Turbózza fel weboldalát CDN segítségével

Beszéljünk valamiről, ami szinte minden egyes weboldal számára fontos: a sebesség optimalizálásáról. Ahhoz, hogy erről beszélhessünk, meg kell említenünk egy lényeges kulcsszereplőt: a CDN-t. A CDN fontos szerepet játszik a webhely sebességének optimalizálásában. Sokan azonban nem ismerik, hogy egy tartalomszolgáltató hálózat (CDN) hogyan befolyásolja a sebesség optimalizálását.

Mi az a CDN?

Térjünk a tárgyra és határozzuk meg a CDN fogalmát. A CDN különböző helyszínek összessége a világban, amelyeket innentől kezdve PoP-nek (jelenléti pontok) fogunk nevezni. A PoP-k a testreszabható paraméterek szerint, helyileg terjesztik a tartalmat a szerverekről és gyorsítótárba helyezik azokat a fájlokat, amelyek nem igényelnek állandó frissítést. Ez a rendszer lehetővé teszi és gyorsítótárba helyezi a webhely statikus tartalmát, például a HTML-, CSS-, JavaScript-, kép- és videofájlokat, ezek mind olyan fájlok, amelyek minden egyes felhasználó számára ugyanazok maradnak. Azáltal, hogy ezeket a statikus fájlokat egy olyan CDN-en teszik elérhetővé, amelynek számos szervere van a világ különböző pontjain, a tartalom a végfelhasználóhoz a tartózkodási helyéhez legközelebbi szerverről jut el. Az információk útjának lerövidítésével csökken a sávszélesség-fogyasztás és a késleltetés és jelentősen javul a gyorsaság.

A CDN használata javítja a felhasználói élményt, mivel felgyorsítja a webes tartalom eljuttatását a végfelhasználóhoz:

  • Az adatok által követett útvonal jobb, hamarabb eléri a látogató
  • A szerverek, amelyekről a tartalmat szállítják, optimalizálva vannak a forgalom hatékonyabb kiszolgálására
  • Ezek a szerverek bizonyos időszakokban nagy mennyiségű forgalmat tudnak kezelni

További optimalizáláshoz szükséges tippek

A CDN mellett néhány más előny és funkció is használható a webes optimalizálás javítására és a keresőmotorok számára történő gyorsabbá tételére.

  • A képek és videók megértése: Ez javítja a szerver teljesítményét azáltal, hogy csökkenti a végfelhasználóhoz eljutó multimédiás tartalom méretét. Használjon képoptimalizáló rendszert.
  • A webhely stabilizálása: Ez minimalizálja a kockázatokat a forgalmi csúcsok idején.
  • A webhely védelme: Első védelmi vonallá válás a biztonsági réteg szintjén (a felhasználói kéréseket a mi szervereink kezelik, anélkül, hogy el kellene jutniuk az eredeti szerverekhez). Keresse a DDos-támadások elleni védelmet, például.
  • Csökkentse a szerver terheltségét: Mivel a tartalom több szerver között oszlik el, a terhelést egyszerre a gyorsítótárakból végzik. Ez garantálja, hogy a saját sávszélessége nem megy kárba vagy túlfogyasztásra, és a szerver nem omlik össze, ugyanakkor gyorsabban reagál. És ha a szervere bármilyen okból leállna, a webes tartalom mindig megjelenik, mivel ezt a tartalmat az Edge szolgáltatásokban gyorsítótárba helyezzük.

Ezért a CDN és a korábban említett több szolgáltatás használata javítja a végfelhasználóhoz eljuttatott tartalom sebességét és minőségét, és hozzájárul a pozicionálási stratégiához (igen, a CDN felgyorsítja a webes letöltést, ami javítja a pozicionálást). Ez tehát hatással van egy webhely keresési rangsorolására. Mire vársz, hogy javítsd a pozicionálásodat és feljebb kerülj a rangsorban?