Híreink & bejegyzéseink

Honlapkészítés: az első lépés a webtárhely-választás blog OG kép

Honlapkészítés: az első lépés a webtárhely-választás

Saját honlapot szeretnénk készíteni vagy készíttetni? Akkor a megfelelő domain név kiválasztása és lefoglalása mellett a megfelelő webtárhely kiválasztása az első lépések egyike. Utóbbi különösen fontos ahhoz, hogy leendő honlapunk maximálisan kiszolgálja vásárlóink és ügyfeleink igényeit.

Megjelent a Rocky Linux 8.9 blog OG kép

Megjelent a Rocky Linux 8.9

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Rocky Linux 8.9 hivatalosan is megjelent és letölthető. Ez a legújabb verzió támogatja az x86-64 és az aarch64 architektúrákat is. Nagyon ajánljuk a Rocky Linux dokumentációban található kiadási megjegyzések átolvasását, mivel azok döntő fontosságú részleteket tartalmaznak az ismert hibákról és a kiadásban végrehajtott jelentős változásokról.

Megjelent a Rocky Linux 9.3 blog OG kép

Megjelent a Rocky Linux 9.3

Megérkezett a Rocky Linux 9.3, amely jelentős biztonsági fejlesztéseket és frissített fejlesztői és rendszerkezelői eszközöket hoz magával. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon az új funkciókról!

AlmaLinux 8.9 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 8.9 elérhető

Az AlmaLinux OS Alapítvány örömmel jelenti be az AlmaLinux OS 8.9, kódnevén “Midnight Oncilla” várva várt kiadását.

Webtárhely szolgáltatások: melyiket válasszam? blog OG kép

Webtárhely szolgáltatások: melyiket válasszam?

Saját honlapot szeretnénk, de nem tudjuk, hogy melyik webtárhely-szolgáltatót válasszuk hozzá? Amennyiben jól akarunk dönteni, elengedhetetlen tisztában lenni azzal, hogy egyáltalán mit kell tudnia egy jó webtárhelynek! Ezek ismeretében sokkal egyszerűbb lesz a választás:

Megjelent a CloudLinux OS 9.3 blog OG kép

Megjelent a CloudLinux OS 9.3

A CloudLinux OS csapata örömmel jelenti be új 9.3-as verziónk megjelenését, amely számos frissítést és fejlesztést tartalmaz ügyfeleink számára. Külön örömünkre szolgál, hogy bevezették a cPanel támogatását ebben a verzióban, amely minden eddiginél egyszerűbbé teszi a felhasználók számára fiókjaik és webhelyeik kezelését.

AlmaLinux 9.3 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 9.3 elérhető

A RHEL 9.3 kiadását követően az AlmaLinux 9.3 is megjelent, amely a fokozott biztonságra, valamint a fejlesztői és rendszereszközök frissítésére összpontosít.

Hogyan készítsünk egy WordPress weboldalt? blog OG kép

Hogyan készítsünk egy WordPress weboldalt?

A CMS rendszerek közül a WordPress magasan kiemelkedik a sorból. Ha valaki egy megfizethető, könnyen kezelhető, mégis nagyon sokoldalú megoldásra vágyik, akkor ez a tartalomkezelő rendszer kiváló választás lehet.

Mi az SSL tanúsítvány és miért van rá szükségünk? blog OG kép

Mi az SSL tanúsítvány és miért van rá szükségünk?

Az SSL a Secure Sockets Layer rövidítése. Egy olyan biztonsági tanúsítványról van szó, ami biztosítja, hogy a weboldalt kiszolgáló szerver, valamint a látogató böngészője közötti kapcsolat, illetve adatáramlás titkosított legyen.

Minden, amit tudni kell az AlmaLinux operációs rendszerről blog OG kép

Minden, amit tudni kell az AlmaLinux operációs rendszerről

Az AlmaLinux egy stabil és ingyenes Linux-változat, amelyet a CentOS közvetlen utódjaként terveztek. Az AlmaLinux érdekes operációs rendszer vállalkozások és magánfelhasználók számára, mivel elkötelezett közösséggel rendelkezik, és binárisan kompatibilis a Red Hat Enterprise Linuxszal.

Mit kell tudni az e-kereskedelmi oldalak készítéséről? blog OG kép

Mit kell tudni az e-kereskedelmi oldalak készítéséről?

