7 ok amiért a WordPress még mindig az no1 választás

A WordPress továbbra is a legnépszerűbb módja a weboldalak készítésének és a vállalkozók számára számos rendkívül hasznos eszközt kínál a weboldal működésének javítására. Ráadásul ingyenesen használható, könnyen kezelhető, és népszerűsége azt jelenti, hogy az interneten enciklopédikus tudásbázis áll rendelkezésre, amely minden tekintetben segítséget nyújt. Íme az okok, amiért ez az első számú választás az üzleti életben.

Könnyű beállítás

A vállalkozások tulajdonosai nem akarnak időt pazarolni a weboldaluk beállítására, sokkal fontosabb, az üzletre összpontosító feladatokat kell elvégezniük. Ha gyorsan és technikai ismeretek nélkül szeretne a webre lépni, a WordPress ideális. A beállítása általában csak egy egyszerű, 3 lépésből álló folyamat: vásároljon webtárhelyet ahol az oldalt futtatja, regisztrálja a domainnevét (azaz a webhely nevét) a tárhelyszolgáltatón keresztül, jelentkezzen be a tárhely vezérlőpaneljében és telepítse a WordPress-t.

Miután ezt megtette, új weboldala elkészült, ezután már csak annyi a dolga, hogy kiválasztja a legjobb sablont és létrehozza a kívánt oldalakat a webhelyen. Mindezt egy felhasználóbarát felületen teheti meg, és nem kell semmilyen kódolási ismeretre.

A sokoldalú WordPress minden üzleti oldalhoz alkalmas

A Magentóval ellentétben, amelyet kifejezetten e-kereskedelemre hoztak létre, a WordPress rendkívül sokoldalú, és bármilyen típusú vállalkozás weboldalainak létrehozására használható: webáruházak, ingatlanügynökségek, tagsági oldalak, szakmai szolgáltatások, építőipari és egyéb kereskedelmi oldalak, helyszínek és rendezvények, blogok, nagykereskedelem, amit csak akarsz.

Sőt, olyan bővítmények is rendelkezésre állnak, amelyek segíthetnek hozzáadni a speciális funkciókat, amelyekre a speciális típusú webhelyek létrehozásához van szükség, mint például az ingyenes és nagyon hasznos WooCommerce bővítmény, amelyet online boltok és más e-kereskedelmi áruházak létrehozására használnak.

Dedikált WordPress tárhely

Ahhoz, hogy WordPress webhelye a lehető legjobban teljesítsen, nagy teljesítményű, megbízható és biztonságos webtárhelyre van szüksége. Mivel azonban a WordPressnek megvannak a maga furcsaságai, nem minden tárhely csomag van úgy konfigurálva, hogy optimális teljesítményt nyújtson. Emiatt sok vállalkozás a dedikált WordPress tárhelyet választja, ahol a tárhely beállítását a WordPress platform speciális igényei szerint alakítják ki. Ezáltal gyorsabban töltődik be, nagyobb forgalmat tud kezelni, megelőzi az állásidőt okozó problémákat, és kevésbé teszi sebezhetővé a behatolással szemben. Gyakran a WordPress is előre telepítve van, így már az első bejelentkezéskor mindent megkap, amire szüksége van a működéshez. Kevés más platform rendelkezik saját, dedikált tárhely megoldással és ez egy újabb ok arra, hogy a WordPress mellett döntsön.

Webhelytémák hatalmas választéka

Az egyediség az, ami megkülönbözteti a márkáját a versenytársaidtól, ezért az ügyfelek vonzásához és megtartásához kulcsfontosságú, ha olyan weboldala van, amelyre egyértelműen rányomja a bélyeget a saját identitásod. A WordPress egyik legjobb tulajdonsága, hogy több ezer ingyenes téma közül választhatsz, amelyekből különböző típusú weboldalakat hozhatsz létre. Sokak számára nem az a probléma, hogy nem találja a megfelelő témát, hanem az, hogy el van kényeztetve a választékkal, amikor a végső döntés meghozatalára kerül a sor. Ha még mindig elakad, több ezer fizetős téma áll rendelkezésre az internet fejlesztőitől.

A témák színsémák, betűtípusok és elrendezések széles választékával állnak rendelkezésre, hogy segítsenek a tökéletes webhely létrehozásában, és minden egyes téma saját opciókkal és különleges funkciókkal rendelkezik. A témákat testreszabhatja is, hogy jobban megfeleljenek vállalkozásának.

SEO-barát platform

A keresőmotor-optimalizálás (SEO) kulcsfontosságú, ha azt szeretné, hogy webhelye jól szerepeljen a keresőmotorok találataiban. Bár a SEO folyamatos feladat, a WordPress számos beépített funkcióval rendelkezik, például a weboldalak strukturálásának módjával, amelyek segítik oldalai jobb teljesítményét. Emellett van néhány professzionális szabványos SEO bővítmény, amelyek segíthetnek a rendkívül hatékony SEO-stratégiák megvalósításában. Az egyik legnépszerűbb és legelismertebb az ingyenes Yoast SEO bővítmény, amely a SEO helyszíni és oldalsó aspektusaiban egyaránt segíthet.

Páratlan funkcionalitás

A bővítmény egy olyan szoftver, amely további funkciókat biztosít a WordPress webhelyének. A közel 55 000 ingyenes bővítmény közvetlenül a weboldalad műszerfaláról elérhető, így minden elképzelhető típusú funkciót hozzáadhatsz a weboldaladhoz, legyen az analitika, biztonság, e-mail marketing, értékesítési funkciók, e-kereskedelem, SEO, képoptimalizálás, és a lista folytatható.

Egyetlen más platform sem közelíti meg a kínálkozó bővítmények számát, és ami talán még ennél is jobb, egyetlen kattintással telepítheti őket.

Beépített és kiegészítő biztonság

A biztonságos weboldal elengedhetetlen, nem csak azért, hogy megakadályozza, hogy webhelyét feltörjék vagy megfertőzzék, hanem azért is, hogy megvédje az ügyfeleivel megosztott adatokat, és hogy segítsen megfelelni a számos előírásnak, amelyet a webhely tulajdonosoknak be kell tartaniuk, mint például a PCI DSS vagy a GDPR. Ezért jó hír, hogy a WordPress rengeteg biztonsági funkcióval rendelkezik, amelyek segítenek webhelyének biztonságban maradni, némelyik beépített, némelyiket pedig egy bővítmény használatával bővítheti.

Megtalálhatod, hogy a WordPress magja rendszeresen és automatikusan frissül, amikor egy javítófoltot hoznak létre az újonnan felfedezett fenyegetések kezelésére, és a bővítményeket is rendszeresen frissítik ugyanebből a célból. Lehetőség van automatikus plugin-frissítések beállítására is, így nem hagyja sebezhetővé a webhelyét.


A világ weboldalainak harmada WordPress-szel készült és olyan márkák használják, mint a Facebook, a Microsoft, a Mercedes-Benz, a BBC és a Bloomberg - hogy csak néhányat említsünk. Miért használják ezek a vezető vállalatok? Bizonyára nem csak azért, mert ingyenes. Sokkal fontosabbak azok a csodálatos dolgok, amelyekre a WordPress képes, és ez az oka annak, hogy még mindig ez az első számú választás a vállalkozások számára, kicsik és nagyok számára egyaránt.

Ha a WordPress használatát fontolgatja vállalkozása számára, tekintse meg WordPress tárhely csomagjainkat.