Hogyan kerüljön be egy új weboldal a keresőkbe, mint a Google és a Bing

Sokan szeretnék, ha weboldaluk a legnépszerűbb keresőmotorok, például a Google és a Bing találati listáin jelenne meg. Ahhoz, hogy az új weboldal bekerüljön ezekbe a keresőkbe, fontos megérteni, hogyan működnek a keresőmotorok, és milyen lépéseket kell tenni a sikeres indexelés érdekében.

 1. Alapok: Működési elv és indexelés
  A keresőmotorok úgynevezett “webcrawling” eljárással böngészik a világhálót, hogy megtalálják és indexeljék a weboldalakat. A Google és a Bing is használ botokat vagy “pókokat” (pl. Googlebot és Bingbot), amelyek automatikusan követik a linkeket és indexelik a weboldalak tartalmát. Az indexelés után a keresőmotorok képesek megjeleníteni a weboldalt a találati listában.
 2. Weboldal elkészítése és optimalizálása
  Először is, a weboldalnak reszponzív és könnyen navigálható kell lennie. A tartalomnak egyedinek, érdekesnek és relevánsnak kell lennie, hogy a látogatók szívesen olvassák és megosszák. Fontos, hogy megfelelő kulcsszavakat használjunk, mivel ezek segítik a keresőmotorokat a weboldal témájának és céljának azonosításában.
 3. Sitemap létrehozása
  Egy sitemap segíti a keresőmotorokat a weboldal szerkezetének és a benne található oldalaknak a megértésében. A sitemap egy XML fájl, amely az összes oldal URL-jét és metaadatait tartalmazza. A sitemap létrehozása és feltöltése a weboldal gyökérkönyvtárába fontos lépés a hatékony indexelés érdekében.
 4. Weboldal beküldése a keresőmotorokhoz A Google-hoz és a Bing-hez való beküldés ingyenes és egyszerű:
  • Google: A Google Search Console (https://search.google.com/search-console) használatával küldje be a weboldalát. Regisztráljon, és kövesse az utasításokat a sitemap beküldéséhez és a weboldal indexelésének igényléséhez.
  • Bing: A Bing Webmaster Tools (https://www.bing.com/toolbox/webmaster) segítségével küldje be a weboldalát. Hozzon létre egy fiókot, és kövesse az utasításokat a sitemap beküldéséhez és a weboldal indexelésének igényléséhez.
 5. Következetes tartalomfrissítés és linképítés
  A keresőmotorok előnyben részesítik azokat a weboldalakat, amelyek rendszeresen frissülnek és értékes tartalmat kínálnak. Győződjön meg arról, hogy rendszeresen hozzáad és frissít tartalmat a weboldalon. Emellett építsen minőségi bejövő linkeket más releváns és tekintélyes weboldalakról, mivel ezek növelik a weboldal hitelességét és rangsorolását a keresőmotorok szemében.
 6. Közösségi média és hivatkozások Használja ki a közösségi média platformokat a weboldal népszerűsítésére és a látogatók számának növelésére. A közösségi médiában megosztott linkek nemcsak közvetlen forgalmat generálnak, hanem a keresőmotorok számára is jelezhetik, hogy a weboldal értékes és releváns.
 7. Analitika és optimalizálás
  Használja a Google Analytics, a Bing Webmaster Tools és más analitikai eszközöket a weboldal teljesítményének nyomon követésére és elemzésére. Ezek az adatok segítenek azonosítani a fejlesztési területeket, lehetővé téve a weboldal további optimalizálását és jobb keresőmotor-rangsorolás elérését.

Összefoglalás

A sikeres indexeléshez és a jó keresőmotor-rangsorhoz vezető út több lépésből áll. A weboldal készítése és optimalizálása, a sitemap létrehozása, a weboldal beküldése a keresőmotorokhoz, a tartalomfrissítés és linképítés, valamint a közösségi média és analitika használata mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az új weboldal bekerüljön a keresőkbe, mint a Google és a Bing.