Az utóbbi években elképesztő iramú növekedést mutatott Magyarországon belül az online kereskedelem. Egyre többen szeretnének maguknak saját vállalkozást és webshopot, ami nem véletlen, hiszen az e-kereskedelem az egyik legkényelmesebb és legjövedelmezőbb formula.

Hogyan készítse fel online áruházát a Black Fridayre blog OG kép

Hogyan készítse fel online áruházát a Black Fridayre

A Black Friday az év egyik legfontosabb vásárlási napja, amely lehetőséget ad arra, hogy rekordértékesítéseket és új vásárlók áradatát lássuk. Ahhoz azonban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a lehetőségekből, aprólékos előkészületekre van szükség. Nemcsak a készletet és az üzletet kell felkészítenie; arról is gondoskodnia kell, hogy webhelye kezelni tudja a webes forgalom és a tranzakciók megugrását. Annak érdekében, hogy webhelye felkészült legyen a nagyszerű vásárlási élmény nyújtására, íme néhány fontos lépés, amelyet meg kell tennie, hogy webáruháza készen álljon a fekete péntekre.

Mi történik, amikor elküldünk egy e-mailt? blog OG kép

Mi történik, amikor elküldünk egy e-mailt?

Sok ember számára az e-mailek küldése és fogadása az egyik legfontosabb internetes szolgáltatás mind a magán-, mind az üzleti életben. Amit azonban sokan nem tudnak, az az, hogy mi történik valójában a dolgok technikai oldalán, amikor megírunk egy e-mailt, és rákattintunk a “küldés” gombra. Az e-mail küldése mögött álló protokollt SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) néven ismerjük. Az üzeneteket vagy IMAP-on vagy POP3-on keresztül hívjuk le. További programokat, például mail user agenteket és mail transfer agenteket is használnak. Ez az útmutató elmagyarázza, hogy milyen különböző szoftveres ügynökök állnak rendelkezésre, milyen szakaszokon megy keresztül egy e-mail a küldési folyamat során, és milyen típusú problémák merülhetnek fel a küldés során.

Mi az a osztott tárhely és hogyan működik? blog OG kép

Mi az a osztott tárhely és hogyan működik?

A hosting szolgáltatásoknak alapvetően két nagyobb csoportját tudjuk elkülöníteni egymástól, így beszélhetünk dedikált vagy megosztott típusokról. Hogy mi a különbség a kettő között, egyáltalán mit nevezünk megosztott hosting-nak? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre válaszolunk!

Ingyenes webtárhely: Tényleg érdemes kipróbálni? blog OG kép

Ingyenes webtárhely: Tényleg érdemes kipróbálni?

A webtárhelyek kapcsán gyakran felmerül, hogy minek adjunk értük pénzt, ha léteznek belőlük ingyenesek is? A kérdés bár jogos, valójában azonban nem helytálló, hiszen ebben a szegmensben az ingyenesség a legtöbbször csak egyfajta demójelleget takar.

Mi az a dedikált hosting és hogyan működik? blog OG kép

Mi az a dedikált hosting és hogyan működik?

A dedikált hosting vagy más néven dedikált szerver a webtárhelyek egy speciális típusa, amikor egy fizikai szerver kizárólag egy magánszemély vagy vállalkozás kiszolgálását végzi.

7 e-mail biztonsági kockázat, és hogyan védekezzenek ellenük blog OG kép

7 e-mail biztonsági kockázat, és hogyan védekezzenek ellenük

Kisvállalkozóként Ön is tudja, hogy cége sikere az adatok biztonságától függhet. De azt tudta, hogy az e-mail az egyik leggyakoribb belépési pont a kiberbűnözők számára? A Tessian szerint az adathalász-támadások 96%-a e-mailen keresztül történik. Ezért a kisvállalkozásoknak tisztában kell lenniük - és védekezniük kell a potenciális e-mail biztonsági kockázatokkal szemben.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő webtárhelyet? blog OG kép

Hogyan válasszuk ki a megfelelő webtárhelyet?

Egy saját weboldal alapja minden esetben a domain név és a webtárhely. Amennyiben egy megfelelő arculattal rendelkező, mondhatni komolyan vehető honlap elkészítése a cél, ezek hiányában nem lesz kivitelezhető.