6 ok, hogy tárhely szolgáltatót válts

A szolgáltatókat összehasonlító weboldalaknak köszönhetően az emberek rendszeresen váltanak bankot, biztosítót, internet- és mobilszolgáltatót, hogy jobb szolgáltatást kapjanak a pénzükért. Ha Ön egy weboldal tulajdonosa, néha érdemes lehet a tárhelyszolgáltatót is lecserélni. Végül is a tárhelyszolgáltatás terén is fejlődnek a dolgok és rengeteg új technológia, eszköz és funkció áll rendelkezésre, amelyek előnyeit kihasználhatja. Íme hat módja annak, hogy hasznot húzhat a webszolgáltatójának lecseréléséből.

Gyorsabb weboldal

A weboldal betöltési sebessége és a felhasználói interakcióra való reagálási sebessége hatással lehet mind az értékesítésre, mind a keresőmotorok rangsorára. Minél lassabban működik a webhelye, annál több felhasználó fogja elhagyni azt, és annál hátrébb fog kerülni a keresőmotorok találati listáján. Ennek eredményeképpen kevesebb látogatója és kevesebb eladása lesz.Míg a weboldal felépítésének módja befolyásolhatja a betöltési sebességet, ugyanígy a webtárhelye szerverének teljesítménye is. Ha elégedetlen a szervere teljesítményével, akkor itt az ideje, hogy olyan tárhelyszolgáltatókat keressen, amelyek modernebb, nagy teljesítményű szerverekkel rendelkeznek, például Intel Xeon processzorokkal és szupergyors SSD-meghajtókkal. Természetesen az is lehet, hogy összességében egy nagyobb teljesítményű tárhelymegoldást érdemes megfontolnia, például VPS-t, dedikált szervert vagy felhőt.

Fokozott biztonság

Nemcsak a kibertámadások száma növekszik, hanem a hackerek egyre ravaszabb és okosabb módszereket alkalmaznak ezek végrehajtására. A biztonság megőrzése érdekében fontos, hogy olyan webtárhelyet válasszon, amely támogatja Önt. Ha úgy érzi, hogy jelenlegi tárhelyszolgáltatója nem nyújt elegendő védelmet, keressen olyat, amelyik igen.Ma már a jó tárhelyszolgáltatók fejlett tűzfalakkal védik ügyfeleik szervereit, amelyek behatolás- és rosszindulatú szoftverek elleni védelmi eszközökkel vannak felszerelve, amelyek elszigetelik a fenyegetéseket, mielőtt azok a szerver közelébe jutnának. Lehetővé teszik továbbá az ingyenes Let’s Encrypt SSL tanúsítványok telepítését, az e-mailek spam, adathalászat és rosszindulatú programok szűrését, valamint korszerű biztonsági mentési megoldásokat kínálnak. Egyesek még ingyenes napi biztonsági mentést is biztosítanak a csomag részeként.

Jobb ügyfélszolgálat

Ha vállalkozása a weboldalára támaszkodik, ha valami elromlik, azt gyorsan meg akarja javítani, hogy elkerülje az állásidőt és az elmaradt eladásokat. Ha nincs meg a műszaki ismerete ahhoz, hogy ezt saját maga tegye meg, vagy a tárhelyszolgáltatójánál van a probléma, akkor a technikai támogatás szakértőjére van szüksége, nem pedig az ügyfélszolgálat munkatársára.Ha korábban már volt műszaki problémája, és a tárhelyszolgáltatója nem kezelte a problémát gyorsan és hatékonyan, akkor fontos, hogy olyan tárhelyszolgáltatót találjon, amelyik igen. Ideális esetben olyan technikai támogatásra van szüksége, amely a csomag alapfelszereltségéhez tartozik, így nem kell fizetnie érte; a technikai támogatásnak a nap 24 órájában elérhetőnek kell lennie, és ami a legfontosabb, az Önt segítő személynek rendelkeznie kell a probléma megoldásához szükséges szakértelemmel.

Nagyobb megbízhatóság

A weboldal megbízhatósága elengedhetetlen a vállalat hírneve és az ügyfelek igényeinek kielégítése szempontjából. Ha a monitorozás azt mutatja, hogy a rendelkezésre állásban gyakoriak a megszakadások, akkor minden bizonnyal itt az ideje, hogy megbízhatóbb tárhelyszolgáltatót keressen.A nagyobb megbízhatóság érdekében győződjön meg arról, hogy a sávszélesség nem korlátozott, és ellenőrizze, hogy mennyi a minimális rendelkezésre állási idő garancia. A mai fejlett hosting-technológiával olyan megoldást kell keresnie, amely 99,9%-os rendelkezésre állási időt garantál. Az olyan megoldások esetében, mint a megosztott tárhely, ahol a tárhelyszolgáltató az ügyfél nevében elvégzi az operációs rendszer frissítéseit, előfordulhat, hogy a frissítés után újra kell indítani a szervert, és ezért nem érhető el a 100%-os üzemidő. Ha 100%-os rendelkezésre állási időre van szüksége, válassza a felhőalapú tárhelyet.

Könnyebb honlapkezelés

Egy weboldal üzemeltetése rengeteg háttérfeladat elvégzését jelenti, amelyek egy része folyamatos, más részük pedig időnként elvégzendő. Akár régi profi, akár kezdő, egy jó vezérlőpanel sokkal könnyebbé és gyorsabbá teheti ezeket a kezelési feladatokat.A ma elérhető legjobb vezérlőpanelek a cPanel (Linuxhoz) és a Plesk (Windowshoz és Linuxhoz). Mindkettő felhasználóbarát felületet, könnyű navigációt és széles eszköztárat kínál. Még beépített felhasználói útmutatókkal is rendelkeznek, amelyek segítenek stresszmentesen elvégezni a trükkös feladatokat. Ha hasznát venné egy jobb vezérlőpanelnek, keressen olyan tárhelyszolgáltatót, amely cPanelt és Plesket kínál.

Zökkenőmentes növekedés

A legtöbb vállalkozó célja, hogy weboldaluk virágozzon. Idővel azt szeretnék, hogy weboldaluk növekedjen, új funkciókkal rendelkezzen, és sok új ügyfelet vonzzon. Amikor ezek a dolgok elkezdenek megtörténni, a weboldalának tárhely-erőforrásokra lesz szüksége. Több tárhelyre, több memóriára és nagyobb feldolgozási teljesítményre lesz szüksége. Amikor ez megtörténik, nagyobb tárhelymegoldásra kell frissítenie.

A bővítés nem mindig egyszerű, különösen, ha teljesen más típusú környezetbe költözik, például megosztott tárhelyről felhőbe. Egy jó webtárhely segít átállítani webhelyét a régi megoldásról az újra, hogy vállalkozása zökkenőmentesen növekedhessen. Ha úgy találja, hogy ez a fajta gyakorlati segítség kevés, akkor itt az ideje, hogy olyan tárhelyszolgáltatót válasszon, amely az Ön hosszú távú érdekeit tartja szem előtt.


A tárhelyszolgáltatás terén a dolgok idővel változnak. Változnak a webhelye igényei, fejlődik a tárhelyszolgáltatásban használt technológia, és fejlődik a tárhelyszolgáltató üzleti tevékenysége is. Ha úgy találja, hogy a jelenlegi tárhelymegoldása már nem nyújtja a szükséges szolgáltatást, akkor itt az ideje, hogy új tárhelyet válasszon