Híreink & bejegyzéseink

7 ok amiért a WordPress még mindig az no1 választás blog OG kép

7 ok amiért a WordPress még mindig az no1 választás

A WordPress továbbra is a legnépszerűbb módja a weboldalak készítésének és a vállalkozók számára számos rendkívül hasznos eszközt kínál a weboldal működésének javítására. Ráadásul ingyenesen használható, könnyen kezelhető, és népszerűsége azt jelenti, hogy az interneten enciklopédikus tudásbázis áll rendelkezésre, amely minden tekintetben segítséget nyújt. Íme az okok, amiért ez az első számú választás az üzleti életben.

MBR partíciók átalakítása GPT formátumra blog OG kép

MBR partíciók átalakítása GPT formátumra

A Master Boot Record (MBR) partíció formátumot az újabb GUID Partition Table (GPT) szabvány váltja fel, de az MBR-t még mindig széles körben használják alapértelmezett formátumként. A GPT formátum a partíciós táblák számára számos előnnyel jár az MBR-rel összehasonlítva. A jelentősen nagyobb méretű (2T+) lemezek támogatása mellett gyorsabb és stabilabb rendszerindítást tesz lehetővé.

Munkaszüneti napok 2023 blog OG kép

Munkaszüneti napok 2023

A munkaszüneti nap olyan nap, amikor a dolgozóknek nem kell dolgozniuk, és az adott országban általában törvényileg kötelező érvényű. Az ilyen napok általában nem dolgoznak az üzletek, az irodák és más munkahelyek sem.

Biztonságos az FTP? blog OG kép

Biztonságos az FTP?

Világszerte naponta mintegy 30 000 hacker tör be weboldalakra, és 2021-ben a vállalatok 64%-a tapasztalt legalább egyfajta hacker támadást. Nem csoda, hogy megkérdezi, biztonságos-e az FTP. Többféle fájlmegosztási lehetőség közül választhatunk - FTP, SFTP, FTPS, HTTPS, SCP, többek között.

Affiliate marketing: Mi ez és hogyan kezdhetsz el pénzt keresni? blog OG kép

Affiliate marketing: Mi ez és hogyan kezdhetsz el pénzt keresni?

Keresi a módját annak, hogyan tudja pénzzé tenni weboldalát és pénzt keresni könnyedén? Ha igen, akkor az affiliate marketing, azaz partnerprogram lehet a tökéletes megoldás az Ön számára.

Mennyire népszerűek az új TLD végződések? blog OG kép

Mennyire népszerűek az új TLD végződések?

2012-ben az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) elindította az új általános felső szintű tartományok (új gTLD-k) programját a domain névtér bővítése érdekében. A TLD-k a webcímek fontos részét képezik, és a domain név és a pont mögötti betűket jelentik.

6 dolog, amit tudni kell domain név regisztrálása előtt blog OG kép

6 dolog, amit tudni kell domain név regisztrálása előtt

A legjobb domain név kiválasztása vállalkozása számára kritikus, de gyakran kihívást jelentő döntés. Ha jól választja meg, sok látogatót vonzhat a weboldalára, és javíthatja online jelenlétét. Mielőtt azonban végleges döntést hozna, számos dolgot figyelembe kell vennie, és ebben a bejegyzésben megnézzük, melyek ezek és elmagyarázzuk, miért fontosak.

Ki tudsz szúrni egy Tech Support átverést? blog OG kép

Ki tudsz szúrni egy Tech Support átverést?

Látott egy felugró figyelmeztető üzenetet a számítógép képernyőjén? Talán egy kéretlen e-mail volt, amely vírusra vagy a számítógépével kapcsolatos problémára figyelmeztetett? Vagy talán egy telefonhívás, amely azt állította, hogy az Apple-től vagy a Microsofttól jött? Ezek közül bármelyik lehetett műszaki támogatási csalás. De hogyan lehet biztos benne? Mit kell tennie, ha műszaki támogatási csaló a célpontja?

Görög .eu domainek kivezetése blog OG kép

Görög .eu domainek kivezetése

A latin .eu kiterjesztésű végződés alá regisztrált, görög karakterű domain nevek mindegyike fokozatosan megszűnt, azaz törlésre került, a hároméves megszüntetési időszak lejártát követően 2022. november 13-án.

Megjelent a Rocky Linux 9.1 blog OG kép

Megjelent a Rocky Linux 9.1

A CentOS alternatívák a Red Hat Enterprise Linux 9.1 és 8.7 kiadása után azonnal frissítéseket kapnak mind a 8-as, mind a 9-es sorozathoz. Az AlmaLinux az elsők között adta ki a 9.1-es verziót, most a Rocky Linux következik körülbelül egy héttel utána.

Megjelent a CloudLinux OS 8.7 blog OG kép

Megjelent a CloudLinux OS 8.7

A CloudLinux csapata örömmel jelenti be, hogy megjelent a CloudLinux OS 8.7-es kiadása.

.EU áremelés - 2006 óta először blog OG kép

.EU áremelés - 2006 óta először

Az EURid, az .eu domain végződés non-profit központi nyilvántartó szervezete az Európai Bizottsággal kötött szerződése értelmében a díjakat a felmerülő költségek függvényében állapítja meg.

Black Friday biztonsági kockázatok blog OG kép

Black Friday biztonsági kockázatok

A vásárlók tavaly, 2021-ben közel 40 milliárd US dollárt költöttek a Cyber Week alatt. Az átlagos amerikai felnőtt vásárlók csak a fekete pénteken 430 dollárt költöttek, így ez az időszak továbbra is az év egyik legnagyobb online vásárlási eseménye.

A felhőalapú kapacitások 6 gyakori felhasználási módja blog OG kép

A felhőalapú kapacitások 6 gyakori felhasználási módja

A felhőalapú számítástechnika nagyon népszerűvé vált a vállalkozások körében. A tavalyi évben a vállalkozások már több mint háromnegyede használta és napról napra egyre többen vezetik be. Ha még nem gondolt rá, az valószínűleg azért van, mert nem tudja, mire használhatja. Hogy ötletet adjunk, itt bemutatjuk a hat fő felhasználási módját.

AlmaLinux 9.1 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 9.1 elérhető

Az AlmaLinux OS Alapítvány büszkén jelenti be, hogy a mai napon elérhetővé vált az AlmaLinux OS 9.1 “Lime Lynx” kódnevű kiadás stabil verziója.

Megjelent a WordPress 6.1.1 blog OG kép

Megjelent a WordPress 6.1.1

Pontosan két héttel a WordPress 6.1 (kódneve Misha) kiadása után most egy kisebb frissítés is elérhető a WordPress 6.1.1 kiadásában.

Mi az a HTTP? blog OG kép

Mi az a HTTP?

Ha nagyon éles szemmel nézi a webcímeket a böngészője felső sávjában, valószínűleg észrevette már bármely weboldal címének legelső részét, a “HTTP” vagy “HTTPS” betűket. De mi is az a HTTP, és hogyan működik? Vessünk egy pillantást a ragasztóra, amely összetartja a webet.

Megjelent a Rocky Linux 8.7 blog OG kép

Megjelent a Rocky Linux 8.7

Örömmel adjuk hírül, hogy megjelent a Rocky Linux 8.7 stabil verziója. Ez a kiadás a Red Hat Enterprise Linux 8.7-ből származik, és jelenleg x86_64 és aarch64 architektúrákra egyaránt elérhető.