7 tipp a digitális bennszülöttek megszólításához

A technológiai eszközök használata az új információk megszerzésére, a társadalmi életük nyomon követésére és az üzleti tranzakciók lebonyolítására természetes a munkavállalók új generációja számára. Ebben a cikkben 7 tippet osztok meg, amelyek segítségével megszólíthatja a digitális bennszülötteket.

Hogyan szólítsuk meg a digitális bennszülötteket

A “digitális bennszülött” kifejezést Mark Prensky, előadó, tanácsadó és író alkotta meg 2001-ben. Prensky szerint ezek a fiatal tanulók digitális társadalomban nőttek fel, ami azt jelenti, hogy nem kell megküzdeniük a technológiai tanulási görbékkel. Ezek az egyének már ismerik az okostelefon és a táblagép használatát, és az informális tanulás természetes számukra. Valójában egy mobileszközök nélküli világ gyakorlatilag elképzelhetetlennek tűnik. Az új technológiai eszközök és kütyük azonban új szabályokat hoznak az online tanulók bevonására.

1. Mindig kösse az online képzést egy célhoz

A digitális bennszülöttek célorientáltak. Minden online képzési tevékenységhez szükségük van egy okra, különben nem fognak aktívan foglalkozni a témával. Röviden, tudniuk kell, hogy miért csinálnak valamit, hogyan lehet az a való világban hasznukra, és hogyan használhatják azt az online képzési környezeten kívül. Minden a kontextusról szól. Ezért az online képzést célhoz kell kötnie, és hangsúlyoznia kell a valós alkalmazásokat az online képzés előtt, alatt és után. Emelje ki azokat a készségeket és információkat, amelyeket egy interaktív online forgatókönyv teljesítésével szerezhetnek. Tudatosítsa bennük, hogy a komoly játék hogyan fogja javítani a munkahelyi termelékenységüket. Legyen világos az online képzési program miértje és hogyanja.

2. Tisztázza az online kommunikációs irányelveket

Egyes digitális bennszülöttek 24/7-es szemlélettel rendelkeznek, amikor az online kommunikációról van szó. A technológia nem ismer határokat, ami azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy online oktatóiktól vagy társaiktól minden órában azonnali választ várnak. Ezért fontos, hogy előre tisztázza az online kommunikációs irányelveket, például az előnyben részesített kapcsolattartási módokat, azt, hogy általában mennyi idő alatt válaszolnak az üzenetekre, és ki a felelős a megkereséseik kezeléséért. Biztosak lehetnek például abban, hogy 10 és 14 óra között megkapják a szükséges e-mailes támogatást, mert ezt az online kommunikációs irányelveidben körvonalazod.

3. Integrálja a közösségi médiát, amennyire csak lehetséges

A digitális bennszülöttek jelentős mennyiségű időt töltenek a közösségi oldalakon, például a Facebookon és a Twitteren. Már tökéletesítik a profiljukat, és “követik” a számukra fontos embereket és szervezeteket. Ráadásul teljesen otthonosan mozognak a válaszok írásában és a hozzászólásokban. Más szóval, otthon érzik magukat a közösségi hálózatokon. Így természetes, hogy a közösségi média fontos szerepet játszik az online képzésükben. Hozzon létre olyan online közösségi hálózati csoportokat, ahol a digitális bennszülöttek interakcióba léphetnek egymással és megoszthatják ötleteiket. Készítsen egy oldalt az online képzése számára, és tegyen közzé linkeket cikkekre, online képzési videókra és más értékes online képzési forrásokra.

4. Használjon online képzési alkalmazásokat

Manapság gyakorlatilag mindenre van alkalmazás. Miért ne használhatná ki a modern technológia előnyeit azzal, hogy képzési alkalmazásokat integrál az online képzési programjába? Számos alkalmazás ingyenes vagy alacsony költségű, így könnyen beilleszthető a vállalati eLearning költségvetésébe. Emellett lehetővé teszik a digitális bennszülöttek számára, hogy készségeiket fejlesszék, hozzáférjenek az online képzési anyagokhoz, és útközben is kapjanak egy jó adag informális tanulást. A digitális bennszülöttek akár a munkahelyükön is használhatják mobileszközeiket, hogy “szükség esetén” online képzési támogatást kapjanak.

