Megjelent a Rocky Linux 8.7

Örömmel adjuk hírül, hogy megjelent a Rocky Linux 8.7 stabil verziója. Ez a kiadás a Red Hat Enterprise Linux 8.7-ből származik, és jelenleg x86_64 és aarch64 architektúrákra egyaránt elérhető.

Kérjük, olvassa el a kiadási jegyzeteket a következő címen: https://docs.rockylinux.org/release_notes/8_7/ - Ezek a jegyzetek fontos információkat tartalmaznak a kiadásról, részleteket a kiadáson belüli egyes tartalmakról (például újabb modulok vagy frissítések a disztribúcióban) és a legfontosabb tudnivalókról.

Tesztelés

A Rocky Linux kiadásokat alapos tesztelésnek vetjük alá a helyesség és stabilitás biztosítása érdekében. A tesztelés több száz manuális és automatizált ellenőrzésből áll, amelyek mindenféle környezetre és konfigurációra kiterjednek.

A Rocky Linux 8.7 több mint 5 napos tesztelésen esett át, mielőtt a csapat jóváhagyta volna. A tesztelési naplók, a megbeszélések és a kiadás ellenőrzési listája itt tekinthető meg.

A folyamat iránt érdeklődő felhasználókat arra biztatjuk, hogy csatlakozzanak a csapathoz a chat.rockylinux.org oldalon.

Figyelemre méltó változások

A NetworkManager át lett állítva az 1.40-es verzióra. A NetworkManager ezen verziójának megjegyzései itt érhetőek el.

Az új modul verziók közé tartozik a node.js 18, mercurial:6.2, maven:3.8 és ruby:3.1.

Az új fordítóeszközkészlet verziók közé tartozik a GCC 12, LLVM 14.0.6, Rust 1.62 és Go 1.18.

A httpd-ben a LimitRequestBody direktíva alapértelmezett értéke korlátlanról 1GiB-re változott a CVE-2022-29404 javítására.

Az SSSD mostantól támogatja a Windows Server 2022 közvetlen integrációját.

Frissítések

Az upstream óta kiadott frissítéseket az aktuális architektúráinkon keresztül tesszük közzé. Erősen javasoljuk, hogy minden felhasználó alkalmazzon minden frissítést, beleértve a ma kiadott tartalmat is a meglévő Rocky Linux gépein. Ezt a következő futtatással lehet megtenni: dnf update.

Minden Rocky Linux komponens a git.rockylinux.org oldalon található forrásokból épül fel. Ezen kívül az SRPM-ek a tárolók mellett egy megfelelő “source” könyvtárban is megjelennek. Ezeket bármelyik tükrünkön megtalálod. Ezek a forráscsomagok minden általunk kiadott bináris RPM-hez illeszkednek.

Vegye figyelembe, hogy ez a kiadás minden korábban kiadott tartalmat felülír a Rocky Linux 8-hoz. Javasoljuk, hogy frissítse a rendszerét. A régebbi tartalmak, például az előző kiadásból elavult tartalmak nem lesznek elérhetőek. Bár a régebbi tartalmakat történelmi célokra (a páncéltermünkben) megtartjuk, javasoljuk, hogy a legújabb elérhető frissítéseket használja.

Kérjük, hagyja, hogy a tükrök szinkronizálják a tartalmat. Bár a legtöbb tükrünk a tartalom nagy részét szinkronizálta, nem minden szinkronizálódott, és előfordulhat, hogy nem kapod meg azonnal a frissítéseket.

Letöltés

  • x86_64
    • Boot: https://dl.rockylinux.org/pub/rocky/8/isos/x86_64/Rocky-8.7-x86_64-boot.iso
    • DVD: https://dl.rockylinux.org/pub/rocky/8/isos/x86_64/Rocky-8.7-x86_64-dvd1.iso
    • Minimal: https://dl.rockylinux.org/pub/rocky/8/isos/x86_64/Rocky-8.7-x86_64-minimal.iso
  • aarch64
    • Boot: https://dl.rockylinux.org/pub/rocky/8/isos/aarch64/Rocky-8.7-aarch64-boot.iso
    • DVD: https://dl.rockylinux.org/pub/rocky/8/isos/aarch64/Rocky-8.7-aarch64-dvd1.iso
    • Minimal: https://dl.rockylinux.org/pub/rocky/8/isos/aarch64/Rocky-8.7-aarch64-minimal.iso