Affiliate marketing: Mi ez és hogyan kezdhetsz el pénzt keresni?

Keresi a módját annak, hogyan tudja pénzzé tenni weboldalát és pénzt keresni könnyedén? Ha igen, akkor az affiliate marketing, azaz partnerprogram lehet a tökéletes megoldás az Ön számára.

Ez egy kényelmes és rugalmas módja a passzív jövedelemszerzésnek. És ami a legjobb, hogy nem kell aggódnia az ügyfélszolgálat, a logisztika vagy a raktározás miatt.

Ebben a cikkben megtanítjuk neked, mi az affiliate marketing, mi az, és hogyan kezdhetsz el pénzt keresni vele. A dolgokat azzal kezdjük, hogy röviden megnézzük a definícióját.

Mi az a partnerprogram?

Az affiliate marketing egy olyan folyamat, amelyben Ön (affiliate) jutalékot kap más cégek termékeinek ajánlásáért és népszerűsítéséért.

Tehát, amikor egy látogató eljön a weboldaladra, rákattint az affiliate linkre és megvásárolja az általad népszerűsített terméket, te is részesülsz a profit egy részéből, azaz jutalékot kapsz.

Hogyan működik az affiliate marketing?

A partnerprogram vagy affiliate marketing egy olyan üzleti modell, amelyben az egyik vállalat (az “advertiser” vagy hirdető) megállapodást köt egy másik vállalattal vagy egyéni vállalkozóval (az “affiliate” vagy partner), hogy segítsen neki értékesíteni termékeit vagy szolgáltatásait. Az affiliate olyan linket vagy egyéb eszközt helyez el a weboldalán vagy más platformjain, amelyen keresztül az ügyfelek a hirdető honlapjára juthatnak, és ott vásárolhatnak termékeket vagy szolgáltatásokat.

Az affiliate marketing általában jutalék alapú rendszerben működik, így az affiliate csak akkor keres pénzt, ha az általa ajánlott termékeket vagy szolgáltatásokat valóban megvásárolják. Az affiliate jutaléka általában az eladások százalékos arányában kerül kiszámításra.

Az affiliate marketing előnye, hogy lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy megnöveljék az értékesítésüket, miközben az affiliate-nek nem kell saját terméket vagy szolgáltatást fejlesztenie vagy előállítania. Az affiliate marketing egyaránt előnyös lehet azoknak a kisebb weboldalaknak vagy bloggereknek, akiknek nincs saját termékük, de szeretnének pénzt keresni a weboldalukon vagy platformjaikon keresztül.

Bontsuk fel a folyamatban részt vevő egyes szereplőket:

  1. Kereskedők (más néven Eladók vagy Szolgáltatók) - Ezek olyan cégek, akik létrehoznak egy terméket vagy nyújtanak szolgáltatást, majd hagyják, hogy mások reklámozzák azt különböző weboldalakon.
  2. Ajánlók - Azok az emberek, akik más cégek vagy kereskedők termékeit ajánlják. Ők jutalékot kapnak mások termékeinek és szolgáltatásainak értékesítésén.
  3. Ügyfelek - A nap végén az eladások számítanak és itt jönnek a képbe az ügyfelek. Ők mozgatják az affiliate marketing modellt.
  4. Affiliate hálózatok - Ezek olyan weboldalak vagy platformok, amelyek közvetítőként működnek a kereskedők és a partnerek között, ahol a kereskedők felsorolhatják termékeiket, a partnerek pedig kiválaszthatnak bármilyen terméket, amelyet reklámozni szeretnének.

Ezzel együtt milyen típusú fizetési modelleket használhatnak az affiliate marketingesek? Nézzük meg…

Hogyan fizetnek az affiliate marketingesek?

A szokásos fizetési struktúra az, hogy amikor egy felhasználó az Ön partneri linkjét használva megvásárol egy szolgáltatást, Önt kifizetik. De ennél összetettebb struktúrák is léteznek.

Például kaphat fizetést azért, ha forgalmat küld mások weboldalára. A cél itt az, hogy az Ön weboldaláról az embereket a kereskedő oldalára küldje.

Egy másik struktúra az, amikor akkor kap pénzt, ha a látogató végrehajt egy műveletet a kereskedő webhelyén, például feliratkozik az e-mail listájára vagy letölt egy PDF-et.

Most, hogy már tudja, mi az affiliate marketing és hogyan működik, készen áll arra, hogy elkezdje?

Hogyan kezdjem el az affiliate marketinget?

Mielőtt belevágna az affiliate marketingbe, fontos, hogy előre megtervezze az útját. Szükséged van-e például weboldalra, vagy milyen partnerprogramokhoz csatlakozz?

Ha elsieted ezeket a dolgokat, akkor túlterhelt lehetsz. A végén pedig rossz terméket fog népszerűsíteni a közönségének, ami végül gyenge eredményekhez és alacsony bevételhez vezet.

Összefoglalva

Az aWh szolgáltatásai (pl. Email tárhely, cPanel tárhely) után jutalékot fizetünk részedre, amennyiben egy vásárló a te weboldaladon keresztül jutott el hozzánk. Ehhez nem kell mást tenned, csak regisztrálni rendszerünkben és aktiválni a partnerprogramot fiókodon!