.ch domain név

Svájc hivatalos domain végződése

A .ch domain végződés a svájci nemzeti domain végződése, amelyet az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) hagyott jóvá. A .ch domain nevek első regisztrációja 1987-ben történt, és azóta széles körben használják Svájcban és világszerte.

A .ch domain nevek használata bárki számára elérhető, és elsősorban a svájci szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek számára ajánlott, akik azonosítani kívánják magukat a svájci piaci szereplőként. A .ch domain nevek lehetőséget adnak a svájci vállalkozásoknak, hogy azonosítsák magukat a svájci piaci szereplőként, és hatékonyan kommunikáljanak az ügyfelekkel és partnerekkel.

A .ch domain nevek nagy előnye, hogy lehetővé teszik a svájci vállalkozások és szervezetek számára, hogy egyedi domain neveket válasszanak, amelyek könnyen azonosíthatók és emlékezetesek az ügyfelek számára. A .ch domain nevek regisztrációja és használata egyszerű folyamat, és számos előnnyel járhat a svájci üzleti életben. A .ch domain nevek segíthetnek a svájci vállalkozásoknak, hogy kiemelkedjenek a tömegből, növeljék az online jelenlétüket, és javítsák az üzleti kapcsolataikat és eredményeiket.

A .ch domain nevek regisztrációja és használata a SWITCH szervezet által történik, amely a .ch domainek regisztrációját kezeli és regisztrálja. A SWITCH a svájci Nemzeti Tudományos Alap (SNSF) finanszírozásával működik, és az internetes infrastruktúra fejlesztését is támogatja Svájcban. A .ch domain nevek regisztrációja és használata azonban néhány korlátozással járhat, és érdemes tájékozódni az aktuális feltételekről a regisztráció előtt.

1

Találd ki domain nevedet

Minden egy jó ötlettel kezdődik. Ötletelj rajta, vagy használd cégneved, személynevedet, mindegyik jó megoldás lehet!
2

Regisztráld be

Automata felületünkön keresztül a legtöbb domain végződés akár 10 perc alatt elkészül és használható állapotba kerül.
3

Keress hozzád illő tárhelyet

Ha már megvan a domain neved, nézz egy hozzá illő webtárhelyet és készítsd el új weboldalad!
TLD Regisztráció Átregisztráció Hosszabbítás
.ch 3 700 Ft Ingyenes 3 700 Ft

Regisztráld be új .ch domain nevedet még ma!

Mennyi idő alatt készül el?

Új domain regisztráció

A .ch domainek regisztrációja teljesen automatikusan történik, így a regisztrációs idő gyakorlatilag azonnali, pár perc alatt használatba is veheted új domain nevedet.

Domain átregisztráció

Ahhoz, hogy domain neved áthozd hozzánk, ki kell kapcsolnod az átregisztrációs védelmet és meg kell szerezned az engedélyezési kódot a jelenlegi regisztrátortól. Az átregisztrációs folyamat több napot is igénybe vehet.

Hány karakteres lehet?

Az .ch végződésű domain név legalább 2, azonban legfeljebb 63 karakter hosszú lehet. A rövidebb név azonban előnyösebb!

Különleges karakterek

A svájci .CH végzdős esetén az alábbi speciális karaktereket használhatjuk:

à á â ã ä å æ ç è é ê ë ì í î ï ð ñ ò ó ô õ ö ø ù ú û ü ý þ ÿ

Korlátok

A domain név regisztrációjával kapcsolatban nincs külön elvárás vagy limitáció, azt bárki regisztrálhatja. Az .ch domain nevek kiosztása “érkezési sorrendben” történik.

Whois privacy

Whois privacy szolgáltatás mind magánszemélyek mind cégek számára elérhető, amely elrejti a tulajdonosi adatokat a whois adatbázisban.