Melyek egy e-mail részei?

Az elektronikus levelek (e-mailek) feltalálása óta, még az 1960-as években, üzleti, katonai és személyes célokra is használják őket. Az internet segítségével történő üzenetküldés szükségessége egyre nagyobb lett, mivel a világ egyre mobilabbá válik. A legtöbb embernek van mobilkészüléke, amely az internetre van kötve, és óránként, sőt percenként írnak és fogadnak e-maileket.

Az e-mailek küldése és problémamentes kézbesítése óriási szükségessé és követelménnyé vált az üzlettulajdonosok számára. Azok a szkriptek vagy alkalmazások, amelyek a PHP mail() funkciót használják az üzenetek küldésére, különösen érzékenyek a sikertelen kézbesítésekre. A WordPress a legjelentősebb CMS a piacon, és a sikertelen kézbesítések károsan hathatnak a márkájára. Javasoljuk a YaySMTP használatát, hogy SMTP-hitelesítést adjon a levelek kiküldéséhez, végső soron növelve annak esélyét, hogy a WordPress e-mailek elérjék a címzetteket.

Ebben a cikkben megismertetjük az e-mail három fő összetevőjével, abban a reményben, hogy megismerkedhet az e-mailek felépítésével. Az e-mail ezen részeinek ismerete segíthet abban, hogy a cPanelben található szűrők segítségével hatékony spam-megelőző szűrőket hozzon létre. Emellett óriási mértékben csökkentheti annak az esélyét, hogy hamisító támadás áldozatává váljon.

Az e-mail “boríték”

A különböző címzetteknek történő kézbesítés hatékonyabb kezelése érdekében az üzenetet küldő szoftver a boríték ötletét alkalmazza. Ez a boríték hasonlít a postai levelezéshez használt fizikai tárolókhoz. Tartalmazza a feladót és a címzett(ek)et, amelyekre a küldő kiszolgálónak szüksége van az üzenet kézbesítéséhez. Ha több “TO:” cím van, minden egyes szerver megkapja a saját borítékját, amely CSAK azt a címet tartalmazza, amely az adott szerveren található. Például, ha e-mailt küld a user1@domain1.com és a user2@domain2.com címekre, a kimenő szerver látni fogja a két címet, ahová az e-maileket kézbesíteni kell. Ha az üzenetet a user1@domain1.com címre küldi, az adott szerver NEM fogja látni a user@domain2.com címet, és fordítva.

Általában a borítékban megadott információkat az e-mail fejléc is tartalmazza. Néha előfordul, hogy az eltérést az okozza, hogy egy rosszindulatú szervezet meghamisította a fejlécet, hogy megpróbáljon érzékeny információkat ellopni.

Az e-mail fejléc

A fejléc az e-mail azon része, amely mindig a test előtt található, és az üzenet speciális útválasztási információit tartalmazza. A feladóból, a címzettből, a küldés dátumából és az üzenet tárgyából áll. Egyéb opcionális adatok is szerepelhetnek benne, például a levélátvitelben részt vevő összes szerver fogadó és küldő időbélyege. Ezen kívül megjelenítheti az e-mailt küldő szkriptet és a spam pontszámot, ha spamelhárító szoftvert használ.

Ne feledje, hogy az e-mail ezen összetevője rendszeres célpontja a hackerek általi kihasználásnak. A fejlécben szereplő információk meghamisításával az a céljuk, hogy ellopják az Ön kényes adatait, például a hitelkártyaadatokat.

Az e-mail törzse

A body az e-mailnek az a része, amely közvetlenül a fejléc után következik. Ez tartalmazza az üzenet tárgyát, valamint minden mást, amit a feladó a szövegmezőbe írt, és az általa csatolt fájlokat.