Híreink & bejegyzéseink

Milyen típusú SSL tanúsítványt válasszak? blog OG kép

Milyen típusú SSL tanúsítványt válasszak?

Az internetes forgalom biztonságának növelése érdekében a weboldalaknak SSL-tanúsítványt (Secure Sockets Layer) kell használniuk. Az SSL-tanúsítványok titkosítják a weboldalak és a felhasználók közötti adatforgalmat, ezzel megakadályozva az adatok illetéktelen elérését vagy módosítását. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk a különböző típusú SSL-tanúsítványokat, és segítünk eldönteni, melyik a legjobb választás az Ön számára.

SPF: Az e-mail hamisítás megelőzésének és ügyfelei védelmének kulcsa blog OG kép

SPF: Az e-mail hamisítás megelőzésének és ügyfelei védelmének kulcsa

A kiberbiztonsági fenyegetések egyre összetettebbé válása arra kényszerítette a szervezeteket, hogy extra óvintézkedéseket tegyenek, amikor ügyfeleik védelméről van szó a rosszindulatú szereplőkkel szemben. Ahogy a technológia folyamatosan fejlődik és bővül, a rosszindulatú szereplők támadásainak kockázata exponenciálisan nő. Az e-mail hamisítás és az ebből eredő biztonsági kockázatok megelőzésének egyik leghatékonyabb módja az SPF (Sender Policy Framework) rekordok bevezetése a szervezet e-mail kiszolgálórendszerében.

Mi az a tartalomszolgáltató hálózat (CDN)? blog OG kép

Mi az a tartalomszolgáltató hálózat (CDN)?

A CDN a “Content Delivery Network” (tartalomszolgáltató hálózat) rövidítése, amely szerverek csoportjára utal, amelyek képesek együttműködni. Ezek a szerverek földrajzilag vannak elosztva, hogy a tartalmat gyorsabban tudják online eljuttatni a világ minden táján. A CDN nem a tartalom tárhelye, ehelyett segít a tartalom gyorsítótárba helyezésében a hálózat szélén, javítva a weboldal teljesítményét a különböző régiókban.

Hogyan regisztrálhatok .hu-s domain nevet blog OG kép

Hogyan regisztrálhatok .hu-s domain nevet

Amennyiben egy vállalkozás magyar székhellyel rendelkezik, elsődlegesen a hazai piacra és vásárlókra koncentrál, akkor leendő weboldalához .hu végződésű domain név regisztrációja ajánlott.

Megjelent a CloudLinux OS 9.2 blog OG kép

Megjelent a CloudLinux OS 9.2

A CloudLinux OS csapata örömmel jelenti be a 9.2-es verzió megjelenését, amely számos változtatást és funkciót tartalmaz az AlmaLinux kiadásához képest. Ez az iteráció a munkaterhelések, alkalmazások és szolgáltatások különböző környezetekbe való racionalizálására törekszik, miközben könnyebbé teszi a kevesebb idő és erőfeszítés igénybevételével történő kezelésüket. Ezzel együtt a felhasználók olyan továbbfejlesztett biztonsági intézkedésekre számíthatnak, mint a SCAP profil és az Ansible tartalom, valamint a hatékonyabb rendszerellenőrzések a jobb biztonsági menedzsment és a megfelelőségi előírások szigorúbb betartása érdekében. A 9.2-es verzió emellett az alkalmazásfolyamokat is javítja a frissített fordítókkal, futásidejű nyelvekkel, adatbázisokkal és webkiszolgálókkal.

Fizetős vagy ingyenes webtárhely? Mikor és melyiket válasszuk? blog OG kép

Fizetős vagy ingyenes webtárhely? Mikor és melyiket válasszuk?

Egy honlap elkészítésekor a megfelelő domain kiválasztása után az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen tárhelyet válasszunk hozzá?

Megjelent a Rocky Linux 8.8 blog OG kép

Megjelent a Rocky Linux 8.8

Örömmel tudatjuk, hogy a Rocky Linux 8.8 már elérhető x86-64 és aarch64 architektúrákra is. Felhívjuk figyelmét, hogy az alábbi információk tartalmazzák a lehetséges problémákat, valamint a verzióban található változások részletes listáját.

AlmaLinux 8.8 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 8.8 elérhető

Az AlmaLinux OS Foundation büszkén jelenti be az AlmaLinux OS 8.8 kódnevű “Sapphire Caracal” kiadás általános elérhetőségét!

Megjelent a Rocky Linux 9.2 blog OG kép

Megjelent a Rocky Linux 9.2

Örömmel tudatjuk, hogy a Rocky Linux 9.2 már általánosan elérhető! Letölthető x86-64, aarch64 és s390x architektúrákra. Ha többet szeretne megtudni erről a verzióról, beleértve az ismert hibákat és egyéb változásokat, kérjük, olvassa el a Rocky Linux dokumentáció kiadási jegyzeteit.

Milyen előnyökkel jár egy professzionális e-mail cím blog OG kép

Milyen előnyökkel jár egy professzionális e-mail cím

Ha egyéni vállalkozó vagy kisvállalkozása van, akkor valószínűleg az ügyfelekkel, beszállítókkal és egyéb kapcsolatokkal való kapcsolattartás nagy részét e-mailben bonyolítja le. Az üzleti kommunikációhoz használt e-mail cím sokat elárul a vállalatáról, az e-mail tárhely minősége pedig fontos szerepet játszhat abban, hogy Ön szervezetten és a helyzet magaslatán maradjon. Itt azt vizsgáljuk meg, hogy az önfoglalkoztatóknak miért van szükségük professzionális e-mail tárhelyre.

