Mi az a több tartományra érvényes vagy SAN tanúsítvány?

A több tartományra érvényes vagy SAN (Subject Alternative Names) tanúsítvány egy olyan SSL (Secure Sockets Layer) tanúsítvány típus, amely lehetővé teszi egy SSL tanúsítvány használatát több domain vagy aldomain védelmére.

A SAN tanúsítványok általában akkor hasznosak, ha egy webhely több tartományt vagy aldomaint használ, például ha egy webáruház több tartományon keresztül érhető el, vagy egy nagyvállalat több aldomainen keresztül működik. A SAN tanúsítvány lehetővé teszi az összes domain és aldomain védelmét egy tanúsítvánnyal, így csökkentve a költségeket és az adminisztrációs feladatokat.

A SAN tanúsítványokkal ellátott weboldalakon az SSL tanúsítvány tartalmazza a több domain vagy aldomain nevét, és az összes név egyetlen tanúsítványban kerül kezelésre. Például egy SAN tanúsítvánnyal védekező weboldalon a domain nevek között a fő domain mellett az aldomain nevek is megjelennek, így a látogatók biztonságosan használhatják az összes domain nevet.

A SAN tanúsítványok ára általában magasabb, mint a Domain Validált (DV) vagy az Organization Validated (OV) tanúsítványoké, de olcsóbb, mint az Extended Validation (EV) tanúsítványoké. A SAN tanúsítványok telepítése hasonló a többi tanúsítvány telepítéséhez, és az összes domain védelme egyetlen tanúsítványon belül segít csökkenteni az adminisztrációs feladatokat és költségeket a webhely üzemeltetője számára.