.info domain név

Az .INFO domain, amely a nagyközönség számára könnyen felismerhető, az "információval" kapcsolatos oldalak számára alkalmas. Azonban minden típusú webhelyre használják.

A .info domain végződés egy általános (gTLD) domain végződés, amelyet az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) hagyott jóvá. Az .info domain nevek regisztrációja és használata bárki számára elérhető, és az információval foglalkozó weboldalak célközönsége számára ajánlott.

Az .info domain nevek regisztrációja 2001-ben indult, amikor az ICANN lehetővé tette az új generikus domain végződések bevezetését. Az .info domain nevek azóta széles körben használatosak az információval foglalkozó weboldalak és szervezetek körében, akik szeretnék megosztani az információt és az ismereteket az interneten.

1

Találd ki domain nevedet

Minden egy jó ötlettel kezdődik. Ötletelj rajta, vagy használd cégneved, személynevedet, mindegyik jó megoldás lehet!
2

Regisztráld be

Automata felületünkön keresztül a legtöbb domain végződés akár 10 perc alatt elkészül és használható állapotba kerül.
3

Keress hozzád illő tárhelyet

Ha már megvan a domain neved, nézz egy hozzá illő webtárhelyet és készítsd el új weboldalad!
TLD Regisztráció Átregisztráció Hosszabbítás
.info 7 900 Ft 7 900 Ft 7 900 Ft

Regisztráld be új .info domain nevedet még ma!

Mennyi idő alatt készül el?

Új domain regisztráció

Az .info domainek regisztrációja teljesen automatikusan történik, így a regisztrációs idő gyakorlatilag azonnali, pár perc alatt használatba is veheted új domain nevedet.

Domain átregisztráció

Ahhoz, hogy domain neved áthozd hozzánk, ki kell kapcsolnod az átregisztrációs védelmet és meg kell szerezned az engedélyezési kódot a jelenlegi regisztrátortól. Az átregisztrációs folyamat legfeljebb 5 napot vesz igénybe vehet.

Hány karakteres lehet?

Az .info végződésű domain név legalább 3, azonban legfeljebb 63 karakter hosszú lehet. Gyakran a rövid, egyértelmű domain név hatékonyabbnak tekinthető, mivel a webhely látogatói könnyebben megjegyzik.

Különleges karakterek

A következő speciális karaktereket támogatja a .info domain végződés:

æ ø å ä ö ü é
å ä ö
ä ö ü
á é í ó ö ő ú ü ű
á ð é í ó ú ý þ æ ö
ē ī ū ō ķ ļ ņ ŗ ģ š č ž
ą ę į ų č ė š ū ž
á à ä č ç đ é è ê ŋ ń ñ ó ò ô ö š ŧ ü ž ø æ å
ó ą ć ę ł ń ś ż ź
á à â ã ç é ê í ó ô õ ú
á à é è í ï ó ò ú ü ñ
å ä ö ü é

Korlátok

Az .info mindenki számára feltétel nélkül nyitva áll, bárki regisztrálhatja. Az .info domain nevek kiosztása “érkezési sorrendben” történik.

Whois privacy

Whois privacy szolgáltatás mind magánszemélyek mind cégek számára elérhető, amely elrejti a tulajdonosi adatokat a whois adatbázisban, kivéve a tulajdonos országát, mely minden esetben megtekinthető marad.