Mi az a Szervezet által hitelesített (OV) tanúsítvány?

Az Szervezet által hitelesített (Organization Validated - OV) tanúsítvány az SSL (Secure Sockets Layer) tanúsítványok egyik típusa, amely a weboldalak üzemeltetőinek igazolására szolgál. Az OV tanúsítványokat általában a közepes és nagyobb méretű vállalatok, valamint az online üzletek használják.

Az OV tanúsítvány kiállító hatóság (CA) a weboldal üzemeltetőjének szervezeti hitelességét és a domain tulajdonjogát ellenőrzi. Az OV tanúsítványok kiállítása általában hosszabb időt vesz igénybe, mint a Domain Validált (DV) tanúsítványok esetében, mivel az OV tanúsítványok kiállítása előtt az üzemeltetőnek a szervezeti adatokat igazolnia kell.

Az OV tanúsítványok azt jelzik a felhasználók számára, hogy a weboldal üzemeltetője megbízható, és az üzleti tevékenységei hitelesek. Az OV tanúsítványokkal ellátott weboldalakon a tanúsítvány kiállító hatósága általában az üzemeltető szervezet nevét és a tanúsítvány érvényességi idejét is megjeleníti, ami további bizalmat jelenthet a felhasználók számára.

Az OV tanúsítványok általában drágábbak, mint a DV tanúsítványok, de olcsóbbak, mint az Extended Validation (EV) tanúsítványok. Az OV tanúsítványok telepítése általában egyszerűbb, mint az EV tanúsítványoké, és biztonsági előnyöket nyújtanak az adatátvitel során. Az OV tanúsítványok használata a weboldalak biztonságának és megbízhatóságának növeléséhez járul hozzá.