Melyik e-mail klienst válasszam?

Egyre gyakoribbá válik, hogy sokunknak több e-mail címe is van. Akár szakmai, akár személyes céllal, sok postafiókot kell kezelnünk, és kényelmetlen lehet, ha többször kell ki- és bejelentkeznünk a fiókokba.

Az e-mail kliensekkel a felhasználók egyetlen programmal több e-mail fiókot is elérhetnek, és az egyik postafiókból a másikba navigálhatnak. Ami azt jelenti, hogy az egyes e-mail címeken egyszerre fogadhat, írhat vagy olvashat e-maileket.

De mi a különbség egy e-mail kliens és egy Google-fiók között, amelyhez több e-mail alias tartozik?

Minden az üzenet-hozzáférési protokollon múlik. Egy e-mail kliens letölti az e-maileket az eszközére, ami azt jelenti, hogy offline munka közben is hozzáférhet az e-mailjeihez.

A webmail-szolgáltatások esetében a távoli szervereken tárolt e-maileket olvashatja, de az e-maileket nem másolja át a készülékére.

A legtöbb e-mail kliens freemium üzleti modellel rendelkezik. Más szóval, ingyenesen kínálnak egy korlátozott funkciókkal rendelkező programot, de a leghasznosabb funkciókat gyakran csak a fizetős verzió tartalmazza (például több e-mail fiók kezelése). De nem minden e-mail kliens működik ilyen modell szerint, ahogy az alábbi lista is mutatja!

Mozilla Thunderbird

A Thunderbird az egyik legismertebb e-mail kliens. A Mozilla projekt részeként 2003-ban fejlesztették ki, és azóta is folyamatosan fejlődik. Emellett meglehetősen felhasználóbarát: nem kell minden technikai adatot megadni az e-mail fiók beállításához, a bejelentkezések elégségesek ahhoz, hogy a Mozilla Thunderbird lekérdezze az e-mail szolgáltató szervereit, és megkapja ezeket az információkat.

További funkciók is beállíthatók: könnyen kezelhető címjegyzékek, kulcsszóelemzésen alapuló csatolási emlékeztetők, több lapos böngészés stb. És teljesen ingyenes!

Mailbird

A 2013 óta minden évben díjazott Mailbird kiemelkedik az egyéni e-mail kezelési funkciók terén.

Rendezési eszközöket, egyéni értesítési hangeffektusokat, valamint a közösségi média szinkronizálásának lehetőségét és olyan alkalmazások integrálását kínálja, mint a Google Calendar, Dropbox, Whatsapp stb.

A Mailbird egyelőre csak Windowson érhető el. A Mailbird ingyenes verziója nem tartalmaz több e-mail fiók kezelését. További funkciókat tartalmazó Pro verzió is elérhető.

eM Client

Az elmúlt néhány évben az eM Client az e-mail kliensek között a termelékenység fokozójaként jelent meg.

Leginkább az eM Client teszi lehetővé számos funkció automatizálását. Automatikus biztonsági mentés, az e-mailekben szereplő képek automatikus méretezése, automatikus válaszadás a Gmail-fiókok számára: többé nem kell manuálisan elvégeznie ezeket a feladatokat:

Ráadásul az eM kliens ingyenes verziója két e-mail fiókot is enged kezelni.

MailSpring

Az egyik kevésbé ismert e-mail kliens, a MailSpring nagyon felhasználóbarát és kellemes felületet kínál.

Ez a program lehetővé teszi a modulok és bővítmények integrálását is, ami minden egyes felhasználónak az igényeire szabott élményt nyújt. A naptár- és keresőmotor-bővítményeket könnyen hozzá lehet adni az e-mail klienshez. A MailSpringnek van egy ingyenes verziója korlátozott funkciókkal és egy pro verziója.

Microsoft Outlook

A talán legnépszerűbb e-mail kliens, az Outlook a Microsoft Office programcsomag része, és számos funkciót kínál: naptár, címjegyzék, feladatkezelő stb.

Az Outlooknak nincs ingyenes verziója, ami arra készteti a felhasználókat, hogy más lehetőségeket keressenek, ha e-mail kliensekről van szó. Mégis egy jól átgondolt, teljes körű e-mail megoldás.