Ezeket vedd figyelembe, mielőtt tárhely viszonteladó céget választasz

Amikor szeretnél belevágni egy tárhely viszonteladó vállalkozásba, nehéz lehet eldöntened melyik tárhelyszolgáltató céget válaszd. Manapság, amikor minden egyes cég 99 százalékos rendelkezésre állási időt ígér, még nehezebb eldönteni melyiket válasszuk. Meg kell bizonyosodj róla, hogy a tárhely viszonteladó céged nem csak a maximális rendelkezésre állási időről gondoskodik, de korlátlan erőforrásokról és szakszerű támogatásról is. Valami alapján biztos meg lehet hozni a helyes döntést.

Bár az ár fontos tényező, nem szabad, hogy az egyetlen szempont legyen, mert hosszú távra választjuk ki üzletünk számára webtárhely-szolgáltatónkat. Méltányolni fogod, hogy biztosítják a hosszútávú eredményességet és a minőségi szolgáltatásokat. Íme, néhány fontos szempont, ami segíteni fog neked eldönteni, melyik tárhelyszolgáltató felel meg a legjobban az igényeidnek.

Ár

Amikor ki kell választani a webtárhely-szolgáltatót, a legtöbb ember számára az első szempont az ár és nem a szolgáltatás csomagjának pontos tartalma. Azonban az ár nem lehet a legfontosabb tényező a döntésünk során.

Miután összehasonlítottál egy pár szolgáltatót, vesd össze az áraik közti különbséget, de ne ugorj rá egyből a legolcsóbb ajánlatra, ami szembe jön veled. Ez nem lenne szükségszerűen a legjobb döntés, különösen, ha a tárhelyüzleten kívül szándékozol pénzt keresni. Vedd jobban szemügyre azokat a cégeket, akik a hosszú távú szerződésekre specializálódtak, alacsonyabb ár mellett. Lehet, hogy nem túl sok mindent kínálnak. Miközben egyfelől ugyan pénzt takarítasz meg, talán feladod annak a lehetőségét, hogy a jövőben egy jobb tárhelyszolgáltató mellett dönthess.

Műszaki Jellemzők

Vizsgáld meg jobban a tárhely vállalkozásodat, elemezd és találd ki, hogyan fog pontosan pénzt termelni neked. Ha azt tervezed, hogy számos média és videó anyagot tartalmazni fog a honlap, akkor nem választhatod a legolcsóbb tárhely csomagot, amit találsz. A legkevésbé sem valószínű, hogy így rendelkezésedre fog állnia a kívánt RAM, feldolgozási teljesítmény és tárhely, amire szükséged van, hogy helyt tudj állni a viszonteladó-versenyben. Ezen felül, lehet, hogy pótdíjat kell majd fizetned, hogy megoldjad az üzemszünet és túlterhelés problémákat.

Sávszélesség korlátozások

Hasonlítsd össze a szolgáltatók ajánlatainak sávszélesség-korlátozásra vonatkozó részét. Bizonyosodj meg afelől, hogy nem kell extra díjat fizetned, valahányszor magas lesz a honlapok látogatószáma. A legtöbb tárhelyszolgáltató nem ajánl korlátlan sávszélességet a csomagjaiban. Légy óvatos, amikor döntesz közöttük.

Műszaki támogatás

Mielőtt kiválasztasz egy webtárhely-szolgáltatót, győződj meg a műszaki támogatásuk jóhírnevéről. Nézd meg milyen különböző lehetőségeket kínálnak a technikai segítségnyújtásra – email, ingyenes szervizelés és így tovább. Éjjel-nappal rendelkezésre állnak? Kiszervezték a műszaki támogatásukat? Különösen fordíts figyelmet arra, milyen támogatást biztosítanak éjjel. Vizsgáld meg milyen gyorsan és milyen hatékonyan reagálnak.

Rugalmasság

A választásod egy másik fontos szempontja lehet, hogy a kiszemelt ajánlat mennyire illeszkedik jövőbeli terveidhez. Magyarán, amit ma megfelelőnek találsz, lehet nem elégíti ki a pár évvel későbbi igényeidet. Egy honlap alapú vállalkozásnak a növekedésre és a jövőbeli terjeszkedésre kell fókuszálnia, ezért problémát jelenthet, ha egy tárhelyszolgáltató nehezen tudja kiszolgálni a növekvő tárhelyigényedet.

Túlvállalás

A túlvállalás azt jelenti, hogy több erőforrást kínálunk eladásra, mint amennyi rendelkezésünkre áll kiosztani. Vizsgáld meg, hogy a választott tárhelyszolgáltató megfelelő megoldást kínál-e erre az esetre.

Kezelőfelület

Fontos, hogy a tárhelyszolgáltató funkciógazdag control panellel rendelkezzen, ahol könnyen és kényelmesen vásárolhatod, menedzselheted és újíthatod meg a különböző szolgáltatásokat, mint a Fantastico cPanel script telepítője, ami automatikusan installálja a web applikációkat a weboldalra.