A WordPress korábbi sablonjai mostantól helyileg tárolják a Google fontokat

A WordPress munkatársai bejelentették, hogy a régebbi alapértelmezett témák frissültek, és mostantól helyben csomagolják a Google Fonts-ot. Ezt megelőzően a betűtípusokat a Google CDN-ből töltötték le, és ez volt eddig a leggyorsabb módszer. Azonban egy weboldalra a GDPR szabályainak megsértése miatt bírságot szabtak ki a Google által hosztolt betűtípusok használata miatt, és ez komoly aggodalomra adott okot.

Sablonok újratöltve

A Twenty Twelve és a Twenty Seventeen alapértelmezett sablonok frissültek. A csapat kilenc hónappal ezelőtt kezdte el a folyamatot. Jonathan Desrosiers, a WordPress egyik fő közreműködője egy jegyben magyarázta el a frissítéseket, és azt mondta,

Míg a csomagban lévő témák frissítéseit általában a WordPress nagyobb és kisebb kiadásaival összehangolva toljuk ki, nem ez az egyetlen alkalom, amikor frissítéseket adunk ki ezekhez a témákhoz.

A frissítések általában azért vannak összehangolva, mert a témák általában úgy frissülnek, hogy kompatibilisek legyenek a WordPress új verzióival, így az egyidejű kiadásnak sok értelme van. Emellett a Csomagolt témák komponensen belül a jegyekre összpontosító közreműködők száma általában nagyon alacsony, hacsak nem foglalkoznak ezekkel a kompatibilitási problémákkal.

Mindaddig, amíg a témák új verziói nem függnek a WordPress Core nem beolvasztott/kiadatlan változtatásaitól, ezek a témák frissíthetők a 6.1 és a 6.2 között. A 6.1.x minor kiadásokkal való koordinációt is megvizsgálhatjuk, ha az megfelelőbbnek tűnik.

Tudom, hogy kiábrándító, hogy ezek a változások nem lesznek készen a 6.1-es verzióra, de ez nem feltétlenül jelent újabb 3-5 hónapos szünetet, amíg ez megjelenhet.

A WordPress közzétett egy útmutatót is, amely segít a fejlesztőknek egy új stílustábla kiszolgálásában a téma könyvtárából, a szerkesztő stílusának rögzítésében egy egyéni téma-beállítási függvényen belül, a betűtípus-stílustábla eltávolításában és egy egyéni betűtípus-készlet beillesztésében egy gyermektémába. Mivel a németországi per után ez komoly aggodalomra adott okot, a Themes Team arra ösztönözte a szerzőket, hogy helyben hosztolt webes betűtípusokat használjanak. A távolról hosztolt betűtípusokat várhatóan szintén betiltják.