.hu domain név

Magyarország hivatalos domain végződése

Mennyi idő alatt készül el?

Új domain regisztráció

Új .hu domain regisztráció a megrendelést követően azonnal elküldésre kerül a központi nyilvántartó felé, majd 7 napunk van megerősíteni domain regisztrációnkat - és az adataink helyességét - egy emailben kapott linkre kattintva. A linken lévő feltételek elfogadása után általában pár perc alatt aktívvá válik a domain név.

Domain átregisztráció

.HU domain átregisztrálásához a domain tulajdonosa - vagy meghatalmazott - által aláírt igénylőlapra van szükség. A dokumemtumok megküldése után az átregisztráció - ha minden adat helyes és nincs szükség hiánypótlásra - egy munkanapon belül végbemegy.

Hány karakteres lehet?

Az .hu kiterjesztésű domain név minimális hossza 2 karakter, maximális hossza pedig 40 karakter. Gyakran a rövid, egyértelmű domain név hatékonyabbnak tekinthető, mivel a webhely látogatói könnyebben megjegyzik.

Különleges karakterek

A következő speciális karaktereket támogatja a .hu domain végződés:

á é í í ó ö ő ú ü ű

Korlátok

Új .hu domain név tulajdonosa csak a következő országok állampolgára lehet: Andorra, Albánia, Örményország, Ausztria, Azerbajdzsán, Belgium, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Ciprus, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Grúzia, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Horvátország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Lettország, Macedónia, Málta, Monaco, Moldávia, Montenegró, Németország, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szerbia, Oroszország, San Marino, Spanyolország, Svédország, Svájc, Szlovénia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna, Magyarország, Egyesült Királyság.

Adminisztratív kapcsolattartó esetén magyarországi cím és magyar nyelvtudás szükséges.

Figyelmeztetés: A nyilvántartó által történő elutasítás, vagy sikertelen hiánypótlás esetén visszatérítés vagy jóváírás nem történik.

Whois privacy

.hu domain név esetén a magánszemély tulajdonosok adatai alapból rejtettek és ezt megváltoztatni sem lehet. Céges (jogi személy vagy más szervezetek) adatai azonban nyilvánosak.

Regisztráld be új domain nevedet még ma!

1

Találd ki domain nevedet

Minden egy jó ötlettel kezdődik. Ötletelj rajta, vagy használd cégneved, személynevedet, mindegyik jó megoldás lehet!
2

Regisztráld be

Automata felületünkön keresztül a legtöbb domain végződés akár 10 perc alatt elkészül és használható állapotba kerül.
3

Keress hozzád illő tárhelyet

Ha már megvan a domain neved, nézz egy hozzá illő webtárhelyet és készítsd el új weboldalad!