Hogyan tilthatom le a cPanelben az aldomain-hozzáférést a kiegészítő domaineim számára?

A cPanel “Addon Domains” / “Kiegészítő tartomány” funkciója kiváló, mivel lehetővé teszi, hogy több domain nevet is elhelyezzen a cPanel-fiókja alatt. Bár egy addon domain egy teljesen független domain névnek tekinthető, amely lehetővé teszi egy webhely telepítését, az Apache konfigurációs fájlján belüli hozzáadásának módja tekintetében kicsit másképp működik, mint az elsődleges domain név. A cPanel azonban létrehoz egy vhostot a domain névhez, az elsődleges domain név aldomainjeként. Például, ha az elsődleges domain neve weboldalam.hu, és hozzáadja a blogom.com domain nevet, mint kiegészítő tartományt, a cPanel létrehoz egy vhostot a blogom.weboldalam.hu cím alatt. A teljes körű domain név státusz megszerzéséhez az Apache ezután a blogom.com-ot ablogom.weboldalam.hu aliasává teszi, ami végül lehetővé teszi, hogy az emberek az aldomain tartalmát megtekinthessék, miközben a böngészőjükbe a tényleges domain nevet írják be.

Sajnos, az aldomain nagy valószínűséggel a kiegészítésként hozzáadott domainnel együtt lesz elérhető, ami miatt a Google kétszer indexelheti a tartalmat külön URL-címek alatt, ami árthat a webhelye rangsorolásának.

Ennek elkerülése érdekében kétféle megközelítést alkalmazhat. Ebben a cikkben mindkettőt áttekintjük, és Ön eldöntheti, melyik a legjobb az Ön esetében:

.htaccess módszer

Ez a módszer az átírási szabály hozzáadása körül forog, amely egy 404 nem talált hibát jelenít meg, amikor az aldomaint meglátogatják. Ahhoz, hogy kihasználja ezt a módszert, a következő kódrészletet kell hozzáadnia a .htaccess fájljához:

RewriteEngine On<br></br>RewriteCond %{HTTP_HOST} blogom.weboldalam.hu$<br></br>RewriteRule ^(.*)$ "https://blogom.com/" [R=301,L]

Kérjük, cserélje ki az “blogom.weboldalam.hu”-ot arra az aldomainre, amely akkor jött létre, amikor domainnevét addonként hozzáadta, és cserélje ki a “blogom.com”-ot a tényleges kiegészítő domain névre.

Az A rekordok módosításának módszere

A fenti módszerrel ellentétben megváltoztathatja az A rekordot, amely az addon domain által létrehozott aldomainhez tartozik, és egy nem létező IP címre vagy a 127.0.0.1 (localhost) címre mutathat, ami az aldomain feloldását az adott IP címre teszi, így az elérhetetlenné válik.