Webtárhely KB cikkek

A webtárhely (web hosting) egy szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a weboldalakat mások számára elérhetővé tegyék az interneten. A webtárhely szolgáltatók szervereken tárolják a weboldalakat, és biztosítják a hozzáférést azokhoz az interneten keresztül.

Amikor valaki elkészít egy weboldalt, azt el kell helyeznie egy webtárhely szolgáltató szerverén, hogy az interneten elérhető legyen. A webtárhely szolgáltatók többféle típusú szolgáltatást kínálnak, és az árak és a szolgáltatások változóak lehetnek. Az alap szolgáltatások általában tartalmazzák a tárhelyet, a domainnevet, a forgalomot és az e-mail szolgáltatásokat. Azok a webtárhely szolgáltatók, amelyek magasabb szintű szolgáltatásokat kínálnak, általában több extra funkciót, mint például a biztonsági mentések, a webes alkalmazások, a webes statisztikák és az egyedi IP címek.

A .user.ini fájl használata PHP paraméterek beállítására

A .user.ini fájl egy konfigurációs fájl, amely PHP alkalmazásokhoz és szkriptekhez kapcsolódik. Ez a fájl lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyedi PHP beállításokat adjanak meg az adott alkalmazás vagy mappaszerkezet szintjén, anélkül, hogy a globális PHP konfigurációt módosítanák.

Hogyan kerüljön be egy új weboldal a keresőkbe, mint a Google és a Bing

Sokan szeretnék, ha weboldaluk a legnépszerűbb keresőmotorok, például a Google és a Bing találati listáin jelenne meg. Ahhoz, hogy az új weboldal bekerüljön ezekbe a keresőkbe, fontos megérteni, hogyan működnek a keresőmotorok, és milyen lépéseket kell tenni a sikeres indexelés érdekében.

HTTP hiba és állapotkódok és azok jelentései

Az HTTP (Hypertext Transfer Protocol) a World Wide Web kommunikációjának alapja, amely lehetővé teszi a kliensek és a szerverek közötti adatátvitelt. Az HTTP válaszkódok háromjegyű számok, amelyek segítségével a szerver tájékoztatja a klienst a kérelem állapotáról és a válasz természetéről. Az alábbiakban ismertetjük a leggyakoribb HTTP kódokat és rövid meghatározásukat.

Mi a teendő 500-as hiba esetén?

Amikor egy weboldalt böngészik, a böngésző kérést küld a webhely szerverének. A kiszolgáló feldolgozza a kérést, és elküldi az oldal megjelenítéséhez szükséges fájlokat, valamint a HTTP fejlécet és egy HTTP státuszkódot.

Mi az a .htaccess fájl és mi célja?

A .htaccess fájl egy konfigurációs fájl a webes szerverek számára, amely lehetővé teszi az Apache HTTP szerver egyes beállításainak finomhangolását. Az Apache HTTP szerver az egyik legnépszerűbb webes szerver a világon, amely sok webhelyen fut, így az .htaccess fájl használata igen elterjedt.

Mi az a MariaDB?

MariaDB egy nyílt forrású relációs adatbázis-kezelő rendszer, amely az SQL adatbázisokhoz kínál alternatívát. A MariaDB-t az eredeti MySQL alkalmazásból hozták létre, miután az Oracle megvásárolta a MySQL fejlesztőit.

Mi az a MySQL?

A MySQL az Oracle globális rendszere, amelyet adatbázisok kezelésére használnak. A relációs algebrán alapul, és elsősorban a webszolgáltatások adatainak tárolására használják. A MySQL-t használó jól ismert CMS-ek közé tartozik a WordPress és a TYPO3.

Mi az a PostgreSQL?

A PostgreSQL egy nyílt forráskódú, objektum-relációs adatbázis-kezelő rendszer (ORDBMS). Az ORDBMS-ek a relációs adatbázis-kezelő rendszerek (RDBMS) egy fajtáját képviselik, de tovább mennek az RDBMS-eken, azzal, hogy támogatják az objektum-orientált programozás néhány elvét. A PostgreSQL rendkívül népszerű az adatbázis-tervezők, fejlesztők és adminisztrátorok körében, mivel rendelkezik számos olyan funkcióval, mint például a tárolt eljárások, triggerek, külső adattárak támogatása és az SQL-kompatibilitás.