Pár szóban az osztott tárhelyekről

Kíváncsi vagy, hogy melyik tárhely megoldás alkalmas számomra? Ez magától a weboldaladtól is függ.

Az osztott webtárhely előnyei

Olcsóbb, mint más tárhely csomagok

Az osztott tárhely nem más, mint egy másik felhasználóval közös szerver. Mivel az erőforrásokat több felhasználó osztja meg egyetlen szerveren, a megosztott tárhelycsomagok olcsóbbak, mint más tárhelymegoldások. Tehát a megosztott tárhely nagy haszna és előnye a költséghatékonyság. Ez alacsony költséggel, de az összes szükséges funkcióval történik.

Az osztott tárhelynek sok különböző szolgáltatáscsomagja van, különböző forgalommal. Az ügyfél igényeitől és céljaitól függően a tárhelyszolgáltatók tanácsokat és megfelelő csomagokat kínálnak.

Könnyen telepíthető és kezelhető.

Ideális a minimális technikai tudással rendelkezők számára, a megosztott tárhely percek alatt telepíthető, és könnyen kezelhető egy webtárhely-kezelő műszerfalon keresztül, például a cPanel segítségével, amely lehetővé teszi a szoftverek egy kattintással történő telepítését. Általában a tárhelyszolgáltatók felelősek a szervereik karbantartásáért és fenntartásáért, így nincs szükség műszaki ismeretekre.

Az osztott tárhely hátrányai

A rendszer összeomlik

Amint azt korábban már elmagyaráztam, a megosztott tárhely a tárhelyet több weboldal számára megosztva biztosítja. Ha a szerverre több webhely kerül, akkor a forgalom megnő, és a keresési folyamat lassabbá válik. Végül a rendszer elérhetetlen lesz és összeomlik.

Teljesítményprobléma

Szerintem a teljesítmény nagyon nagy kérdés. A megosztott tárhely webszerverek összetevői megosztottak. Tehát végső soron az összetevők nem egyenletesen vannak elosztva. Így a teljesítmény a szerveren lévő weboldalak alapján csökken. A szerver leállása gyakoribb a megosztott tárhelyeknél.

Biztonság

A biztonság a legfontosabb a web hosting, de a megosztott hosting, ez nagyon kevés. Sok-sok szolgáltatást nyújt, de garancia nélkül. Ezáltal a hackerek könnyen feltörhetik az oldaladat. Nem tudod, hogy kik a weboldalad szomszédai, ami veszélybe sodorhatja a saját weboldaladat.

Az osztott webtárhely melyik weboldalhoz alkalmas?

Mindenkinek, aki egy weboldal indítását tervezi, érdemes megfontolnia a megosztott tárhely használatát, hogy a költségeket alacsonyan tartsa. Az alacsony forgalmú webhelyeknek, személyes webhelyeknek, bloggereknek és kisvállalkozásoknak is érdemes ezt a típusú tárhelyszolgáltatást használniuk.

Egy minőségi megosztott tárhelyszolgáltató értesíti a felhasználókat, ha a forgalom a határértékhez közelít, és ha frissítésre van szükség, valamint figyelemmel kíséri és blokkolja azokat a webhelyeket, amelyek potenciálisan veszélyt jelentenek az Ön webhelyére.

Tehát bár a megosztott webtárhelynek megvannak a maga hátrányai, amelyeket meg kell említeni, ha talál egy professzionális és jó hírű szolgáltatót, akkor már nem kell aggódnia emiatt.

Reméljük, hogy ez a cikk segített kitalálni a megosztott webtárhely előnyeit és hátrányait. Onnan eldöntheti, hogy a megosztott webtárhely megfelelő-e Önnek.