.com áttekintés

Míg a .com eredetileg a “commercial” szóból származott, kereskedelmi weboldalak, cégek számára, mára a kereskedelmi fókuszon túl mindenféle weboldal használja ezt a végződést. Ahhoz, hogy jobban megértsük, hogyan használják jelenleg a .com tartományt, először is rögzítjük a választ, amelyet egy adott hostnév visszaküld. A több mint 160 millió regisztrált weboldalból körülbelül 40% elérhető weboldal, a maradék 60% pedig vagy átirányít (15%), megtagadja a hozzáférést (29%) vagy nem észlelhető (16%), ami azt jelenti, hogy a domain névnek nincs NS szervere regisztrálva, vagy nincs A rekordja - így csak parkoltatják a domain nevet.

Ha a weboldal elérhető, akkor a tartalom és a cél alapján különböző típusokba soroljuk, mint például e-kereskedelem (olyan weboldal, amelyen termékeket lehet vásárolni) vagy helyőrző (a regisztrátor által biztosított tartalom nélküli weboldal).

Az alábbiakban látható, hogy a .com weboldalak mintegy negyede helyőrzőnek minősül, és majdnem ugyanennyi domain üzleti célúnak. A legnagyobb részt a tartalommal rendelkező webhelyek teszik ki (33%).

A .com domainek 24%-a üzleti célú weboldal.

Ha ezt összehasonlítjuk a .net domainnel, hasonló eloszlást látunk, bár valamivel több parkolt (28%) és kevesebb üzleti (19%) domain nevet. Emellett a .com domain alatt több e-kereskedelmi webhelyet regisztráltak, mint a .net alatt (2,4% vs. 1,0%), ami arra utal, hogy a .com TLD megtartja eredeti szellemiségét, azaz a kereskedelmi cégeket célozza meg.