Mikor találták fel az e-mailt?

Az e-mailt az első elektronikus számítógépes hálózatok kifejlesztésekor találták fel az 1960-as évek végén és a 1970-es évek elején. Az első e-mail programot Ray Tomlinson készítette el 1971-ben, aki az ARPANET hálózaton dolgozott, amely az internet előfutára volt. Az ARPANET-t az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma finanszírozta, és az elsődleges célja az volt, hogy a katonai és tudományos kutatóintézetek közötti kommunikációt megkönnyítse.

Tomlinson az első olyan programot hozta létre, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy üzeneteket küldjenek egymásnak az ARPANET hálózaton keresztül. Az üzenetek azonban korlátozottak voltak a méret és a formátum szempontjából, és az e-mail azóta számos technológiai fejlesztésen és bővítésen ment keresztül.

Az e-mail ma már egy globális kommunikációs eszköz, amelyet az emberek széles körben használnak az üzleti és magánéleti kommunikációhoz. Az e-mail egyik legfontosabb előnye az, hogy lehetővé teszi az emberek számára, hogy gyorsan és hatékonyan kommunikáljanak egymással bármelyik ponton a világon.