.org domain regisztráció, átregisztráció

A .ORG domain, amely a mindenki számára könnyen felismerhető, alkalmas "szervezeti" oldalak számára. Azonban minden típusú webhelyhez használják.

A .ORG domain végződés eredetileg a non-profit szervezetek és az oktatási intézmények számára készült. Azonban ma már széles körben elterjedt és gyakran használják üzleti és kereskedelmi célokra is. Az alapvető célja azonban változatlan maradt: a .ORG domaineknek általában olyan szervezetek és intézmények számára ajánlják, amelyek nem kereskedelmi tevékenységet folytatnak, hanem inkább szolgáltatást nyújtanak, közösséget építenek vagy személyes érdekeket képviselnek.

A .ORG domain végződést gyakran használják nonprofit szervezetek, civil szervezetek, tudományos és kutatóintézetek, oktatási intézmények, vallási szervezetek és más olyan szervezetek számára, amelyek nem a profit realizálására összpontosítanak. A .ORG domain név népszerűsége abból adódik, hogy sokan úgy vélik, hogy az emberi értékek, a közösségi szerveződések és az oktatás fontosabbak, mint a pénzszerzés, és a .ORG végződés ezt a filozófiát tükrözi.

Végül fontos megemlíteni, hogy bár a .ORG végződés eredetileg non-profit szervezetek számára készült, nincs semmilyen jogszabályi korlátozás arra vonatkozóan, hogy ki használhatja. Ezért ma már számos olyan vállalkozás is használja, amelyeknek semmi közük a nonprofit szférahoz.

Miért érdemes az .ORG domain végződést választani?

Az .ORG domain nevek használata számos előnnyel járhat azoknak az egyéneknek, szervezeteknek vagy vállalkozásoknak, akik az ilyen típusú domain neveket választják:

  • Hitelesség és megbízhatóság: A .ORG domain nevek hagyományosan a nonprofit szervezetekkel és a közösségi tevékenységekkel kapcsolódnak. Az ilyen típusú domain nevek használata segíthet a látogatókban azonosítani az Ön által képviselt értékeket, és erősítheti a megbízhatóságot és hitelességet.
  • Jobb pozicionálás a keresőmotorokban: A .ORG domain nevek nagyobb eséllyel jelennek meg az első oldalon a keresőmotorok találati listájában, mivel a .ORG domaineket gyakran kapcsolják össze a nonprofit és a társadalmilag felelős tevékenységekkel. Ezért ezek a domain nevek jobban alkalmasak lehetnek arra, hogy megnöveljék az online jelenlétüket.
  • Nemzetközi elérhetőség: A .ORG domain nevek nemzetközi szinten is népszerűek, és azonosítják az Ön tevékenységét a világ minden táján. Az ilyen típusú domain nevek használata lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjen a nemzetközi közösségekkel és szervezetekkel.
  • Rugalmasság: Bár a .ORG domain nevek elsősorban a nonprofit szervezetekkel és a társadalmi tevékenységekkel kapcsolódnak, nincsenek szigorú korlátozások arra vonatkozóan, hogy ki használhatja őket. Ezért ezek a domain nevek rugalmasságot biztosítanak abban a tekintetben, hogy azokat bárki használhatja az általa képviselt tevékenységhez.
  • Egyedi domain név: A .ORG domain nevek általában könnyebben elérhetők és kevésbé zsúfoltak, mint a .com domain nevek. Ez azt jelenti, hogy nagyobb esélye van arra, hogy egyedi domain nevet találjon, amely kifejezi az Ön által képviselt értékeket és tevékenységeket.

Összességében tehát az .ORG domain nevek használata előnyös lehet azoknak, akik nonprofit tevékenységet folytatnak, és keresik a megbízható és hiteles online jelenlétüket.

1

Találd ki domain nevedet

Minden egy jó ötlettel kezdődik. Ötletelj rajta, vagy használd cégneved, személynevedet, mindegyik jó megoldás lehet!
2

Regisztráld be

Automata felületünkön keresztül a legtöbb domain végződés akár 10 perc alatt elkészül és használható állapotba kerül.
3

Keress hozzád illő tárhelyet

Ha már megvan a domain neved, nézz egy hozzá illő webtárhelyet és készítsd el új weboldalad!
TLD Regisztráció Átregisztráció Hosszabbítás
.org 5 300 Ft 5 300 Ft 5 300 Ft

Regisztráld be új .org domain nevedet még ma!

Mennyi idő alatt készül el?

Új domain regisztráció

Az .org domainek regisztrációja teljesen automatikusan történik, így a regisztrációs idő gyakorlatilag azonnali, pár perc alatt használatba is veheted új domain nevedet.

Domain átregisztráció

Ahhoz, hogy domain neved áthozd hozzánk, ki kell kapcsolnod az átregisztrációs védelmet és meg kell szerezned az engedélyezési kódot a jelenlegi regisztrátortól. Az átregisztrációs folyamat legfeljebb 5 napot vesz igénybe vehet.

Hány karakteres lehet?

Az .org végződésű domain név legalább 3, azonban legfeljebb 63 karakter hosszú lehet. Gyakran a rövid, egyértelmű domain név hatékonyabbnak tekinthető, mivel a webhely látogatói könnyebben megjegyzik.

Különleges karakterek

A következő speciális karaktereket támogatja a .org domain végződés:

æ ø å ä ö ü é
ä ö ü
á à é è í ï ó ò ú ü ñ
á é í ó ö ő ú ü ű
ą ę į ų č ė š ū ž
ē ī ū ō ķ ļ ņ ŗ ģ š č ž
ó ą ć ę ł ń ś ż ź
å ä ö ü é

Korlátok

Az .org mindenki számára feltétel nélkül nyitva áll, bárki regisztrálhatja. Az .org domain nevek kiosztása “érkezési sorrendben” történik.

Whois privacy

Whois privacy szolgáltatás mind magánszemélyek mind cégek számára elérhető, amely elrejti a tulajdonosi adatokat a whois adatbázisban, kivéve a tulajdonos országát, mely minden esetben megtekinthető marad.