Híreink & bejegyzéseink

Megjelent a Rocky Linux 9.2 blog OG kép

Megjelent a Rocky Linux 9.2

Örömmel tudatjuk, hogy a Rocky Linux 9.2 már általánosan elérhető! Letölthető x86-64, aarch64 és s390x architektúrákra. Ha többet szeretne megtudni erről a verzióról, beleértve az ismert hibákat és egyéb változásokat, kérjük, olvassa el a Rocky Linux dokumentáció kiadási jegyzeteit.

Milyen előnyökkel jár egy professzionális e-mail cím blog OG kép

Milyen előnyökkel jár egy professzionális e-mail cím

Ha egyéni vállalkozó vagy kisvállalkozása van, akkor valószínűleg az ügyfelekkel, beszállítókkal és egyéb kapcsolatokkal való kapcsolattartás nagy részét e-mailben bonyolítja le. Az üzleti kommunikációhoz használt e-mail cím sokat elárul a vállalatáról, az e-mail tárhely minősége pedig fontos szerepet játszhat abban, hogy Ön szervezetten és a helyzet magaslatán maradjon. Itt azt vizsgáljuk meg, hogy az önfoglalkoztatóknak miért van szükségük professzionális e-mail tárhelyre.

AlmaLinux 9.2 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 9.2 elérhető

Az AlmaLinux OS Alapítvány örömmel jelenti be az új AlmaLinux OS 9.2 kiadását, melynek kódneve “Turquoise Kodkod”! Ez az új verzió a RHEL 9-hez használt forráskódból készült, és egy hosszú távon támogatott alaprendszert, valamint az alkalmazások és szolgáltatások széles köréhez való hozzáférést kínál. A fejlesztők sokszínű közössége fejleszti és tartja karban, akik biztosítják, hogy a felhasználók licencdíj fizetése nélkül is kiemelkedő nyílt forráskódú élményben részesüljenek. Ezzel a kiadással a felhasználók mostantól számos funkciót élvezhetnek, köztük a Docker és más konténertechnológiák támogatását, a SELinux és a firewalld integrációval javított biztonságot, valamint a felhőalapú telepítésekhez teljes körű Virtual Private Server (VPS) támogatást. Ezek a funkciók a rendszeres frissítésekkel együtt az AlmaLinux OS 9.2-t tökéletes választássá teszik mindazok számára, akik nagy teljesítményt és megbízható stabilitást keresnek az operációs rendszerükben.

7 tipp a digitális bennszülöttek megszólításához blog OG kép

7 tipp a digitális bennszülöttek megszólításához

A technológiai eszközök használata az új információk megszerzésére, a társadalmi életük nyomon követésére és az üzleti tranzakciók lebonyolítására természetes a munkavállalók új generációja számára. Ebben a cikkben 7 tippet osztok meg, amelyek segítségével megszólíthatja a digitális bennszülötteket.

A hálózati hozzáférést korlátozni nem lehet, figyelnetek jó lesz! blog OG kép

A hálózati hozzáférést korlátozni nem lehet, figyelnetek jó lesz!

Szinte évről-évre új szintre lép az internetes hálózati munkavégzés, amely a felhőalapú szolgáltatások megjelenésével csak tovább bonyolította a képet. A hálózati fejlődéssel párhuzamosan fejlődnek a hackerek is, akiknek különösen vonzó egy olyan terep, ahol milliószámra találhatnak személyes adatokat. A hálózati hozzáférést korlátozni szinte lehetetlen, mégis van remény azok számára, akik meg akarják védeni a saját és az ügyfélkörük adatait. A titok nyitja a felhasználói viselkedés elemzésében rejlik.

Hogyan válasszunk megfelelő e-mail szolgáltatót blog OG kép

Hogyan válasszunk megfelelő e-mail szolgáltatót

Az e-maileknek sokféle funkciója lehet, melyek közül a legfontosabb felhasználási mód az üzleti és a piaci a fogyasztókat kiszolgáló professzionális e-mail. Az e-maileken keresztüli marketing az értékesítésnek és a bevételek növelésének egyik legköltséghatékonyabb módja, mindemellett, az ügyfelekkel való kapcsolattartást is segíti. Meglehetősen sok időt és erőfeszítést igényel egy különleges, egyedi e-mail kampányt létrehozni, ezért nem árt, ha van a tarsolyunkban egy kis segítség is. Egy e-mail szolgáltató, vagy más néven ESP (E-Mail Service Provider), segíthet az üzleti leveleket előállítani, azokat egy adott ügyfélkörhöz eljuttatni, és mindemellett jövedelmező megoldásokhoz is hozzásegíthet.

A Let’s Encrypt ingyenes, de tényleg a legjobb megoldás? blog OG kép

A Let’s Encrypt ingyenes, de tényleg a legjobb megoldás?

A Let’s Encrypt egy nonprofit Hitelesítés Szolgáltató (Certificate Authority), melyet olyan internetes nagyágyúk alapítottak és támogatnak, mint az Electronic Frontier Foundation (FFF), a Mozilla és az Internet Security Research Group (ISRG). A kezdeményezés célja, hogy mindenki számára ingyenes SSL tanúsítványokat biztosítson, ezáltal téve biztonságosabbá az internetet.

