Hogyan tudom átirányítani a webhelyemet HTTPS-re?

Miért kell átirányítanom a webhelyemet HTTPS-re?

Néhány évvel ezelőtt a Google tett egy nyilatkozatot, miszerint egy weboldal akkor kerül magasabbra a rangsorban, mint a versenytársaké, ha SSL-tanúsítványt telepítettek rá, és átirányították HTTPS-re. Ez az SSL-tanúsítványokat minden weboldal kötelező eszközévé tette, mivel a keresőmotorokban való magasabb helyezés az online márka létfontosságú része. Az SSL-tanúsítvány telepítése sajnos nem elegendő, mivel a weboldalnak HTTPS-re is át kell irányítania, és nem szabad vegyes tartalommal rendelkeznie. Alkalmazásától függően változhat a HTTPS átirányítás kikényszerítésének módja.

Hogyan lehet kikényszeríteni a HTTPS átirányítást .htaccess segítségével?

Ha az SSL-tanúsítványt aktiválta az alkalmazásban, vagy egyéni szkriptet használ, már csak egy átirányítási szabályt kell hozzáadni a .htaccess fájlban. Másolja be az alábbi kódrészletet:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

és illessze be a .htaccess fájlba. A fájl mentése után törölje a böngésző gyorsítótárát, és látogasson el a weboldalára. A látogatáskor át kell, hogy irányítson HTTPS-re.

Összegzés

Ha az a célja, hogy kiterjessze online márkáját, és biztosítsa, hogy webhelye a lehető legtöbb figyelmet kapja a keresőmotoroktól (Google, Bing, Yahoo), akkor erősen javasoljuk, hogy oldalain a HTTPS átirányítást kényszerítse ki. Ha ezt nem szívesen végzi el saját maga, és van nálunk tárhely-fiókja, technikai ügyfélszolgálatunk mindig rendelkezésre áll, és szívesen segít Önnek. Ha kapcsolatba szeretne lépni velük, kérjük, nyisson egy hibajegyet Ügyfélkapunkon.