Mi az a Wildcard SSL tanúsítvány

A Wildcard SSL-tanúsítványok nagyszerű segítséget nyújtanak, ha ugyanazon a domainnévn belül több aldomaint kell védenie. A szabványos egydomaines SSL egy tartományt vagy annak aldomainjét védheti, például domain.tld VAGY sub.domain.tld.

A modern infrastruktúra azonban több olyan szolgáltatást tartalmaz, amelyek saját aldomaineket használnak. Ha csak néhány aldomain-t kell védenie, és már ismeri a nevüket, akkor a többdomaines SSL (SAN) tanúsítványokat kell választania. Viszont akkor válasszon Wildcard SSL tanúsítványokat, ha sok aldomainnel rendelkezik, és lehet, hogy jelenleg nem ismeri az összes aldomaint.

A Wildcard SSL tanúsítvány korlátlan számú aldomaint véd, de csak a következő szintű domainre vonatkozóan. Ha a megrendelés *.domain.tld-re szól, akkor az SSL a domain.tld-t (alapdomain) és annak minden aldomainjét (következő szintű), mint például az any.domain.tld, mail.domain.tld stb. védi, de a *.*.domain.tld-t NEM. Alapvetően dupla wildcard certs nem létezik, ugyanúgy, mint az EV Wildcards.

A Wildcard SSL használata a levelező és exchange szerverekhez is lehetséges, mivel a legtöbb modern szoftver működhet velük, mint az UCC (Unified Communication SSL tanúsítványokkal).

A Wildcard tanúsítványoknak van egy új típusa is, a Multi-Domain Wildcard tanúsítványok. Ezek akár 250 különböző vadkártyás tartományt is képesek védeni, ami korlátlan számú aldomaint jelent a 250 tartomány alatt. A legtöbb Wildcard tanúsítványunkhoz korlátlan szerverlicenc is jár, így különböző szervereken és IP-címeken különböző aldomainek különböző változatait telepítheti.