.de domain név

Németország hivatalos domain végződése

A .de domain végződés Németország nemzeti domain végződése. Az első .de domain nevek 1986-ban jelentek meg, amikor a német tudományos kutatóhálózatok elkezdték használni a .de domain neveket az interneten. A .de domain nevek népszerűsége az évek során folyamatosan növekedett, és ma már több mint 16 millió regisztrált .de domain nevet találunk.

1

Találd ki domain nevedet

Minden egy jó ötlettel kezdődik. Ötletelj rajta, vagy használd cégneved, személynevedet, mindegyik jó megoldás lehet!
2

Regisztráld be

Automata felületünkön keresztül a legtöbb domain végződés akár 10 perc alatt elkészül és használható állapotba kerül.
3

Keress hozzád illő tárhelyet

Ha már megvan a domain neved, nézz egy hozzá illő webtárhelyet és készítsd el új weboldalad!
TLD Regisztráció Átregisztráció Hosszabbítás
.de 2 200 Ft 1 800 Ft 1 800 Ft

Regisztráld be új .de domain nevedet még ma!

Mennyi idő alatt készül el?

Új domain regisztráció

Az .de domainek regisztrációja teljesen automatikusan történik, így a regisztrációs idő gyakorlatilag azonnali, pár perc alatt használatba is veheted új domain nevedet.

Domain átregisztráció

Ahhoz, hogy domain neved áthozd hozzánk, ki kell kapcsolnod az átregisztrációs védelmet és meg kell szerezned az engedélyezési kódot a jelenlegi regisztrátortól. Az átregisztrációs folyamat több napot is igénybe vehet.

Az átregisztráció befejezése után új előfizetési időszak kezdődik, a domain név lejárata az átregisztráció idejétől számítva +1 év lesz, nem az eredeti lejárati dátumhoz adódik hozzá.

Hány karakteres lehet?

Az .de végződésű domain név legalább 3, azonban legfeljebb 63 karakter hosszú lehet. A rövidebb név azonban előnyösebb!

Különleges karakterek

A következő speciális karaktereket támogatja a .de domain végződés:

à á â ã ä å æ ç è é ê ë ì í î ï ð ñ ò ó ô õ ö ø ù ú û ü ý þ ÿ
ā ă ą ć ĉ ċ č ď đ ē ĕ ė ę ě ĝ ğ ġ ģ ĥ ħ ĩ ī ĭ į ı ĵ ķ ĺ ļ ľ ŀ ł ń ņ ň ʼn ŋ ō ŏ ő œ ŕ ŗ ř ś ŝ š ť ŧ ũ ū ŭ ů ű ų ŵ ŷ ź ż ž
ș ț

Korlátok

A domain név regisztrációjával kapcsolatban nincs külön elvárás vagy limitáció, azt bárki regisztrálhatja. Az .de domain nevek kiosztása “érkezési sorrendben” történik.

A .de végződésű domain neveket csak egy évre lehet regisztrálni, és évente kell megújítani, nincs lehetőség több éves hosszabbításra.

Ha a .DE domain tulajdonosa vagy az adminisztratív kapcsolattartó nem rendelkezik lakóhellyel Németországban (postafiókok nem elfogadottak), akkor ki kell tudnia jelölni egy Németországban található meghatalmazott képviselőt, aki a nevében hivatalos vagy bírósági iratokat vehet át. Ezt az információt a DENIC kérésére 2 héten belül meg kell adni.

Whois privacy

Whois privacy szolgáltatás mind magánszemélyek mind cégek számára elérhető, amely elrejti a tulajdonosi adatokat a whois adatbázisban.