Megjelent a WordPress 6.1.1

Pontosan két héttel a WordPress 6.1 (kódneve Misha) kiadása után most egy kisebb frissítés is elérhető a WordPress 6.1.1 kiadásában.

Ez a kisebb kiadás 29 hibajavítást tartalmaz a WordPress Core részében és 21 hibajavítást a Block Editor részben.

Miért fontosak a kisebb frissítések

A kisebb frissítések talán nem kapnak akkora felhajtást, mint a nagyobb kiadások, de ugyanolyan fontosak (ha nem fontosabbak) a WordPress weboldalak üzemeltetői számára. Ez azért van így, mert a kisebb frissítések olyan problémákat is orvosolhatnak, amelyek a vállalkozásokat és a webhelyeiket ellehetetleníthetik, ha nem javítják ki őket gyorsan.

A kisebb frissítések arról is árulkodnak, hogy mennyire szilárd a WordPress platform. A kisebb frissítések általában a nagyobb kiadást követő néhány héten belül jelennek meg, és mégis sikerül 29 hibát kezelniük a Core-ban és 21 hibát a Block Editor komponensben. Ez rengeteg tesztelést és finomhangolást jelent, hogy a WordPress legújabb verziója, valamint az összes korábbi verzió a lehető leggördülékenyebben működjön.

A kisebb frissítésekbe fektetett gondosság és karbantartás szintje mutatja, hogy miért a WordPress még mindig a választott platform oly sok kisvállalkozás és sok-sok blogger számára. Az RC1 bejelentés elolvasásával áttekintheti a kiadásban található legfontosabb frissítések összefoglalóját.

A következő nagyobb kiadás a 2023-ra tervezett 6.2-es verzió lesz.

Ha vannak olyan webhelyei, amelyek támogatják az automatikus háttérfrissítéseket, a frissítési folyamat automatikusan elindul.

A WordPress 6.1.1-es verzióját letöltheti a WordPress.org oldalról, vagy látogasson el a WordPress műszerfalára, kattintson a “Frissítések”, majd a “Frissítés most” gombra.

További információkért tekintse meg a 6.1.1-es verzió HelpHub dokumentációs oldalát.