SSL KB cikkek

Az SSL (Secure Sockets Layer) tanúsítvány egy biztonsági szabvány, amely lehetővé teszi a biztonságos adatcserét az interneten. Az SSL tanúsítványt a weboldalak használják ahhoz, hogy titkosítsák a felhasználók adatait, amikor azokat az oldalra küldik. Egy SSL tanúsítvány segítségével a felhasználó biztos lehet abban, hogy az adatai biztonságban vannak, és hogy az oldal, amelyen ő tartózkodik, valóban az, aminek látszik. A SSL tanúsítványokat akkreditált szervezetek állítják ki, és a böngészők jelzik a felhasználóknak, ha egy oldal biztonságosan van titkosítva, általában egy zöld zár ikonjával jelzi a böngésző.

Hogyan használhatom már meglévő SSL tanúsítványomat?

Az SSL-tanúsítványt általában egy évre állítják ki. Ha például félúton úgy dönt, hogy tárhelyszolgáltatót vált, akkor a tanúsítványt az új szerverre is áthelyezheti.

Hogyan tudom átirányítani a webhelyemet HTTPS-re?

Miért kell átirányítanom a webhelyemet HTTPS-re?

Mi a TLS (Transport Layer Security)?

Az internet kezdeti időszakában az olyan szempontok, mint az adatbiztonság, közel sem voltak olyan fontosak, mint manapság. Ezekben az időkben a legtöbb kommunikációt titkosítatlanul továbbították a szerverek között. A levelezőlapokhoz hasonlóan bármelyik postás képes volt elolvasni a tartalmukat.

Mi az a "mixed content", és hogyan tudom kijavítani?

Amikor azt hallja, hogy “mixed content” (vegyes tartalom), talán összezavarodik, hogy mit is jelent ez. Ez a cikk megpróbál mindent elmagyarázni, amit a vegyes tartalomról tudni kell, hogyan lehet felismerni, és hogyan lehet kijavítani.

Mi az az SSL-tanúsítvány és miért van rá szükségem?

Az SSL (Secure Sockets Layer) tanúsítványok a digitális aláírás egy kis darabja, amelyet arra használnak, hogy egy SSL-szolgáltatónak vagy egy CA-nak (Certificate Authority) nevezett szervezetet egy kriptográfiai kulcspáron keresztül összekapcsoljanak egy online vállalkozással. Ez a kötés biztosítja a weboldalnak helyet adó szerver és a látogató böngészője között átadott adatok titkosítását.