Tippek a megfelelő VPS szolgáltatás kiválasztásához

A VPS-t széles körben természetes továbblépésnek tekintik az osztott tárhelyről váltó vállalatok számára. Megfizethető, nagy teljesítményű és természeténél fogva biztonságosabb, és kivételesen több erőforrást biztosít mindössze egy kis áremelkedésért. Bár a VPS lehet a helyes döntés, a legjobb tárhely szolgáltató és csomag megtalálása némi megfontolást igényel. Íme néhány fontos tipp a helyes választáshoz.

Mire fogja használni a VPS-t?

A VPS megoldások többféle csomagban kapható, amelyek mindegyike különböző mennyiségű erőforrást, például tárhelyet, processzort és memóriát kínál. Vállalkozásának igényeinek meg kell határoznia, hogy milyen erőforrásokra lesz szüksége most és a belátható jövőben, és ez kell, hogy legyen az egyik legfontosabb szempont, amikor VPS-csomagot keres, különben a későbbiekben korlátozhatja vállalata fejlődését. Íme néhány a VPS-ek legfontosabb felhasználási területei közül.

Nagy és forgalmas weboldalak

A VPS által kínált extra tárolási és feldolgozási teljesítmény ideális a nagy vagy több nagy forgalmú weboldallal rendelkező vállalatok számára. A további erőforrások lehetővé teszik, hogy webhelye nagyszámú egyidejű kérést kezeljen anélkül, hogy ez befolyásolná webhelye sebességét és teljesítményét, biztosítva a gyors betöltési időket, a folyamatosságot és a rendelkezésre állást.

Egyéb alkalmazások telepítése

Ahogy a vállalkozások növekednek, általában több alkalmazást telepítenek üzleti használatra. A weboldalon kívül esetleg a távmunkához, az alkalmazottak nyomon követéséhez, a hozzáférés-ellenőrzéshez vagy a sok más, a vállalkozások által ma már használt alkalmazás közül néhányat szeretne használni. A VPS nem csak tárhelyet és erőforrásokat biztosít ezen munkaterhelések futtatásához, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a kiszolgálót az Ön igényeinek leginkább megfelelő módon kezelje és konfigurálja.

Ne feledje, minél több alkalmazást használ és minél több adatot tárol, annál nagyobb csomagra lesz szüksége.

A VPS egyéb gyakori felhasználási területei

A VPS sokféle célra hasznosítható. Használható alkalmazások fejlesztésére és új környezetek tesztelésére, privát biztonsági mentési megoldásokra, streaming- és hirdetési platformok szervereinek hosztolására, sőt, egyes magánszemélyek még játékszerverek futtatására is használják, hogy online játszhassák kedvenc játékaikat barátaikkal.

Bármilyen célokra is szánja a VPS-ét, győződjön meg róla, hogy alaposan megvizsgálja a most szükséges erőforrásokat és a jövőbeni tárhely növekedést.

Késleltetés és hely

Az egyik kérdés, amelyet sok vállalkozás nem vesz teljes mértékben figyelembe, a VPS-kiszolgálójuk elhelyezkedése. Ez azonban több szempontból is hatással lehet. Mivel az adatoknak a szervertől a felhasználó gépéig kell eljutniuk, minél távolabb van egymástól a két eszköz, annál hosszabb ideig tart a kommunikáció. Ennek a késleltetésnek nagy következményei lehetnek. Először is, a távolabbi böngészőkön lassabban töltődik be a webhely. Ez bizonyítottan növeli azoknak a felhasználóknak a számát, akik elhagyják a webhelyét, és következésképpen csökkenti a konverziós arányt. Másodszor, lelassítja a válaszidőt a webhelyén, így amikor valaki végrehajt egy műveletet, szükségtelenül késik, mielőtt a várt eredmény bekövetkezik (ez a játékszerverek esetében komoly probléma), harmadszor pedig, amikor a keresőmotorok mérik a késleltetési időt, leminősíthetik a webhelyét, mert az nem elég gyors. Ennek eredményeképpen csökkenhet az Ön szerves forgalma.

Egy másik fontos szempont a megfelelőség. Az olyan szabályozásoknak való megfelelés érdekében, mint a GDPR, garantálnia kell, hogy az EU polgárairól gyűjtött személyes adatok biztonságban vannak. Míg a GDPR-hez csatlakozott országokban, például az egész EU-ban ezt biztosíthatja, a világ szervereinek nagy részét az Egyesült Államokban tárolják, ahol a rajtuk lévő adatokhoz az amerikai bűnüldöző szervek nemzetbiztonsági okokból hozzáférhetnek. Ilyen esetekben a vállalatok nem tudják garantálni az adatvédelmet, és amennyiben az adatokhoz hozzáférnek, az Ön vállalkozása megsértheti az előírásokat.

A tipp itt egyszerű: a sebesség, a válaszkészség, a SEO és a megfelelőség érdekében gondoskodjon arról, hogy VPS-ét fizikailag abban az országban üzemeltessék, ahol a felhasználók túlnyomó többsége található. Legyen azonban óvatos: csak azért, mert a webtárhelye az Ön országában működik, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szerverei is ott vannak. Ezért az eukhostnál minden adatközpontunk az Egyesült Királyságban található.

Szakértelem

Ahogy vállalkozása egyre jobban használja az informatikát, egyre több házon belüli szakértelemre lesz szüksége a rendszer kezeléséhez és a rendelkezésére álló alkalmazások használatához. A VPS-re való frissítés kritikus időszak az informatikai szakértelem megléte szempontjából, mivel meg kell tanulnia az új platform használatát, át kell telepítenie weboldalát és más alkalmazásait, valamint be kell vezetnie minden olyan új alkalmazást, amelyet ki akar használni.

Az informatikai szakértelem azonban hiánycikk, a képzés pedig drága lehet. Még ha ez meg is van, előfordulhat, hogy olyan problémák merülnek fel, amelyekkel kapcsolatban segítségre van szüksége. Ezért kulcsfontosságú, hogy a VPS-megoldás kiválasztásakor olyan szállítót válasszon, amely 24/7-es szakértői technikai támogatást nyújt. Egy jó tárhelyszolgáltató nem csak a VPS-t állítja be Önnek és migrálja a webhelyét; a szervert is kezeli, hogy Ön a vállalkozására koncentrálhasson, és bármikor ott legyen, hogy professzionális támogatást nyújtson, amikor csak szükséges.

Biztonság

A kifinomult kiberbűnözés elterjedése és a megnövekedett megfelelési szabályok azt jelentik, hogy minden vállalkozásnak kiemelt fontosságúnak kell tekintenie a biztonságot. Bár a megosztott szerverről a saját operációs rendszerrel rendelkező VPS-re való áttérés eleve biztonságosabbá teszi a rendszerét, nem szabad figyelmen kívül hagynia a VPS szolgáltatója által nyújtott biztonságot.

Keressen olyan VPS szolgáltatót, amely robusztus tűzfalat biztosít VPS-re szabott szabályokkal, behatolás- és DDoS-védelemmel, VPN-ekkel, rosszindulatú programok elleni védelemmel és alkalmazásbiztonsággal, SSL-tanúsítványokkal, távoli biztonsági mentési megoldásokkal, e-mail szűrőkkel és e-mail aláírási tanúsítványokkal.