100 százalékát tiszta energiaforrásokból állítsák elő

Az Uptime TIER III tanúsítvánnyal rendelkező adatközpont, amely kizárólag megújuló energiát használ, több mint 100 megawatt (MW) kapacitással rendelkezik. Nagyobb lesz, mint 16 000 négyzetméter.

Hamad Obaid Al Mansoori, a Digital Dubai főigazgatója a projektet “fényes jelnek nevezte Dubai fenntartható jövő felé vezető útján, amely figyelembe veszi a környezeti igényeket”.