Híreink & bejegyzéseink

Mennyibe kerül a cPanel használata? blog OG kép

Mennyibe kerül a cPanel használata?

A cPanel egy felhasználóbarát és egyszerű kezelést biztosító grafikus felület, ami alaposan megkönnyíti a tulajdonosok számára saját webtárhelyük beállítását, illetve leendő weboldaluk hátterének kiszolgálását.

Hogyan készítse fel online áruházát a Black Fridayre blog OG kép

Hogyan készítse fel online áruházát a Black Fridayre

A Black Friday az év egyik legfontosabb vásárlási napja, amely lehetőséget ad arra, hogy rekordértékesítéseket és új vásárlók áradatát lássuk. Ahhoz azonban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a lehetőségekből, aprólékos előkészületekre van szükség. Nemcsak a készletet és az üzletet kell felkészítenie; arról is gondoskodnia kell, hogy webhelye kezelni tudja a webes forgalom és a tranzakciók megugrását. Annak érdekében, hogy webhelye felkészült legyen a nagyszerű vásárlási élmény nyújtására, íme néhány fontos lépés, amelyet meg kell tennie, hogy webáruháza készen álljon a fekete péntekre.

Mi történik, amikor elküldünk egy e-mailt? blog OG kép

Mi történik, amikor elküldünk egy e-mailt?

Sok ember számára az e-mailek küldése és fogadása az egyik legfontosabb internetes szolgáltatás mind a magán-, mind az üzleti életben. Amit azonban sokan nem tudnak, az az, hogy mi történik valójában a dolgok technikai oldalán, amikor megírunk egy e-mailt, és rákattintunk a “küldés” gombra. Az e-mail küldése mögött álló protokollt SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) néven ismerjük. Az üzeneteket vagy IMAP-on vagy POP3-on keresztül hívjuk le. További programokat, például mail user agenteket és mail transfer agenteket is használnak. Ez az útmutató elmagyarázza, hogy milyen különböző szoftveres ügynökök állnak rendelkezésre, milyen szakaszokon megy keresztül egy e-mail a küldési folyamat során, és milyen típusú problémák merülhetnek fel a küldés során.

Mi az a osztott tárhely és hogyan működik? blog OG kép

Mi az a osztott tárhely és hogyan működik?

A hosting szolgáltatásoknak alapvetően két nagyobb csoportját tudjuk elkülöníteni egymástól, így beszélhetünk dedikált vagy megosztott típusokról. Hogy mi a különbség a kettő között, egyáltalán mit nevezünk megosztott hosting-nak? Az alábbiakban ezekre a kérdésekre válaszolunk!

Ingyenes webtárhely: Tényleg érdemes kipróbálni? blog OG kép

Ingyenes webtárhely: Tényleg érdemes kipróbálni?

A webtárhelyek kapcsán gyakran felmerül, hogy minek adjunk értük pénzt, ha léteznek belőlük ingyenesek is? A kérdés bár jogos, valójában azonban nem helytálló, hiszen ebben a szegmensben az ingyenesség a legtöbbször csak egyfajta demójelleget takar.

Mi az a dedikált hosting és hogyan működik? blog OG kép

Mi az a dedikált hosting és hogyan működik?

A dedikált hosting vagy más néven dedikált szerver a webtárhelyek egy speciális típusa, amikor egy fizikai szerver kizárólag egy magánszemély vagy vállalkozás kiszolgálását végzi.

7 e-mail biztonsági kockázat, és hogyan védekezzenek ellenük blog OG kép

7 e-mail biztonsági kockázat, és hogyan védekezzenek ellenük

Kisvállalkozóként Ön is tudja, hogy cége sikere az adatok biztonságától függhet. De azt tudta, hogy az e-mail az egyik leggyakoribb belépési pont a kiberbűnözők számára? A Tessian szerint az adathalász-támadások 96%-a e-mailen keresztül történik. Ezért a kisvállalkozásoknak tisztában kell lenniük - és védekezniük kell a potenciális e-mail biztonsági kockázatokkal szemben.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő webtárhelyet? blog OG kép

Hogyan válasszuk ki a megfelelő webtárhelyet?

Egy saját weboldal alapja minden esetben a domain név és a webtárhely. Amennyiben egy megfelelő arculattal rendelkező, mondhatni komolyan vehető honlap elkészítése a cél, ezek hiányában nem lesz kivitelezhető.

A VPS-ekről pár szóban blog OG kép

A VPS-ekről pár szóban

Saját honlapot szeretnénk vagy egy meglévő számára akarunk biztonságosabb és gyorsabb hátteret? Ebben az esetben érdemes megismerkedni a VPS hosting kifejezéssel, ami rengeteg problémánkra lehet megoldás egyszerre.

Mi az az RSS? blog OG kép

Mi az az RSS?

Ez a bejegyzés a Really Simple Syndication, közismertebb rövidítései szerint RSS. Elmagyarázzuk, mi az RSS, hogyan működik, és mi a fő felhasználási területe a tartalom szindikálására.

Miért kell webtárhely egy honlaphoz? blog OG kép

Miért kell webtárhely egy honlaphoz?

