A .user.ini fájl használata PHP paraméterek beállítására

A .user.ini fájl egy konfigurációs fájl, amely PHP alkalmazásokhoz és szkriptekhez kapcsolódik. Ez a fájl lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyedi PHP beállításokat adjanak meg az adott alkalmazás vagy mappaszerkezet szintjén, anélkül, hogy a globális PHP konfigurációt módosítanák.

PHP-FPM (FastCGI Process Manager) használata esetén a .user.ini fájlok lehetővé teszik a PHP beállítások egyedi testreszabását az egyes webalkalmazásokhoz. A .user.ini fájl segíthet abban, hogy a különböző alkalmazásoknak eltérő PHP beállításai legyenek a szerveren, így biztosítva a megfelelő működést és biztonságot.

A .user.ini fájlokban található beállításokat a php.ini fájlokból származó alapértelmezett beállítások felülírhatják. Például a .user.ini fájlban megadhatod a memory_limit, max_execution_time, upload_max_filesize és más PHP beállítások értékeit.

Egy .user.ini fájl létrehozásához egyszerűen hozz létre egy új szöveges fájlt a megfelelő mappában, nevezd el .user.ini-re, és írd bele a kívánt beállításokat. Ne felejtsd el, hogy a fájl engedélyeket és tulajdonságokat megfelelően kell beállítani ahhoz, hogy a szerver olvashassa és alkalmazhassa a benne található beállításokat.

Az alábbiakban néhány gyakori beállítási példa:

 1. memory_limit: A PHP szkriptek által használható maximális memória korlátozása. Például, ha 256 megabájtra szeretnéd korlátozni a memóriahasználatot
  memory_limit = 256M
 2. max_execution_time: A PHP szkriptek maximális futási ideje másodpercben. Például, ha 60 másodpercre szeretnéd korlátozni a futási időt:
  max_execution_time = 60
 3. upload_max_filesize: A feltölthető fájlok maximális mérete. Például, ha a feltölthető fájlok maximális méretét 10 megabájtra szeretnéd állítani:
  upload_max_filesize = 10M
 4. post_max_size: A feltöltött adat maximális mérete POST metódussal. Például, ha a POST adat maximális méretét 12 megabájtra szeretnéd állítani:
  post_max_size = 12M
 5. display_errors: A PHP hibák megjelenítésének engedélyezése vagy tiltása. Ha nem szeretnéd, hogy a hibák megjelenjenek a böngészőben:
  display_errors = Off
 6. error_reporting: A PHP hibajelentés szintjének beállítása. Például, ha csak a súlyos hibákat és figyelmeztetéseket szeretnéd jelenteni:
  error_reporting = E_ERROR | E_WARNING

A teljes lista és a leírások megtalálhatók a PHP hivatalos dokumentációjában: https://www.php.net/manual/en/ini.list.php