AlmaLinux 8.8 elérhető

Az AlmaLinux OS Foundation büszkén jelenti be az AlmaLinux OS 8.8 kódnevű “Sapphire Caracal” kiadás általános elérhetőségét!

A szokott módon, a telepítő immár 4 különböző architektúrára is elérhetó, melyek az alábbi linkről tölthető

További tükörszerverek is elérhetőek ide kattintva, vagy az alábbi linkről tölsd le rögtön az x86 verziót, a BME magyarországi tükör szerveréről: ftp.bme.hu/almalinux/8.8/isos/x86_64/AlmaLinux-8.8-x86_64-minimal.iso

Frissítés más AlmaLinux 8.x-ről, vagy a CentOS 7-ről

Az AlmaLinux 8.x korábbi verzióinak felhasználói a dnf update segítségével vagy a GNOME és KDE grafikus asztali eszközökkel frissíthetnek a legújabb verzióra.

Még mindig CentOS 7.x rendszert használ? Új otthont keres? Ne várjon, ELevate! Az AlmaLinux ELevate lehetővé teszi a CentOS 7.x-ről az AlmaLinux 8.x-re vagy 9.x-re, illetve egy másik származékra történő migrációt.

Egy másik RHEL alapú 8.x-et futtat? Az almalinux-deploy segítségével áttérhet az AlmaLinuxra.

Kiadási jegyzetek és további információk

Az AlmaLinux 8.8 olyan fejlesztéseket és funkciókat hoz, amelyek stabilabb és biztonságosabb nyílt hibrid felhőalapot biztosítanak, hogy gyorsabban és kevesebb erőfeszítéssel tudjon több környezethez munkaterheket, alkalmazásokat és szolgáltatásokat biztosítani. A Realmd rendszerszerep, az OpenSCAP és más biztonsággal kapcsolatos frissítések lehetővé teszik a biztonság és a megfelelőség egyszerű kezelését. Az alkalmazásfolyamokat érintő fejlesztések fordítókat, futásidejű nyelveket, adatbázisokat és webszerver-frissítéseket biztosítanak. Ez a kiadás a webes konzol fejlesztésével és új rendszerszerepekkel is tovább könnyíti a rendszerek automatizálását és szabványosítását. Az új konténeres képességek egyszerűbbé teszik a konténeres telepítések fejlesztését és kezelését.

A kiadásról bővebben a kiadási megjegyzésekben olvashat.