Aki nem túl járatos a weboldalak működésében, az gyakran meglepődik rajta, hogy nemcsak domain névre van szükség egy honlap elkészítéséhez, hanem egy megfelelő tárhelyre is, aminek ugyanúgy megvannak a maga bérleti költségei.

Mire figyeljünk managed felhőszolgáltatásnál? blog OG kép

Mire figyeljünk managed felhőszolgáltatásnál?

Amikor a vállalkozások a felhőbe költöznek, nem feltétlenül rendelkeznek megfelelő informatikai tapasztalattal vagy idővel ahhoz, hogy megfelelően gondoskodjanak az olyan feladatokról, mint a felügyelet, az optimalizálás és az erőforrás-kezelés, amelyek a felhőinfrastruktúra kezelésének szerves részét képezik. A megoldás a menedzselt felhőszolgáltatások választása, ahol ezeket és más feladatokat a szolgáltató látja el. Ahhoz azonban, hogy ez sikeres legyen, elengedhetetlen, hogy a vállalkozás a megfelelő felhőmegoldási partnert válassza. Itt elmagyarázzuk, mit kell keresnie egy menedzselt felhőszolgáltatóban.

Hogyan hat az SSL a SEO-ra? blog OG kép

Hogyan hat az SSL a SEO-ra?

Minden weboldal tulajdonosnak szem előtt kell tartania a keresőoptimalizálást, vagyis a SEO-t (Search Engine Optimization), hogy könnyen megtalálható legyen a keresőmotorokban. Az SSL (Secure Sockets Layer) pedig egy olyan biztonsági protokoll, amely az interneten keresztül történő adatátvitel során védi a felhasználók személyes adatait. De vajon hogyan hat az SSL a SEO-ra? Az alábbiakban megtudhatja, miért fontos a keresőoptimalizálás szempontjából.

CVE-2023-20593/Zenbleed blog OG kép

CVE-2023-20593/Zenbleed

2023. július 24-én az AMD biztonsági közleményt adott ki, amely a Zen2 számítógépes processzor mikroarchitektúrájában található sebezhetőséget tárta fel. Az AMD által “Cross-Process Information Leak”-nek nevezett sebezhetőséget “Zenbleed” néven is ismerik. A CVE-2023-20593 címkével ellátott és az AMD által közepesnek minősített probléma lehetővé teszi a támadó számára, hogy bizonyos körülmények között hozzáférjen a CPU által feldolgozott érzékeny információkhoz. A probléma az AMD Zen2 alapú processzorokon futó összes szoftvert érinti, beleértve a virtuális gépeket, homokozó dobozokat, konténereket és folyamatokat. A kihasználó szoftver valószínűleg elérhető, és várhatóan hamarosan előfordulnak majd a sebezhetőségen alapuló támadások.

A különböző IP-címosztályok magyarázata blog OG kép

A különböző IP-címosztályok magyarázata

A mai digitális világban az eszközök közötti kommunikáció elengedhetetlen a vállalkozások és a magánszemélyek számára egyaránt. Az e-mailek küldésétől a videók streamingjéig minden online tevékenységünk az eszközök közötti adatátviteltől függ. Itt jönnek képbe az IP-címek, amelyek lehetővé teszik az eszközök számára az egymással való kommunikációt, és biztosítják, hogy az adatok a megfelelő célállomásra kerüljenek. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mik az IP-címek és a különböző osztályaik, miért nélkülözhetetlenek az eszközök közötti kommunikációhoz, és hogyan működnek.

Mi az a VPS hosting és hogyan működik? blog OG kép

Mi az a VPS hosting és hogyan működik?

Megbízható és minden igényt kielégítő hátteret keresünk weboldalunk számára? Ha igen, akkor már biztosan találkoztunk a VPS tárhely vagy VPS hosting kifejezésekkel, melyek elsőre talán nem tűnnek egyértelműnek, de aktuális cikkünkben most mindent összegyűjtöttünk, amit tudni kell róluk.

A DDoS-támadások legforgalmasabb hete a július 4-ei hét blog OG kép

A DDoS-támadások legforgalmasabb hete a július 4-ei hét

Annak ellenére, hogy a DDoS-támadások ma már mindennaposak az olyan napokon, mint a Cyber Monday, a Lumen DDoS mitigation szolgáltatás adatai azt mutatják, hogy 2021-ben és 2022-ben a július 4-i amerikai ünnepet közvetlenül megelőző napok voltak a DDoS-támadások legforgalmasabb hete. A Lumen 2022. negyedik negyedévi DDoS-jelentése egy másik dologra is fény derült, amely azt az előrejelzést tartalmazza, hogy 2023 folyamán a támadók úgy tervezik majd a támadásaikat, hogy azok egybeessenek a fontos fesztiválokkal és kulturális alkalmakkal.

Mi az a webtárhely és hogyan válasszuk ki a megfelelőt? blog OG kép

Mi az a webtárhely és hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Amennyiben saját honlapot szeretnénk készíteni – vagy készíttetni egy szakemberrel –, akkor elengedhetetlen hozzá megfelelő webtárhelyet vásárolni a domain név regisztráció mellé.