Útmutató email tárhely választáshoz

Számos ingyenes e-mail szolgáltató áll rendelkezésre, amelyet akár vállalkozása számára, akár magáncélra használhat. Bár az ötlet, hogy nem kell egy fillért sem fizetni, csábító lehet, azonban ezeken a platformokon létrehozott email címek egyáltalán nem professzionálisak, ezen kívül rengeteg limitációja lehet, vagy éppen adatbiztonsági kérdések merülnek fel.

Ilyenkor előnyös lehet egy megbízható email tárhely. Ahelyett, hogy egy általános email címe legyen, pl. encegem23@gmail.com, saját céges domain nevével hozhat létre email címeket, pl. info@cegnev.hu vagy számlázás@cegnev.hu.

Ebben a cikkben megnézzük, mi az az e-mail-tárhely, és miért érdemes fontolóra vennie annak használatát.

Bevezetés az email tárhely szolgáltatásba

Az e-mail tárhely, olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi e-mailek küldését, fogadását és tárolását egy tárhely szolgáltató által biztosított szerveren. Gyakran további funkciókat is tartalmaz, például naptár és címtár kezelést, biztonsági funkciókat.

Az e-mail tárhely szolgáltatások egyik legvonzóbb tulajdonsága az ingyenes szolgáltatókkal szemben (például Gmail vagy Hotmail), hogy nagyobb kontrolla lehet az adatok felet, valamint teljesen egyedi céges, vagy családi email címeket lehet létrehozni.

Email tárhely használatának 4 előnye

Céges domain az emailcímben növeli a bizalmat

Amellett, hogy email címe professzionálisabb megjelenést kölcsönöz, a saját domain név használata javíthatja a brand iránti bizalmat is.

Más szóval, céges domain névről érkező leveleket vásárlói, ügyfelei rögtön összekötik a céges brandjével, nem hagyják figyelmen kívül (akár véletlenül).

Ezenkívül a szilárd márkaidentitás elérhetőbbé teszi cégét potenciális ügyfelek vagy vásárlók számára. Ha nem tudnak könnyen kommunikálni Önnel, akkor elveszítheti a potenciális ügyfeleket.

Ezzel elérkeztünk az email tárhely egy másik értékes aspektusához: lehetővé teszi több cím egyszerű kezelését. Lehetnek például fiókjai a számlázási osztályhoz, a támogatási kérésekhez és az általános kapcsolattartáshoz. Így az ügyfelei kapcsolatba léphetnek csapatának megfelelő tagjával.

Az email szolgáltatás cégével együtt növekszik

A skálázhatóság fontos jellemzője vállalkozása minden területének. Az email szerverrel rövid és hosszú távon is kielégítheti igényeit. Ez magában foglalhatja a dedikált ügyfélszolgálatot, a megnövelt tárkapacitást vagy egyszerűen csak további címek hozzáadását a domainhez.

Ha azt szeretné, hogy vállalkozása vagy webhelye a jövőben bővüljön, az email tárhely az egyik legjobb lehetőség az elsődleges kapcsolattartási pont biztosítására. A csomagok nem csak általában méretezhetők az Ön igényeihez, de nagy teljesítményt és többrétegű további biztonságot is nyújthatnak.

Valójában az e-mail szolgáltatójától és csomagjától függően akár korlátlan számú fiókot is létrehozhat. Akár több alkalmazotti címet ad hozzá, akár új fiókokat hoz létre webhelyén, ez hasznos lehet vállalkozása növekvő igényeinek kielégítésében.

Növelheti postafiókja biztonságát

Eddig nem beszültünk a biztonsági kérdésekről. Mivel az elmúlt években drasztikusan megszaporodtak az adatszivárgások, ez érthető módon sokak számára elsődleges prioritás.

A titkosítás megakadályozhatja, hogy emailjeit a címzetten kívül más is elolvassa. Ha bizalmas információkat kell küldenie a csapatának vagy ügyfeleknek, ez kulcsfontosságú biztonsági funkció lehet.

Testreszabható vírus és spamszűrő beállítások segítségével akár globálisan, akár csak egy-egy postafiókra részletes szabályokat hozhat létre, vagy akár az egészet ránkbizhatja, hogy mi kezeljük, így ön nyugodtan használhassa levelezését.

Email szolgáltatása integrálható más eszközökbe is

Az email tárhely rendszerint számos lehetőséget kínál, amelyek javíthatják céges folyamatait. Például tud használni hírleveleket küldeni ügyfeleinek új szolgáltatásairól.

Egy helyen kezelheti naptárát, névjegyzékét, mindegy, hogy számítógépről vagy mobiltelefonról nézi, minden mindig naprakész.

Ezért érdemes megfontolni, hogy egy email tárhely milyen további funkciókat kínál eszközei teljessé tételéhez. Végül is egy minőségi szolgáltató megkönnyíti az életét azáltal, hogy megadja a sikerhez szükséges eszközöket.