Webtárhely KB cikkek

A webtárhely (web hosting) egy szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a weboldalakat mások számára elérhetővé tegyék az interneten. A webtárhely szolgáltatók szervereken tárolják a weboldalakat, és biztosítják a hozzáférést azokhoz az interneten keresztül.

Amikor valaki elkészít egy weboldalt, azt el kell helyeznie egy webtárhely szolgáltató szerverén, hogy az interneten elérhető legyen. A webtárhely szolgáltatók többféle típusú szolgáltatást kínálnak, és az árak és a szolgáltatások változóak lehetnek. Az alap szolgáltatások általában tartalmazzák a tárhelyet, a domainnevet, a forgalomot és az e-mail szolgáltatásokat. Azok a webtárhely szolgáltatók, amelyek magasabb szintű szolgáltatásokat kínálnak, általában több extra funkciót, mint például a biztonsági mentések, a webes alkalmazások, a webes statisztikák és az egyedi IP címek.

Mi a teendő 500-as hiba esetén?

Amikor egy weboldalt böngészik, a böngésző kérést küld a webhely szerverének. A kiszolgáló feldolgozza a kérést, és elküldi az oldal megjelenítéséhez szükséges fájlokat, valamint a HTTP fejlécet és egy HTTP státuszkódot.

Mi az a MySQL?

A MySQL az Oracle globális rendszere, amelyet adatbázisok kezelésére használnak. A relációs algebrán alapul, és elsősorban a webszolgáltatások adatainak tárolására használják. A MySQL-t használó jól ismert CMS-ek közé tartozik a WordPress és a TYPO3.