Csináld jól elsőre – Válassz megfelelő domain nevet blog OG kép

Csináld jól elsőre – Válassz megfelelő domain nevet

Függetlenül a vállalkozásod jellegétől, a domain név választás az egyik legkritikusabb pontja az internetes márkaépítésednek. Meg kell bizonyosodj arról, hogy nem csak olyan domain nevet választasz, ami leírja üzleted célját, hanem olyat amire könnyű rákeresni is.

Osztott tárhely vs. dedikált tárhely blog OG kép

Osztott tárhely vs. dedikált tárhely

Ha zavarban vagy, hogy melyik webtárhely szolgáltatás a legjobb számodra, akkor a legjobb helyre jöttél! A lehetőségek széles választékát tekintve még a technikailag legügyesebb ügyfeleknek is szükségük lehet segítségre.

Fontos változások április 1-től a .hu Domainregisztrációs Szabályzatban blog OG kép

Fontos változások április 1-től a .hu Domainregisztrációs Szabályzatban

Jelentős változások lépnek életbe 2023. április 1-től a hazai Domainregisztrációs Szabályzatban, melyek inkább egyfajta finomhangolásnak tekinthetők és hosszabb távon a felhasználók érdekeit szolgálják.

A Red Hat 30 éves évfordulója blog OG kép

A Red Hat 30 éves évfordulója

A Red Hat Linuxot kiadó vállalat, a Red Hat, Inc. március 27-én ünnepelte megalapításának 30. évfordulóját.

Ezeket vedd figyelembe, mielőtt tárhely viszonteladó céget választasz blog OG kép

Ezeket vedd figyelembe, mielőtt tárhely viszonteladó céget választasz

Amikor szeretnél belevágni egy tárhely viszonteladó vállalkozásba, nehéz lehet eldöntened melyik tárhelyszolgáltató céget válaszd. Manapság, amikor minden egyes cég 99 százalékos rendelkezésre állási időt ígér, még nehezebb eldönteni melyiket válasszuk. Meg kell bizonyosodj róla, hogy a tárhely viszonteladó céged nem csak a maximális rendelkezésre állási időről gondoskodik, de korlátlan erőforrásokról és szakszerű támogatásról is. Valami alapján biztos meg lehet hozni a helyes döntést.

350 millió domain aktív domain név volt 2022-ben blog OG kép

350 millió domain aktív domain név volt 2022-ben

A VeriSign bejelentette, hogy 2022 negyedik negyedévét 350,4 millió domain név regisztrációval zárta az összes felső szintű domain (TLD) tekintetében, ami 0,5 millió domain név regisztrációval, azaz 0,1%-kal több, mint 2022 harmadik negyedévében. A domain név regisztrációk éves szinten 8,7 millióval, azaz 2,6%-kal nőttek.

Milyen rugalmasságot kínál a VPS szolgáltatás? blog OG kép

Milyen rugalmasságot kínál a VPS szolgáltatás?

A VPS, vagyis a virtuális magánszerver szolgáltatás, többféle módon kínál rugalmasságot az üzleti és magánfelhasználók számára. Ennek köszönhetően lehetőség nyílik az igényekhez való alkalmazkodásra és a változó körülmények közötti hatékony működésre. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, hogy a VPS és rugalmasság milyen módon függ össze.

Miért érdemes VPS-t választani? blog OG kép

Miért érdemes VPS-t választani?

Manapság egyre több vállalkozás és magánszemély választja a VPS-t (Virtual Private Server) mint hosting megoldást. De miért érdemes VPS-t választani, és mi a különbség más hosting szolgáltatásokhoz képest? Nos, a VPS előnyei számosak, és ebben a bejegyzésben bemutatjuk őket.

Mi az a VPS szolgáltatás? blog OG kép

Mi az a VPS szolgáltatás?

A VPS (Virtual Private Server) szolgáltatás egy olyan erőforrás szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy saját, elkülönített szerveren futtassuk weboldalainkat és alkalmazásainkat. Ezzel szemben az osztott hosting esetén több weboldal osztozik egy közös szerveren, ami korlátozhatja az erőforrásokat és a teljesítményt. A VPS szolgáltatásokban lévő erőforrásokat kizárólag mi használjuk, ami magasabb teljesítményt és jobb biztonságot eredményez.

Miért fontos az SSL a weboldal biztonsága szempontjából? blog OG kép

Miért fontos az SSL a weboldal biztonsága szempontjából?

Az SSL, vagyis a Secure Sockets Layer egy titkosítási protokoll, amely a weboldalak és a felhasználók közötti adatok biztonságos átvitelét teszi lehetővé. Ezzel a protokollal létrehozott biztonságos kapcsolat gondoskodik arról, hogy a weboldalakon keresztül megosztott adatok, például személyes információk, jelszavak és bankkártya-adatok, védettek legyenek az illetéktelen hozzáférés ellen.

A webtárhely árak átlagos költségei blog OG kép

A webtárhely árak átlagos költségei

Amikor elkezdünk egy új weboldal létrehozását, gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyit érdemes költeni a webtárhelyre. A webtárhely árak széles skálán mozognak, és sok tényező befolyásolja azokat, mint például a tárhely mérete, a sávszélesség, valamint az extra szolgáltatások és támogatás. Kezdőként érdemes tudni, hogy az árak általában havidíjas alapon kerülnek meghatározásra, és az egyszerűbb csomagok akár már havi 500 Ft-tól is elérhetők.