Hogyan lehet nagyméretű fájlokat e-mailben elküldeni?

Az e-mail általában korlátozott méretű fájlok küldésére korlátozódik. Az egyes szolgáltatók eltérő méretkorlátokat állíthatnak be, de általában az e-mail mellékletek mérete 20-25 megabyte (MB) között van. Ha nagyobb fájlokat kell elküldeni, akkor vannak más lehetőségek is:

  1. Használjon fájlmegosztó szolgáltatást: A fájlmegosztó szolgáltatások lehetővé teszik, hogy nagy fájlokat töltse fel a szolgáltató weboldalára, majd küldjön egy linket az e-mailben a címzetteknek. Néhány népszerű fájlmegosztó szolgáltatás a Google Drive, a Dropbox és a WeTransfer.
  2. Használjon FTP-t: Az FTP (File Transfer Protocol) lehetővé teszi nagy fájlok közvetlenül az Ön saját vagy a címzett számítógépére való feltöltését. Azonban ehhez mindkét félnek rendelkeznie kell egy FTP kliensprogrammal, és szükséges lehet az FTP szerver beállítása is.
  3. Tömörítse a fájlt: Ha tömöríti a fájlt, csökkentheti annak méretét, és könnyebben küldheti az e-mailben. Többféle tömörítési formátum létezik, mint például a ZIP vagy a RAR.
  4. Használjon P2P fájlátviteli szolgáltatást: A peer-to-peer (P2P) fájlátviteli szolgáltatások lehetővé teszik, hogy közvetlenül a címzett számítógépére küldje a fájlokat. Az ilyen szolgáltatások közé tartozik például a BitTorrent Sync vagy a Resilio Sync.

Azonban fontos megjegyezni, hogy az első három módszer a fájlok biztonságosabb és hatékonyabb továbbítását teszi lehetővé. Az e-mailben küldött nagy fájlokra vonatkozó szabályok és korlátozások eltérőek lehetnek az egyes e-mail szolgáltatók esetében, és a nagy méretű fájlok küldése e-mailben néhány esetben nem ajánlott.