Mi az a LetsEncrypt SSL?

A Let’s Encrypt SSL egy ingyenes és nyílt forráskódú SSL (Secure Sockets Layer) tanúsítvány kibocsátó szolgáltatás. A Let’s Encrypt célja, hogy megkönnyítse az SSL tanúsítványok telepítését és elérhetővé tegye az SSL biztonsági protokollt minden weboldal számára.

A Let’s Encrypt a nonprofit Electronic Frontier Foundation, a Mozilla Foundation, az Akamai Technologies és az Cisco Systems támogatásával jött létre. A Let’s Encrypt SSL tanúsítványokat automatikusan kiállítják és telepítik, így a weboldal üzemeltetőjének nem kell kézzel beállítania a tanúsítványt.

A Let’s Encrypt SSL tanúsítványok mindenki számára ingyenesen elérhetők, a tanúsítványok érvényességi ideje 90 nap, de a tanúsítványokat automatikusan meg lehet újítani. Az automatikus kiállítás és megújítás a weboldal üzemeltetőjének időt és pénzt takarít meg, és biztonságosabbá teszi a weboldalt az online adatok védelmével.

A Let’s Encrypt SSL tanúsítványok nem csak ingyenesek, hanem nyílt forráskódúak is, így a fejlesztők, a biztonsági szakemberek és az érdeklődők könnyen ellenőrizhetik a tanúsítványok kódját, és javíthatják a biztonsági réseket, ha ilyenek merülnének fel.

A Let’s Encrypt SSL tanúsítványok használata segít az internetbiztonság javításában, és segít csökkenteni az SSL tanúsítványok általános költségeit, így a weboldalak számára könnyen hozzáférhetővé teszi az SSL biztonsági protokollt.