cPanel KB cikkek

A cPanel egy webes eszköz, amelyet webtárhely szolgáltatók és webfejlesztők, valamint weboldal üzemeltetők használnak a weboldalak és webes alkalmazások kezelésére és karbantartására. A cPanel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen kezeljék a weboldalukat, például fájlok feltöltésére, email fiókok létrehozására, adatbázisok kezelésére, stb.

A cPanel különféle eszközöket és lehetőségeket biztosít a weboldalak és alkalmazások kezelésére, beleértve a fájlkezelőt, az adatbázis-kezelőt, a domainek és az email ügyintézést, a biztonsági lehetőségeket, a statisztikák és a rendszer konfigurációjának beállításait.

Hogyan adhatok hozzá ékezetes domain nevet cPanelhez?

Sok nyelvnek vannak különleges karakterei vagy teljesen más ábécéi. Bár általános gyakorlat, hogy a domain nevet angol abc betűit használva regisztráltassa, egyes ügyfelek kizárólag az országukban élő látogatókat szeretnék megcélozni, ezért domain nevüket az ő ábécéjüket használva nevezik el. Ahhoz, hogy a böngésző és a webszerver megértse ezeket a speciális karaktereket és ábécét, a domainneveket a “Punycode” rendszerrel kell kódolni. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan teheti ezt meg, és hogyan adhat hozzá nemzetköziesített domainneveket (IDN) a cPanelhez.

Hogyan cseréljük le a WordPress beépített cron-ját a cPanel ütemezetett feladatokjával?

Észrevetted néha, hogy a WordPress telepítésednek néhány másodperccel tovább tart a betöltés? Vagy esetleg, hogy az ütemezett bejegyzéseid nem jelennek meg időben? Ez talán a WordPress cron funkciójának köszönhető.

Hogyan készíthetek teljes biztonsági mentést a cPanel fiókomról?

A teljes cPanel biztonsági mentés készítése nagyon egyszerű folyamat. Ehhez kérjük, jelentkezzen be a cPanel-fiókjába, majd kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

Hogyan tilthatom le a cPanelben az aldomain-hozzáférést a kiegészítő domaineim számára?

A cPanel “Addon Domains” / “Kiegészítő tartomány” funkciója kiváló, mivel lehetővé teszi, hogy több domain nevet is elhelyezzen a cPanel-fiókja alatt. Bár egy addon domain egy teljesen független domain névnek tekinthető, amely lehetővé teszi egy webhely telepítését, az Apache konfigurációs fájlján belüli hozzáadásának módja tekintetében kicsit másképp működik, mint az elsődleges domain név. A cPanel azonban létrehoz egy vhostot a domain névhez, az elsődleges domain név aldomainjeként. Például, ha az elsődleges domain neve weboldalam.hu, és hozzáadja a blogom.com domain nevet, mint kiegészítő tartományt, a cPanel létrehoz egy vhostot a blogom.weboldalam.hu cím alatt. A teljes körű domain név státusz megszerzéséhez az Apache ezután a blogom.com-ot ablogom.weboldalam.hu aliasává teszi, ami végül lehetővé teszi, hogy az emberek az aldomain tartalmát megtekinthessék, miközben a böngészőjükbe a tényleges domain nevet írják be.

Különböző PHP verzió beállítása könyvtáranként

cPanel tárhelyeinken szabadon állíthatod a PHP verziót 5-östől a 8-asig. Azonban míg a cPanel webes felületén az Select PHP Version menüpont alatt beállított PHP verzió globális lesz egész tárhelyedre, felmerülhet az igény, hogy adott mappában más-más PHP verzióval fusson oldalad.

Mi a weboldalam gyökérkönyvtára?

A domain név, vagy weboldal gyökérkönyvtárának ismerete információt adhat arról, hogy hova telepítheti a fájlokat, és hova teheti azokat, hogy online elérhetőek legyenek. Egy tipikus cPanel szerveren, amelyet az aWh-nál is kínálunk, az elsődleges domain név gyökérkönyvtára a “public_html” mappa, amely a felhasználó home mappájában található. Itt van az abszolút elérési útvonal:

Mit jelent egy inode?

a webtárhely-szolgáltatásban, különösen a Unix-alapú szervereket kínáló tárhelyszolgáltatóknál találkozhatott már az “Inode” kifejezéssel. Mit jelent? Mit jelent az Inode, és mi az alkalmazási területe?

Softaculous hiba: "Incorrect binary permission Child failed to make LIVEAPI connection to cPanel."

A cPanel frissítése után előfordulhat, hogy hibát tapasztal a Softaculous programmal.