Alapvető szempontok tárhely választáshoz

Ha kisvállalkozóként weboldala van, vagy személyes blogja, viszonylag alacsony látogatószámmal (egy nagy forgalmú oldalhoz képest), a klasszikus osztott tárhely valószínűleg a legideálisabb megoldás az Ön számára.

Azonban csak azért, mert ezek a belépő szintű szolgáltatások alacsony árcédulával rendelkeznek, nem jelenti azt, hogy meg kell elégednie a másodosztályú tárhelyekkel. Nézzen körül alaposan a piacon, és meg fogja találni, hogy egyes csomagok hihetetlen funkciókkal rendelkeznek. Íme néhány dolog, amit egy jó megosztott tárhelycsomagnak nyújtania kell.

Nagy teljesítményű hardver

A weboldal betöltésének és a felhasználói interakciókra való gyors reagálásnak a biztosítása létfontosságú a látogatók lemorzsolódásának megelőzéséhez, valamint ahhoz, hogy a weboldal jól szerepeljen a keresőmotorokban, például a Google-ban. Ehhez a weboldalát nagy teljesítményű hardveren kell elhelyezni. Amikor megosztott tárhelycsomagot keres, keresse azokat a tárhelyszolgáltatókat, amelyek a legfrissebb Intel Xeon vagy AMD Epyc alapú szervereket és nagy sebességű NVMe meghajtókat használnak.

cPanel vezérlőpan

A kisvállalkozások általában nem rendelkeznek házon belüli informatikai tapasztalattal, és gyakran a tulajdonosokra vagy az adminisztrátorokra hárul a weboldal kezelése. Ha szeretné ezt a feladatot sokkal könnyebbé tenni, akkor olyan tárhelyre van szüksége, amelyhez nagyszerű vezérlőpanel tartozik. A cPanel az iparági no1 megoldás a tárhely kezelőpanelek között, és ideális a kisvállalkozások számára, mivel könnyen használható kezelőfelülete van, intuitívan felépített, rengeteg funkcióval rendelkezik, és még beépített segítséggel is rendelkezik, ha elakadna. Gyorsan és egyszerűen elvégezhetővé teszi az olyan feladatokat, mint új webhelyek hozzáadása, e-mail címek létrehozása, fájlok kezelése stb.

Technikai támogatás

Ha weboldala nem elérhető, az mindenféle problémát okozhat, nem utolsósorban pedig elmaradt eladásokat. Ha problémák merülnek fel a tárhelyével vagy a weboldalával, akkor azokat gyorsan meg kell oldania. A kisvállalkozások ezeket a technikai nehézségeket gyakran nehezen tudják orvosolni tapasztalt, külső segítség nélkül. A szakértelem megvásárlása nagyon drága lehet, de egy jó webtár szolgáltatás ingyenes technikai támogatást kell nyújtania, így ha segítségre van szüksége, így segítve a technikai problémája megoldását, vagy iránymutatás adását.

## Ingyenes biztonsági mentés Ha egy kibertámadás, technikai probléma vagy emberi hiba miatt elveszíti weboldalát, az katasztrofális hatással lehet vállalkozására. Ahelyett, hogy várnia kellene arra, hogy egy új webhelyet építsen a semmiből, egy biztonsági mentési megoldás segítségével pillanatok alatt újra online lehet. Bár a biztonsági mentések készítése elengedhetetlen, egyes tárhelyszolgáltatók extra díjat számítanak fel olyan, manapság alapvető szolgáltatásokért mint a biztonsági mentés. Ideális esetben olyan osztott tárhely szolgáltatót kell keresnie, amelynek ára tartalmazza az ingyenes napi biztonsági mentéseket.

Korlátlan adatforgalom

Ha a tárhely csomagjának meghatározott sávszélesség-korlátja van, az azt jelenti, hogy webhelye elérhetetlen lesz, ha sok látogatója van, és elfogy a rendelkezésre álló adatforgalmi keret. Alternatív megoldásként előfordulhat, hogy felárat kell fizetnie az adatforgalom bővítéséért. Ez nagyon igazságtalannak tűnik, mivel bünteti a vállalkozásokat, amikor a webhelyeik egyre sikeresebbek lesznek.

Egy olyan tárhelyszolgáltató, amely az ügyfeleit a profitja elé helyezi, nem fog ilyet tenni. Ezért keressen olyan tárhely-csomagokat, amelyekhez nem mérhető sávszélesség tartozik. Itt minden szükséges sávszélességet megkaphat, amire szüksége van, amíg követi a tárhelyszolgáltató tisztességes felhasználási irányelveit.

Tartalmazzon email szolgáltatást

Az osztott tárhelyek alacsony árai miatt egyes tárhelycsomagok nem tartalmaznak e-mail szolgáltatást, így ha professzionális e-mailjét szeretné használni, például a nevem@cegem.hu címen, akkor külön e-mail tárhely szolgáltatásért kell fizetnie. Ennek elkerülése érdekében keressen olyan csomagokat, amelyekben az email is benne van.

Természetesen bizonyos esetekben viszont célszerű lehet különválasztani a kettőt és külön webtárhely, valamint email tárhely előfizetést választani, pl. nagyobb méretű webshop esetén, vagy ha az átlagosnál nagyobb levélforgalmat bonyolítunk.

Amellett, hogy olyan megosztott tárhelyet keres, amely tartalmazza az e-mail tárhelyet, nézze meg az e-mail szolgáltatás minőségét is és a benne foglalt szolgáltatásukat. Az aWh csomagjaiban például webmailen és olyan alkalmazásokon keresztül is hozzáférhet az e-mailekhez, mint az Outlook, használhatja a naptárakat, a névjegyeket, a feladatokat, a továbbítást és az automatikus válaszokat, valamint biztos lehet a vírus-, malware- és spamszűrésben.

Rendelkezésre állás

Ha a webhelye elérhetetlen lesz, az pénzbe kerülhet és árthat a hírnevének. Hogy ez ne történhessen meg, olyan tárhelyszolgáltatóra van szüksége, amely garantálja a magas szintű rendelkezésre állási időt, azaz azt az időtartamot, amely alatt a weboldal online marad az egyes elszámolási időszakokban.

Az osztott tárhelyek esetében van néhány valódi ok, ami miatt egy webhely elérhetetlen lesz, például a webtárhelynek újra kell indítania a szervert egy biztonsági javítás telepítése vagy az operációs rendszer frissítése után, ami mindkettő elengedhetetlen a szerver biztonságának fenntartásához. Azonban még ezt figyelembe véve is érdemes 99,9%-os rendelkezésre állási garanciát keresni.

Célszerű megkeresni a megfelelő kompromisszumot, mivel minél magasabb a vállalt rendelkezésre állás, a havidíj is annál magasabb lesz.