5. Fedezze fel a választott technikai eszközeiket

Minden digitális bennszülöttnek megvannak a választott tech-eszközei. Lehet, hogy számos különböző eszközt és kütyüt használnak rendszeresen, de mindig van néhány kiválasztott eszköz, amelyet előnyben részesítenek. Végezzen mélyreható közönségkutatást annak megállapítására, hogy milyen eszközöket és platformokat használnak, így kiválaszthatja az eLearning szerzői eszközt, a tanulásmenedzsment rendszert és az online képzési anyagokat, amelyek tökéletesen illeszkednek hozzájuk. Például egy Flash-alapú eLearning szerzői eszköz használata jó lehet a laptop- vagy PC-felhasználók számára, de kizárja azokat a vállalati tanulókat, akik okostelefonon keresztül férnek hozzá az online tanfolyamhoz. Ideális esetben olyan reszponzív kialakítású eLearning szerzői eszközt kell választania, amely az eszköz vagy a böngésző függvényében állítja be az oldal elrendezését. Így vállalati tanulói tabletjüket, iPhone-jukat és laptopjukat is használhatják, hogy bármikor és bárhol megkapják a szükséges online képzést. Mielőtt döntene egy eLearning-szerzőeszköz mellett, használja ki az ingyenes próbaidőszakot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az megfelel az online képzéssel kapcsolatos összes követelménynek.

6. Legyen interaktív

Az interaktív, magával ragadó és tapintható online képzési tevékenységek ideálisak a digitális bennszülöttek számára. Képesnek kell lenniük mély kapcsolatot kialakítani az online képzési tartalommal ahhoz, hogy a valós előnyöket élvezhessék. Az elágazó forgatókönyvek, a komoly játékok, az online képzési szimulációk, a drag-and-drop tevékenységek, az interaktív videók és az élő online képzési események mind-mind nagyszerű módszerek a tanulók elkötelezettségének fokozására. Használja ki az okostelefonokat és a táblagépeket a tapintható online képzési tartalmak, például a képernyőn való suhintást vagy koppintást igénylő online képzési szimulációk beillesztésével. A trükk az, hogy eltávolítson minden olyan zavaró tényezőt, amely az elmélyülés útjában állhat.

7. Adja meg nekik a kontrollt az online képzési élmény felett

A digitális bennszülöttek egyik leggyakoribb jellemzője, hogy szeretik a saját útjukat járni. Olyan célokat és tanulási célokat kell kitűzniük, amelyek megfelelnek az egyedi igényeiknek. Az online képzési program kezdetén kérje meg vállalati tanulóit, hogy készítsenek személyre szabott online képzési tervet preferenciáik, céljaik és teljesítménybeli lemaradásaik alapján. Kérje fel őket egy önértékelés elvégzésére, hogy azonosítsák erősségeiket és a fejlesztendő területeket. Csatoljon egy eLearning tanfolyami térképet, amely tartalmazza az összes online képzési tevékenységet, majd hagyja, hogy ők válasszák ki, mit és mikor végezzenek el.

Úgy tűnik, hogy a digitális bennszülöttek másképp viselkednek, ami teljesen új megvilágításba helyezi az eLearning tanfolyamok tervezésének jövőjét. Készen kell állnunk és hajlandónak kell lennünk arra, hogy olyan tech-forward online képzést kínáljunk nekik, amely megfelel az igényeiknek és figyelembe veszi az új kognitív viselkedésüket. Használja ezt a 7 tippet, hogy belelépjen a digitális bennszülöttek cipőjébe, és olyan online képzési tartalmat hozzon létre, amely kihasználja a modern technológiát.