Híreink & bejegyzéseink

Görög .eu domainek kivezetése blog OG kép

Görög .eu domainek kivezetése

A latin .eu kiterjesztésű végződés alá regisztrált, görög karakterű domain nevek mindegyike fokozatosan megszűnt, azaz törlésre került, a hároméves megszüntetési időszak lejártát követően 2022. november 13-án.

Megjelent a Rocky Linux 9.1 blog OG kép

Megjelent a Rocky Linux 9.1

A CentOS alternatívák a Red Hat Enterprise Linux 9.1 és 8.7 kiadása után azonnal frissítéseket kapnak mind a 8-as, mind a 9-es sorozathoz. Az AlmaLinux az elsők között adta ki a 9.1-es verziót, most a Rocky Linux következik körülbelül egy héttel utána.

Megjelent a CloudLinux OS 8.7 blog OG kép

Megjelent a CloudLinux OS 8.7

A CloudLinux csapata örömmel jelenti be, hogy megjelent a CloudLinux OS 8.7-es kiadása.

.EU áremelés - 2006 óta először blog OG kép

.EU áremelés - 2006 óta először

Az EURid, az .eu domain végződés non-profit központi nyilvántartó szervezete az Európai Bizottsággal kötött szerződése értelmében a díjakat a felmerülő költségek függvényében állapítja meg.

Black Friday biztonsági kockázatok blog OG kép

Black Friday biztonsági kockázatok

A vásárlók tavaly, 2021-ben közel 40 milliárd US dollárt költöttek a Cyber Week alatt. Az átlagos amerikai felnőtt vásárlók csak a fekete pénteken 430 dollárt költöttek, így ez az időszak továbbra is az év egyik legnagyobb online vásárlási eseménye.

A felhőalapú kapacitások 6 gyakori felhasználási módja blog OG kép

A felhőalapú kapacitások 6 gyakori felhasználási módja

A felhőalapú számítástechnika nagyon népszerűvé vált a vállalkozások körében. A tavalyi évben a vállalkozások már több mint háromnegyede használta és napról napra egyre többen vezetik be. Ha még nem gondolt rá, az valószínűleg azért van, mert nem tudja, mire használhatja. Hogy ötletet adjunk, itt bemutatjuk a hat fő felhasználási módját.

AlmaLinux 9.1 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 9.1 elérhető

Az AlmaLinux OS Alapítvány büszkén jelenti be, hogy a mai napon elérhetővé vált az AlmaLinux OS 9.1 “Lime Lynx” kódnevű kiadás stabil verziója.

Megjelent a WordPress 6.1.1 blog OG kép

Megjelent a WordPress 6.1.1

Pontosan két héttel a WordPress 6.1 (kódneve Misha) kiadása után most egy kisebb frissítés is elérhető a WordPress 6.1.1 kiadásában.

Mi az a HTTP? blog OG kép

Mi az a HTTP?

Ha nagyon éles szemmel nézi a webcímeket a böngészője felső sávjában, valószínűleg észrevette már bármely weboldal címének legelső részét, a “HTTP” vagy “HTTPS” betűket. De mi is az a HTTP, és hogyan működik? Vessünk egy pillantást a ragasztóra, amely összetartja a webet.

Megjelent a Rocky Linux 8.7 blog OG kép

Megjelent a Rocky Linux 8.7

Örömmel adjuk hírül, hogy megjelent a Rocky Linux 8.7 stabil verziója. Ez a kiadás a Red Hat Enterprise Linux 8.7-ből származik, és jelenleg x86_64 és aarch64 architektúrákra egyaránt elérhető.

AlmaLinux 8.7 elérhető blog OG kép

AlmaLinux 8.7 elérhető

Jó hírunk van az AlmaLinux használóinak! Az AlmaLinux OS Alapítvány büszkén jelenti be az AlmaLinux OS 8.7 verzió - “Stone Smilodon” kódnevű - kiadás megjelenését.

Turbózza fel weboldalát CDN segítségével blog OG kép

Turbózza fel weboldalát CDN segítségével

Beszéljünk valamiről, ami szinte minden egyes weboldal számára fontos: a sebesség optimalizálásáról. Ahhoz, hogy erről beszélhessünk, meg kell említenünk egy lényeges kulcsszereplőt: a CDN-t. A CDN fontos szerepet játszik a webhely sebességének optimalizálásában. Sokan azonban nem ismerik, hogy egy tartalomszolgáltató hálózat (CDN) hogyan befolyásolja a sebesség optimalizálását.

Pár szóban a dedikált szerverekről blog OG kép

Pár szóban a dedikált szerverekről

A dedikált szerver vagy dedikált szerver hosting pontosan az, mint a neve is sugallja: egy teljesen az Ön weboldalának szentelt szerver.

Megjelent a Kubuntu 22.10 blog OG kép

Megjelent a Kubuntu 22.10

A Kubuntu csapat örömmel jelenti be, hogy megjelent a Kubuntu 22.10 kiadása, amely a “gyönyörű” KDE Plasma 5.25 verziójával érkezik, amely egyszerű, de erőteljes is egyben.

Alapvető szempontok tárhely választáshoz blog OG kép

Alapvető szempontok tárhely választáshoz

Ha kisvállalkozóként weboldala van, vagy személyes blogja, viszonylag alacsony látogatószámmal (egy nagy forgalmú oldalhoz képest), a klasszikus osztott tárhely valószínűleg a legideálisabb megoldás az Ön számára.

Domain név útmutató blog OG kép

Domain név útmutató

A domain név az, amit a webböngésző címsorába ír be, amikor meg akar látogatni egy webhelyet, ha nem a webszerver IP-címét adja meg. A domain nevek lehetnek alfanumerikusak, ami azt jelenti, hogy betűket és számokat, valamint néhány nagyon korlátozott jelet is tartalmazhatnak.

Tippek domain neved biztonságának megőrzéséhez blog OG kép

Tippek domain neved biztonságának megőrzéséhez

A domain név egy cég (vagy akár magánszemély) egyik legfontosabb és legértékesebb eszköze. Ha elveszíti felette az ellenőrzést a regisztráció elévülésével, vagy csalás, illetve hacker támadás miatt, akkor elveszítheti weboldalának teljes forgalmát, aminek a felépítése akár évekig is eltarthatott.

Hogyan tartsd biztonságban szervered blog OG kép

Hogyan tartsd biztonságban szervered

Mivel a kiberbűnözői tevékenység nem csak növekszik, hanem egyre kifinomultabbá is válik, az IT rendszerek megvédése mindenki szervezet számára prioritást élvez. Azok számára, akiknek dedikált szervereket (vagy VPS-t) kell használniuk, még nagyobbak a kibertámadás áldozatává válás lehetséges következményei. Itt megosztunk néhány egyszerű ötletet a biztonság fokozására.