Milyen előnyökkel jár egy professzionális e-mail cím

Ha egyéni vállalkozó vagy kisvállalkozása van, akkor valószínűleg az ügyfelekkel, beszállítókkal és egyéb kapcsolatokkal való kapcsolattartás nagy részét e-mailben bonyolítja le. Az üzleti kommunikációhoz használt e-mail cím sokat elárul a vállalatáról, az e-mail tárhely minősége pedig fontos szerepet játszhat abban, hogy Ön szervezetten és a helyzet magaslatán maradjon. Itt azt vizsgáljuk meg, hogy az önfoglalkoztatóknak miért van szükségük professzionális e-mail tárhelyre.

1. Professzionálisabbá teszi a megjelenését

A professzionális e-mail tárhely segítségével üzleti domainnevet használhat e-mailjeihez. Így ahelyett, hogy @gmail.com vagy @outlook.com lenne a címe, használhatja a @yourbusinessname.com címet. Ez azonnali hatást gyakorolhat azokra, akik megkapják az e-mailjeit, mivel Önt professzionálisnak mutatja, ami hasznos lehet az önfoglalkoztatók számára, amikor nagyobb cégekkel versenyeznek.

2. Növeli a bizalmat és a bizalmat

Manapság az ügyfelek elvárják, hogy a cégek, amelyekkel üzletelnek, saját domain e-mail címmel rendelkezzenek. Valóban, amikor az emberek ingyenes e-mail szolgáltatásokról kapnak üzleti e-maileket, az gyanússá teheti őket azzal kapcsolatban, hogy az e-mail valódi-e vagy sem. Végül is bárki létrehozhat egy Gmail vagy Outlook e-mail fiókot, és azt a látszatot keltheti, hogy ő egy vállalkozás. Rengeteg spam és adathalász e-mailt küldenek ingyenes e-mail címek használatával.

A saját domain e-mail cím egyik legnagyobb előnye, hogy a domain az Öné. Ha az emberek ilyen címről kapnak e-mailt, az növeli a bizalmat, hogy az valódi, és nagyobb bizalmat ad nekik, hogy igénybe vegyék az Ön szolgáltatásait.

3. Védi márkája hírnevét

Amikor megvásárol egy domainnevet, azt senki más nem használhatja. Ez megakadályozza, hogy más cégek megvásárolják, és az Ön cégének nevét és hírnevét felhasználva ellopják az Ön vásárlóit. Azt is megakadályozza, hogy a kiberbűnözők megvásárolják és felhasználják azt ügyfelei becsapására.

4. Több e-mail cím

A saját domainnévvel rendelkező professzionális e-mail tárhely egyik legfontosabb előnye, hogy több e-mail címet is használhat vállalkozása számára. Bár az önfoglalkoztatóknak nem biztos, hogy sok alkalmazottjuk van, mindannyiuknak lehet saját üzleti e-mail címük. Még nagyobbnak is mutathatja cégét, mint amekkora valójában, ha különböző célokra különböző e-mail címeket hoz létre, így úgy tűnik, mintha több részlege lenne, például értékesítés@, ügyfélszolgálat@ és pénzügy@. Még speciális dolgokhoz is létrehozhat címeket, például hírlevél@.

5. Tegyen többet az e-mailjeivel

Ha professzionális e-mail tárhelye van, sokkal többet tehet az e-mailjével. Az e-mail fiókok létrehozása, kezelése és törlése sokkal egyszerűbbé válik, az e-maileket webmailen keresztül bármely böngészőből elérheti, vagy integrálhatja azokat kedvenc alkalmazásaiba, például az Outlookba, PC-n és telefonon történő használatra. E-mail-továbbítást és automatikus válaszokat is beállíthat, valamint naptárakat, névjegyzékeket és feladatokat hozhat létre és oszthat meg, mindezt egy könnyen kezelhető műszerfalon keresztül.

6. Időt takaríthat meg és növelheti a biztonságot

A postaládákat elárasztják a spam e-mailek, amelyek közül sok biztonsági fenyegetést hordozhat, például adathalászatot, rosszindulatú szoftvereket telepítő mellékleteket vagy rosszindulatú webhelyekre mutató linkeket. Egyes professzionális e-mail hosting csomagok, például az eukhostnál, tartalmazzák a SpamExperts vállalati szintű spamszűrőt. A spam e-mailek 99,98%-ának kivágásával hetente több órát takaríthat meg a postaládája tisztításával, és megvédheti eszközeit a rosszindulatú szoftverektől, zsarolóprogramoktól, adathalászattól és más biztonsági fenyegetésektől.

7. Használja a tartományt e-mailhez és weboldalhoz is

Ugyanazt a domainnevet, amelyet az e-mail címéhez használ, egy weboldal tárhelyeként is használhatja. Ha még nincs üzleti honlapja, ennek tökéletes értelme van, mivel lehetővé teszi, hogy vállalkozása megtalálható legyen az interneten, és sokkal több potenciális ügyfél lássa. Ráadásul, ha az eukhost webtárhely-csomagját választja, az árban benne foglaltatik a professzionális e-mail tárhely, így nem kerül többe. A könnyen használható weboldalépítő programok, például a WordPress egy kattintással történő telepítésével pedig pillanatok alatt online lehet.

8. Védje a címzetteket e-mail tanúsítványokkal

A kiberbűnözők hamis e-mailek küldésével célozhatják meg az ügyfeleit, amelyek úgy néznek ki, mintha az Ön vállalkozásától érkeztek volna. Néha ezeket a hamisítványokat nagyon nehéz megkülönböztetni a valóditól, és ezért sokan esnek áldozatul.

Az e-mail SSL-tanúsítványok azáltal védik ügyfeleit, hogy ellenőrzik, hogy a kapott e-mail valóban Öntől származik, és nem valaki mástól. A kettős védelem érdekében az e-maileket és a csatolmányokat küldéskor titkosítják, így azokat útközben nem lehet elfogni vagy manipulálni.

Következtetés

A még mindig ingyenes e-mail szolgáltatásokat, például a Gmailt vagy az Outlookot használó önfoglalkoztatók számára a professzionális e-mail tárhely pozitív hatással lehet vállalkozására. Saját domainnel és tárhelyszolgáltatással professzionálisabbnak tűnhet, növelheti az ügyfelek bizalmát, hatékonyabban és biztonságosabban kommunikálhat, és csökkentheti a spamek kiválogatásával töltött időt.