Miért érdemes a cPanelt választani?

A cPanel az egyik legegyszerűbb megoldás abban az esetben, ha weboldalunkat és tárhelyünket felhasználóbarát módon, egy grafikus kezelőfelület segítségével kezelnénk – akár külső segítség nélkül is.

Rengeteg lehetőséget nyújt arra, hogy néhány kattintással minden szükséges elemet feltelepítsünk és kezelni tudjunk a webtárhelyünkön, miközben a honlapokhoz kapcsolódó fájlok, domainek és e-mail fiókok beállításait egyaránt megkönnyíti.

Hogy konkrétan miért érdemes a cPanel mellett dönteni a hagyományos megoldások helyett? Az alábbiakban összegyűjtöttük a legnyomósabb érveket!

A cPanel megkönnyíti az emberek életét

A cPanel legnagyobb előnye kétségtelenül a bevezetőben már említett felhasználóbarát jelleg. Segítségével akár még külső segítség és egyebek nélkül, egy kis utánajárással is lehetőségünk van arra, hogy mindent beállítsunk webtárhelyünkön ahhoz, hogy az működőképes legyen, illetve megfelelő hátteret adjon egy weboldal számára.

Hogy milyen könnyítésekről beszélünk? Lássunk néhány példát a teljesség igénye nélkül: Böngészőből kezelhetünk mindent

Óriási előnye a cPanelnek, hogy bárhol is legyünk, sőt bármilyen böngészőt használjunk, ha van internet, akkor lehetőségünk nyílik elérni webtárhelyünket, beállításainkat és hozzá tudunk nyúlni akár a honlapunkhoz is.

Egyszerű grafikus felület segíti a kezelést

Ha mindez nem lenne elég, a cPanel teljesen magyar nyelvű és egy olyan grafikus felület segíti a kezelését, hogy az semmivel sem lesz komplikáltabb, mint például egy Windows operációs rendszer. Ezzel a háttérrel valóban elég csak egy kis utánajárás ahhoz, hogy minden beállítást el tudjunk végezni.

Szoftverek telepítése néhány kattintással

Hatalmas pozitívum a cPanel mellett, hogy óriási szoftveres támogatást nyújt a felhasználóknak. Nemcsak a webtárhely beállítását teszi lehetővé, hanem példának okáért azt is, hogy perceken belül feltelepítsünk például egy komplett Wordpress rendszert a tárhelyre, amit már csak szerkeszteni kell ahhoz, hogy elkészüljön a honlapunk.

A teljes e-mail rendszer kezelhető vele

Egy vállalkozás arculatát alapvetően meghatározza, hogy mennyire ad a részletekre, így például a céges e-mail címekre, a digitális aláírásokra és egyebekre. Ezen a téren a cPanel szintén nagy segítségünkre lesz, hiszen növelhetjük általa az e-mailek minőségét, megjelenését, sőt a céges fiókok létrehozására vagy törlésére szintén lehetőséget biztosít.

A biztonság miatt sem kell aggódnunk

Bár a cPanel nagyon sok funkciót ad a kezünkbe, így akár több felhasználó is kaphat hozzáférést, illetve kezelheti segítségével a tárhelyeket és weboldalakat, a biztonság és a megbízhatóság azonban soha nem szenved csorbát. Garantált a védelem a rosszindulatú támadásokkal szemben, sőt a biztonsági mentések sem hiányoznak majd a sorból.

Akár több domain és weboldal is kezelhető egy cPanelből

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a cPanel fontosabb pozitívumai közül mindenképpen ki kell emelni, hogy egyetlen panelhez nagyon sok tartomány tartozhat, így akár több domaint, ezáltal weboldalt is tudunk kezelni egy helyről, miközben külön-külön ellenőrizhetők például a kapcsolódó statisztikák.