Híreink & bejegyzéseink

7 dolog, amire egy email tárhelynél figyelni kell blog OG kép

7 dolog, amire egy email tárhelynél figyelni kell

Üzleti kommunikáció esetén az első számú kapcsolattartási lehetőség manapság az e-mail. Gyors, egyszerű és a sok üzenetküldő alkalmazással ellentétben mindenkinek rendelkezésére áll. Külső és belső leveleket egyaránt küldhet, dokumentumokat csatolhat vagy linkeket adhat hozzá, és mindenféle célra használhatja. Egy vállalkozás számára elengedhetetlen egy saját domain e-mail cím. Bár rengeteg e-mail szolgáltatás létezik, nem mindegyik egyforma. Itt elmagyarázzuk, milyen dolgokat kell keresnie, amikor üzleti e-mail tárhely szolgáltatót keres.

A 7 legjobb Red Hat alapú Linux disztribúció blog OG kép

A 7 legjobb Red Hat alapú Linux disztribúció

Más Linux disztribúciókkal ellentétben a Red Hat Enterprise Linux nem teljesen ingyenes. De ettől még élvezheti előnyeit, ha telepíti ezeket az ingyenes RHEL-alapú Linux-disztribúciókat.

AlmaLinux 9 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 9 elérhető

Örömmel jelentjük be, hogy 2022. május 26-án megjelent a régóta várt AlmaLinux 9.0 verziója is. Az AlmaLinux 9 a következő 4 architektúrát támogatja, teljes öszhangban az upstream által támogatott platformokkal:

Mi az a 403 Forbidden hiba és hogyan javítható? blog OG kép

Mi az a 403 Forbidden hiba és hogyan javítható?

Az egyik leggyakrabban előforduló hiba az internet böngészése közben amivel találkozunk a “403 Forbidden Error” (a másik leggyakoribb a 404 - Page Not Found jellegű hibák).

Megjelent a Rocky Linux 8.6 blog OG kép

Megjelent a Rocky Linux 8.6

Nagy örömmel jelentjük be a Rocky Linux 8.6 kiadását, és szeretnénk megköszönni az egész Rocky Linux közösségnek a kemény munkát és elkötelezettséget, amellyel ezt a kiadást megvalósították. Ez az új verzió hibajavításokat és fejlesztéseket tartalmaz, valamint számos új funkciót, mint például a továbbfejlesztett telepítési támogatás, a rendszer stabilitásának és biztonságának javítása, valamint a felhasználóbarát kezelőeszközök, amelyek még egyszerűbbé teszik a Linux rendszer telepítését, kezelését és konfigurálását.

SSL tanúsítvány telepítése és beállítása cPanel-en blog OG kép

SSL tanúsítvány telepítése és beállítása cPanel-en

Ebben a rövid leírásban bemutatom, hogy lehet cPanel felületén SSL tanúsítványt telepíteni, beleértve a CSR és privát kulcs generálását.

AlmaLinux 8.6 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 8.6 elérhető

Az AlmaLinux OS Alapítvány örömmel jelenti be, hogy az AlmaLinux OS 8.6 Stable kiadása 2022. május 12-én elérhetővá vált. Ez a stabil kiadás az x86_64, aarch64 és ppc64le architektúrákhoz készült és készen áll az éles telepítésekre és használatra. Töltsd le a hozzád legközelebbi tükör szerverről, vagy az alábbi linkről x86 platformra, a BME magyarországi tükör szerveréről: ftp.bme.hu/almalinux/8.6/isos/x86_64/AlmaLinux-8.6-x86_64-minimal.iso

6 ok, hogy tárhely szolgáltatót válts blog OG kép

6 ok, hogy tárhely szolgáltatót válts

A szolgáltatókat összehasonlító weboldalaknak köszönhetően az emberek rendszeresen váltanak bankot, biztosítót, internet- és mobilszolgáltatót, hogy jobb szolgáltatást kapjanak a pénzükért. Ha Ön egy weboldal tulajdonosa, néha érdemes lehet a tárhelyszolgáltatót is lecserélni. Végül is a tárhelyszolgáltatás terén is fejlődnek a dolgok és rengeteg új technológia, eszköz és funkció áll rendelkezésre, amelyek előnyeit kihasználhatja. Íme hat módja annak, hogy hasznot húzhat a webszolgáltatójának lecseréléséből.

Pár szóban az osztott tárhelyekről blog OG kép

Pár szóban az osztott tárhelyekről

Kíváncsi vagy, hogy melyik tárhely megoldás alkalmas számomra? Ez magától a weboldaladtól is függ.

Hogyan válasszunk dedikált szerver szolgáltatást blog OG kép

Hogyan válasszunk dedikált szerver szolgáltatást

A nagy teljesítményű feldolgozást és nagy tárhelyet igénylő vállalatok számára a dedikált szerver kiváló választás. Ezek a szupererős gépek azonban hihetetlenül drágán megvásárolhatók, és házon belüli kezelésükhöz tapasztalatra van szükség.

IaaS, PaaS és SaaS: Mi micsoda blog OG kép

IaaS, PaaS és SaaS: Mi micsoda

Az infrastruktúra mint szolgáltatás (IaaS), a platform mint szolgáltatás (PaaS) és a szoftver mint szolgáltatás (SaaS) három különböző felhőszolgáltatás. Hogy segítsen megérteni hasonlóságaikat és különbségeiket, ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk, hogy mik ezek, és mire használják őket.

A jelölő nyelvekről pár szóban blog OG kép

A jelölő nyelvekről pár szóban

A jelölőnyelv (markup language) olyan számítógépes nyelv, amely címkékkel határozza meg a dokumentumon belüli elemeket. Mivel a jelölőnyelv az emberi felhasználók számára is olvasható, az ilyen formában írt fájlok a máshol megszokott programozási szintaxis helyett szabványos szavakat tartalmaznak. A különböző jelölőnyelvek közül a HTML és az XML a leggyakrabban használt.