AlmaLinux 9.2 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 9.2 elérhető

Az AlmaLinux OS Alapítvány örömmel jelenti be az új AlmaLinux OS 9.2 kiadását, melynek kódneve “Turquoise Kodkod”! Ez az új verzió a RHEL 9-hez használt forráskódból készült, és egy hosszú távon támogatott alaprendszert, valamint az alkalmazások és szolgáltatások széles köréhez való hozzáférést kínál. A fejlesztők sokszínű közössége fejleszti és tartja karban, akik biztosítják, hogy a felhasználók licencdíj fizetése nélkül is kiemelkedő nyílt forráskódú élményben részesüljenek. Ezzel a kiadással a felhasználók mostantól számos funkciót élvezhetnek, köztük a Docker és más konténertechnológiák támogatását, a SELinux és a firewalld integrációval javított biztonságot, valamint a felhőalapú telepítésekhez teljes körű Virtual Private Server (VPS) támogatást. Ezek a funkciók a rendszeres frissítésekkel együtt az AlmaLinux OS 9.2-t tökéletes választássá teszik mindazok számára, akik nagy teljesítményt és megbízható stabilitást keresnek az operációs rendszerükben.

7 tipp a digitális bennszülöttek megszólításához blog OG kép

7 tipp a digitális bennszülöttek megszólításához

A technológiai eszközök használata az új információk megszerzésére, a társadalmi életük nyomon követésére és az üzleti tranzakciók lebonyolítására természetes a munkavállalók új generációja számára. Ebben a cikkben 7 tippet osztok meg, amelyek segítségével megszólíthatja a digitális bennszülötteket.

A hálózati hozzáférést korlátozni nem lehet, figyelnetek jó lesz! blog OG kép

A hálózati hozzáférést korlátozni nem lehet, figyelnetek jó lesz!

Szinte évről-évre új szintre lép az internetes hálózati munkavégzés, amely a felhőalapú szolgáltatások megjelenésével csak tovább bonyolította a képet. A hálózati fejlődéssel párhuzamosan fejlődnek a hackerek is, akiknek különösen vonzó egy olyan terep, ahol milliószámra találhatnak személyes adatokat. A hálózati hozzáférést korlátozni szinte lehetetlen, mégis van remény azok számára, akik meg akarják védeni a saját és az ügyfélkörük adatait. A titok nyitja a felhasználói viselkedés elemzésében rejlik.

Hogyan válasszunk megfelelő e-mail szolgáltatót blog OG kép

Hogyan válasszunk megfelelő e-mail szolgáltatót

Az e-maileknek sokféle funkciója lehet, melyek közül a legfontosabb felhasználási mód az üzleti és a piaci a fogyasztókat kiszolgáló professzionális e-mail. Az e-maileken keresztüli marketing az értékesítésnek és a bevételek növelésének egyik legköltséghatékonyabb módja, mindemellett, az ügyfelekkel való kapcsolattartást is segíti. Meglehetősen sok időt és erőfeszítést igényel egy különleges, egyedi e-mail kampányt létrehozni, ezért nem árt, ha van a tarsolyunkban egy kis segítség is. Egy e-mail szolgáltató, vagy más néven ESP (E-Mail Service Provider), segíthet az üzleti leveleket előállítani, azokat egy adott ügyfélkörhöz eljuttatni, és mindemellett jövedelmező megoldásokhoz is hozzásegíthet.

A Let’s Encrypt ingyenes, de tényleg a legjobb megoldás? blog OG kép

A Let’s Encrypt ingyenes, de tényleg a legjobb megoldás?

A Let’s Encrypt egy nonprofit Hitelesítés Szolgáltató (Certificate Authority), melyet olyan internetes nagyágyúk alapítottak és támogatnak, mint az Electronic Frontier Foundation (FFF), a Mozilla és az Internet Security Research Group (ISRG). A kezdeményezés célja, hogy mindenki számára ingyenes SSL tanúsítványokat biztosítson, ezáltal téve biztonságosabbá az internetet.

Csináld jól elsőre – Válassz megfelelő domain nevet blog OG kép

Csináld jól elsőre – Válassz megfelelő domain nevet

Függetlenül a vállalkozásod jellegétől, a domain név választás az egyik legkritikusabb pontja az internetes márkaépítésednek. Meg kell bizonyosodj arról, hogy nem csak olyan domain nevet választasz, ami leírja üzleted célját, hanem olyat amire könnyű rákeresni is.

Osztott tárhely vs. dedikált tárhely blog OG kép

Osztott tárhely vs. dedikált tárhely

Ha zavarban vagy, hogy melyik webtárhely szolgáltatás a legjobb számodra, akkor a legjobb helyre jöttél! A lehetőségek széles választékát tekintve még a technikailag legügyesebb ügyfeleknek is szükségük lehet segítségre.

Fontos változások április 1-től a .hu Domainregisztrációs Szabályzatban blog OG kép

Fontos változások április 1-től a .hu Domainregisztrációs Szabályzatban

Jelentős változások lépnek életbe 2023. április 1-től a hazai Domainregisztrációs Szabályzatban, melyek inkább egyfajta finomhangolásnak tekinthetők és hosszabb távon a felhasználók érdekeit szolgálják.